Vinete la borcan pentru iarna

de MIUTA in Conserve, 24 Sep 2011 | 107355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vinete
  • sare
  • borcane
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la borcan pentru iarna:

Cantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru ghebe.

Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs.

Cand s-au scurs si racit le-am tocat.

Am pus putina sare de muraturi si am amestecat cu o lingura de lemn.

Am pus vinetele in borcane de 340 g. Daca aveti borcane de 420 g atunci in fiecare borcan o sa intre 1 kg de vinete.

Se pun capacele la borcane si se pun intr-o oala incapatoare cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-50 minute.

Se scot apoi pe un prosop si se invelesc cu o patura. Se lasa asa pana se racesc.

Se depoziteaza in camara si se pastreaza foarte bine si doi ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MIUTA 1

01.09.2013, 23:37

Lacaraelena duns inseamna bain marie.
Pupici

ReteteDePoveste 1

02.09.2013, 08:43

Teo 1

02.09.2013, 22:24

Asa e se pastreaza bine,raman albe si frumoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu vinete a la "tanti" Ana din Craiova