Zarzavat pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 9 Sep 2010 | 49350 vizualizari

 

Acesta este reteta mea de zarzavat ce o fac an de an...nu stiu sa va dau cantitatile sincer pentru ca fac dupa ochi in functie de cat de mult vreau sa imi iese..asa ca puteti face mai putin ,mai mult ,cum doriti..

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna:

gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

le curatam cotoarele si toate semintele.

ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).

ceapa se curata ,se spala si se toaca.

morcovul il radeti,il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.

patrunjelul si  frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.

pastarnacul il curatati ,il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.

intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.

peste puneti sare mare(eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare).

il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.

dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici),luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.

asa faceti cu tot zarzavatul.

deasupra puneti putin conservant ,acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.

este foarte bun in cirbe,supe,tocanite.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:29

Rocsi........mai poti?

gaby_duceag 1

10.09.2010, 10:31

inafara de ceapa, EXACT asa il fac si eu

Rocsi 1

10.09.2010, 11:02

mersi medi....si noi luam mai mult proaspat iarna dar pun si putin la borcan in caz ca vreodata nu am prin casa nadina..julie incape ca am beci separat si incap multemultumesc lia dragacorina sa stii ca am 2 saptamani de cand fac...am terminat cu ce a fost mai greu ...acum sa vad dak mai pun niste gogosari in otet si sa mai coc niste ardei si vinete in rest am terminat si tocana si tot..o sa postez promit......pai suntem cam din aceeasi zona gabi...va multumesc mult pentru aprecieri si furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi concentrate de legume