se curata,se spala si se portioneaza pestele.cartofii se curata,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun pe fundul unei tavi unse in prealabil cu ulei.se aseaza pestele deasupra,apoi se adauga ardeii taiati rondele , rosiile felii si cateii de usturoi intregi.se presara sare si piper dupa...
Salaul se curata ,se spala,se cresteaza si se fierbe in apa cu putina sare.
Oul impreuna cu celelalte ingrediente se pun in blender si se mixeaza.iese un sos delicios care merge de minune cu rasolul de peste,cu peste la gratar...etc
Se curata,se spala si se usuca scrumbia apoi se cresteaza,se presara cu sare si piper si se frige pe gratarul incins impreuna cu cele 2 rosii.
Intr-o cratita mai larga se pune 1 l de apa la fiert si cand clocoteste se pune usturoiul si ardeiul iute taiate feliute,rosiile coapte si...
Scrumbia se curata, se spala, se usuca, se cresteaza, se presara cu condimente in interior, se pune un fir de marar si unul de usturoi verde, sare, ulei de masline extravirgin, doua rondele lamaie. Se infasoara in folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35 min la ...
se spala si se usuca pestele,se presara cu sare si piper,se da prin faina si se frige pe grill cate 2 minute pe fiecare parte.se pastreaza la cald.
ceapa si prazul se curata,se spala si se taie rondele( prazul) iar ceapa marunt.se calesc in putin ulei de masline apoi se adauga o lingura de...
Se curata pestele, se spala si se lasa peste noapte in lapte la frigider. Inainte de a se gati, se usuca cu un servet, se presara cu sare si piper,se da prin faina si se prajeste pe ambele parti. Se serveste cu mujdei de usturoi.
Pestele pregatit astfel este mult mai fraged si nici nu mai are...
Cureti,speli si usuci pestele,il crestezi si-l dai cu sare grunjoasa si putin ulei si-l frigi pe gratarul incins impreuna cu cepele verzi..Din usturoiul pisat,sare si ulei pregatesti un mujdei mai gros,ca o maioneza.
Separat,intr-o cratita pui la fiert supa de legume iar cand clocoteste pui...
se curata,se spala si se usuca pestele si se pune la marinat pt 30 minute la frigider in 2 linguri ulei de masline,zeama de la jumatate de lamaie si putina sare si piper.
din patrunjel,usturoi,piper,sucul de la jumatate de lamaie si restul de ulei de prepara la blender un sos verde.pestele se...
se spala si se usuca pestele, se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in putin ulei de masline pe ambele parti pana devine auriu.
separat,intr-o alta tigaie se pune restul de ulei,cei doi catei de usturoi putin zdrobiti,apoi mazarea si supa de legume. se tine pe foc mic...
SE CURATA ,SE SPALA SI SE USUCA PESTELE,SE CRESTEAZA ,SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI PIPER ,SE DA PRIN FAINA SI SE PRAJESTE IN ULEI INCINS.
CEAPA SE CURATA,SE TAIE MARUNT SI SE PUNE LA CALIT IN ALTA TIGAIE .CAND DEVINE AURIE, SE ADAUGA SUCUL DE ROSII,SARE SI PIPER DUPA GUST SI SE DA IN CLOCOT.SE...
spala si usuca bine fileurile de salau.
intr-o tigaie teflonata incalzeste bine uleiul de masline(nu prea mult,3-4 linguri),adauga cateii de usturoi putin zdrobiti si ardeiul iute intreg si calestele putin,apoi le scoti si pui pestele presarat cu piper,sare si rozmarin si-l prajesti cate 3...
Cureti pestele de solzi si intestine, il speli repede sub jet de apa rece, il crestezi din loc in loc si-l presari cu sare si piper.
Varza o tai julien, o freci cu putina sare si o asezi intr-o tava unsa cu ulei, asezi deasupra pestele, acoperi cu folie de aluminiu si dai la cuptorul incalzit...
curatati pestele,il eviscerati,il spalati repede sub jet de apa rece,ii indepartati capul si-l despicati de-a lungul osului principal.
ungeti o tava cu ulei,asezati pestele si-l presarati cu sare si piper dupa gust si il ungeti cu putin ulei.dati la cuptor pt 15 minute,apoi adaugati pasta de...
curatati pestele,il eviscerati,il spalati repede sub jet de apa rece,ii indepartati capul si-l despicati de-a lungul osului principal.
ungeti o tava cu putin ulei,asezati pestele,presarati-l cu sare si piper dupa gust si il ungeti cu mujdeiul de usturoi (pisati cateii de usturoi si...
Crap pe pat de cartofi la cuptor
se curata,se spala si se portioneaza pestele.cartofii se curata,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun pe fundul unei tavi unse in prealabil cu ulei.se aseaza pestele deasupra,apoi se adauga ardeii taiati rondele , rosiile felii si cateii de usturoi intregi.se presara sare si piper dupa...
