Vinete umplute

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Sep 2012 | 4656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 250 gr pulpa de porc sau carne tocata
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • felii de cascaval
  • optional: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.

Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.

              Pregatim umplutura:

- miezul de vinete il dam prin masina de tocat carne apoi il prajim in wok catvea minute in 2 linguri de ulei de masline

- pulpa de porc o tocam impreuna cu morcovii, ceapa si usturoiul si apoi o calim timp de 5 minute

- orezul il fierbem in apa cu putina sare, insa nu trebuie sa fie fiert foarte tare

Amestecam apoi aceste trei compozitii si adaugam sarea, piperul si busuiocul taiat marunt.

Umplem jumatatile de vinete cu compozitia rezultata si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei.

Taiem rosiile felii si asezam cate 2-3 felii peste fiecare jumatate de vanata umpluta.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si asezam deasupra felii de cascaval ( optional, eu personal mananc fara :) )

Mai lasam 3-4 minute cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem din cuptor si servim cald.

Sa aveti pofta! 

Se poate servi cu smantana. De fapt chiar recomand cu smantana pt ca este foarte gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute de vinete