Veggie pizza

de RuxyRux in Pizza, 17 Noi 2010 | 4687 vizualizari

 

Pizza vegetariana cu blat de gris

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 800 g faina
  • - 200 g gris
  • - 2 pachetele de 7 g de drojdie uscata
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 lingura rasa de sare
  • - 650 ml apa calduta.
  • Pentru umplutura:
  • Sos de rosii facut in casa rosii
  • ardei gras
  • masline
  • busuioc proaspat
  • parmezan
  • mozzarella
  • rozmarin proaspat    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie pizza:

Blatul:

Reteta  de blat apartine Laurei Sava careia i-am multumit de fiecare data pentru bunatatile cu care ne incanta privirea...si gustul!

Amestecam faina cu grisul si sarea. Drojdia o amestecam cu apa si zaharul si o lasam la dospit 2-3 min. Apoi amestecam totul si framantam zece minute. Impartim in bilute. Mie mi-au iesit doua pizza uriase( asa ca-n Italy)...sau pot iesi 4 pizza medii sau 6 micute...fiecare alege.

Lasam aluatul 15 min infoliat la temp camerei.

Pregatim pizza.

Ungem cu sosul de rosii blatul, pe care l-am format in prealabil cu mana( nu cu sucitorul), punem mozarella, legumele, parmezanul , maslinele mai adaugam sos de rosii daca vrem, busucioc, rozmarin...si fuguta la cuptor unde nu sta mai mult de 15 minute.

Aceasta pizza are un blat fantastic, se face atat de rapid e atat de pufos incat merita din plin facuta!

 

TIPS-URI

1

O putem transforma intr-o pizza de post cu mare usurinta inlocuind mozarella cu tofu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]