Salau cu sos picant
Salaul se curata ,se spala,se cresteaza si se fierbe in apa cu putina sare. Oul impreuna cu celelalte ingrediente se pun in blender si se mixeaza.iese un sos delicios care merge de minune cu rasolul de peste,cu peste la gratar...etc
Saramura de scrumbie
Se curata,se spala si se usuca scrumbia apoi se cresteaza,se presara cu sare si piper si se frige pe gratarul incins impreuna cu cele 2 rosii. Intr-o cratita mai larga se pune 1 l de apa la fiert si cand clocoteste se pune usturoiul si ardeiul iute taiate feliute,rosiile coapte si...
Scrumbie la cuptor
Scrumbia se curata, se spala, se usuca, se cresteaza, se presara cu condimente in interior, se pune un fir de marar si unul de usturoi verde, sare, ulei de masline extravirgin, doua rondele lamaie. Se infasoara in folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35 min la ...
File de merluciu cu ciuperci
se spala si se usuca pestele,se presara cu sare si piper,se da prin faina si se frige pe grill cate 2 minute pe fiecare parte.se pastreaza la cald. ceapa si prazul se curata,se spala si se taie rondele( prazul) iar ceapa marunt.se calesc in putin ulei de masline apoi se adauga o lingura de...
Macrou "marinat" in lapte
Se curata pestele, se spala si se lasa peste noapte in lapte la frigider. Inainte de a se gati, se usuca cu un servet, se presara cu sare si piper,se da prin faina si se prajeste pe ambele parti. Se serveste cu mujdei de usturoi. Pestele pregatit astfel este mult mai fraged si nici nu mai are...
Saramura de caras
Cureti,speli si usuci pestele,il crestezi si-l dai cu sare grunjoasa si putin ulei si-l frigi pe gratarul incins impreuna cu cepele verzi..Din usturoiul pisat,sare si ulei pregatesti un mujdei mai gros,ca o maioneza. Separat,intr-o cratita pui la fiert supa de legume iar cand clocoteste pui...
Pachetele cu morun la gratar
se curata,se spala si se usuca pestele si se pune la marinat pt 30 minute la frigider in 2 linguri ulei de masline,zeama de la jumatate de lamaie si putina sare si piper. din patrunjel,usturoi,piper,sucul de la jumatate de lamaie si restul de ulei de prepara la blender un sos verde.pestele se...
Pangasius cu sote de mazare
se spala si se usuca pestele, se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in putin ulei de masline pe ambele parti pana devine auriu. separat,intr-o alta tigaie se pune restul de ulei,cei doi catei de usturoi putin zdrobiti,apoi mazarea si supa de legume. se tine pe foc mic...
Plachie dobrogeana
SE CURATA ,SE SPALA SI SE USUCA PESTELE,SE CRESTEAZA ,SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI PIPER ,SE DA PRIN FAINA SI SE PRAJESTE IN ULEI INCINS. CEAPA SE CURATA,SE TAIE MARUNT SI SE PUNE LA CALIT IN ALTA TIGAIE .CAND DEVINE AURIE, SE ADAUGA SUCUL DE ROSII,SARE SI PIPER DUPA GUST SI SE DA IN CLOCOT.SE...
File de salau aromat
spala si usuca bine fileurile de salau. intr-o tigaie teflonata incalzeste bine uleiul de masline(nu prea mult,3-4 linguri),adauga cateii de usturoi putin zdrobiti si ardeiul iute intreg si calestele putin,apoi le scoti si pui pestele presarat cu piper,sare si rozmarin si-l prajesti cate 3...
Crap pe varza
Cureti pestele de solzi si intestine, il speli repede sub jet de apa rece, il crestezi din loc in loc si-l presari cu sare si piper. Varza o tai julien, o freci cu putina sare si o asezi intr-o tava unsa cu ulei, asezi deasupra pestele, acoperi cu folie de aluminiu si dai la cuptorul incalzit...
Salau la cuptor cu usturoi verde
curatati pestele,il eviscerati,il spalati repede sub jet de apa rece,ii indepartati capul si-l despicati de-a lungul osului principal. ungeti o tava cu ulei,asezati pestele si-l presarati cu sare si piper dupa gust si il ungeti cu putin ulei.dati la cuptor pt 15 minute,apoi adaugati pasta de...
Salau cu "glazura" de usturoi
curatati pestele,il eviscerati,il spalati repede sub jet de apa rece,ii indepartati capul si-l despicati de-a lungul osului principal. ungeti o tava cu putin ulei,asezati pestele,presarati-l cu sare si piper dupa gust si il ungeti cu mujdeiul de usturoi (pisati cateii de usturoi si...