Zama saracului

de Sidy in Ciorbe, 26 Aug 2011 | 4862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 l zer 
  • 50 g mazare
  • 1 l zeama de oase
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri pasta gogosari
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama saracului:

Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari. Ceapa se curata si se lasa intreaga.

Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper , mazare , zeama de oase si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul este fiert adaugam zerul si lasam sa dea in clocot ciorba.

Batem bine ouale si adaugam in bol un polonic de ciorba fierbinte, invartim cu lingura sa se amestece bine cu ouale , apoi rasturnam compozitia in ciorba clocotinda. Lasam sa dea un clocot si stingem focul sub ciorba. Deasupra se presara verdeata si se serveste zeama cu smantana si cu ardei iute.

Testati-o si nu veti regreta !

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Este o ciorba foarte usor de facut, ieftina dar foarte gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama saracului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare