Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...
Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o...
Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa...
Intr-o cratita punem putin ulei la incins, apoi adaugam orezul, putin sofran si amestecam astfel incat orezul sa capete culoarea galbena.
Lasam 5 minute la foc mic, amestecand continuu, pentru a...
Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp...
Prepararea este foarte usoara , se spala bine si se pune la fiert in apa rece si sare , se fierbe timp de 20-25 minute( cea roz fierbe repede) . Dupa ce a fiert se adauga usturoi zdrobit si putin...
1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol.
2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte.
3....
Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat...
Spălăm scărița afumată, o porționăm și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită.
O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi scurgem apa, clătim carnea și o punem...
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le-am lasat cu 2 min mai putin.
Ouale se amesteca cu piperul si condimentele pentru paste.
Branza de oaie se rade si se...
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se...
Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...
Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm.
Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia...
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale. Adaugati zaharul si le mixati bine. Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama. Peste oua puneti zeama de lamaie,...
Preparare: se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa.
Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu...
Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm.
Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia...
Crema de galbenusuri:
Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca.
Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat...
Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut.
Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru rulouri....
Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute.
Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată.
Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de...
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert.
Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua.
Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana...