Fierbem pastele fussili in apa cu sare conform instructiuniilor de pe ambalaj.
Strecuram si lasam sa se odihneasca.
Intr-o tigaie adanca topim untul, adaugam pastele fierbinti.
Calim putin si adaugam branza bucatele.
Omogenizam 5 minute.
Decoram si le servim calde.
Curatam si spalam bine legumele.
Spalam bine carnea si o taiem cubulete.
Tocam ceapa, morcovii, gulia, telina, patrunjelul si le calim in putin ulei.
Adaugam cubuletele de carne, calim putin si dupa adaugam apa.
Punem sare si piper.
Lasam sa fiarba 20-25 minute....
Spalam bine visinile si le scoatem samburii.
Le punem intr-un vas si punem zaharul peste ele.
Acoperim si le lasam 24h.
Scurgem sucul lasat de visine pisand bine fructele (care urmeaza a fi transformate in dulceata).
Punem la fiert pt 35-40 minute.
Cand mai sunt...
Curatam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de muschi printre crestaturiile cartofiilor. Asezonam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei. Radem...
Spalati bine castraveciorii si lasatii la scurs.
Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii.
Morcovii se taie rondele si se aranjeaza printre castraveti.
Cand sunt gata asezati in borcane castravetii umpleti cu apa, dupa care...
Fierbem cremvustii.
Batoanele le taiem pe jumatate si le incalzim putin la microunde.
Cu ajutorul unu varf de cutit sau cu coada la lingura facem o gaura in mijlocul batonului.
Punem ketchup si mustar.
Punem cremvustul inauntru si deasupra se mai pune putin ketchup si...
Cartofii si 5 oua se pun la fiert.
Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare.
Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase.
Intr-o tava antiaderenta topim untul si calim mezelurile in el.
Ungem o forma de iena cu unt.
Cartofii si ouale fierti si...
Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu zeama de la lamaie.
Se pun toate ingredientele intr-un bol, mai putin zaharul pudra si se framanta bine.
Intindem foi si taiem cu forme.
Coacem pe dosul tavii unse cu untura aprox 20-25 minute
se scot calde si se pudreaza cu zahar...
spalam bine castravetii...ii curatam de coaja si ii taiem cubulete
adaugam iaurtul, sarea, piperul si laptele de cocos
omogenizam si decoram.
Se serveste goala sau langa o fripturica :)
Spalati bine castraveciorii.
Pe fundul borcanului asezati cimbru si marar.
Asezam castraveciorii....morcovii taiati rondele si usturoiul.
Intr-o oala punem apa....plicul de pikant fix...otetul...zaharul...
Lasam la fiert 3-5 minute, dupa care punem compozitia peste...
Curatam merele si le dam pe razatoare.
Intr-o oala le calim bine...adaugam zaharul si conservantul.
Mai fierbem compozitia 10-15 minute.
Impartim in borcane si sigilam.
Patram la loc racoros.
Intr-un bol punem toate ingredientele, mai putin prunele.
Mixam pana se omogenizeaza.
Prunele se spala bine si se taie felii
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu margarina si faina.
Aranjam fructele.
Dam la cuptor 20-25 min
Scoatem din cuptor...
BLATUL:
Separam albusele de galbenusuri.
Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii.
Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt.
Incorporam galbenusurile in spuma.
Adaugam faina si amestecam de sus in jos.
Coacem intr-o tava tapetata...
Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm.
Asezonam cu sare si piper.
Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in ulei.
Scoatem pe un servet de hartie pt a elimina excesul de ulei.
Scoatem cotorul din ardei, cu grija sa nu ii rupem SI SPALAM BINE
Intr-un bol punem carnea tocata, orezul si 2 cepe tocate marunt, sare si piper.
Omogenizam.
Umplem ardeii, lasand cam 2-3 cm liber deoarece creste orezul din amestec si poate iesi carnea afara din ardei....
Frisca se bate tare.
Separam albusurile de galbenusuri
Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc.
Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de...
Intr-un castron punem faina....untura...telemeaua rasa...ouale....drojdia dizolvata in laptele caldut.
Framantam bine pana se desprinde de pe mana aluatul.
Adaugam putin ulei si mai framantam 2-3 minute.
Impartim in bilute si dam la frigider pentru a nu dospi.
Scoatem...
Intr-un castron punem faina, untura, zaharul vanilat, ouale intregi, zaharul, coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins in zeama de la lamaie.
Framantam bine.
Impartim aluatul in mai multe bilute. Dam prin masina de tocat la care atasam accesoriul special pt fursecuri....
Spalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore.
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute.
Cand sunt fierti strecuram apa....adaugam margarina/untul si laptele.
Mixam pana devine pufos si nu mai...
Intr-un bol punem laptele, adaugam praful pt crema si mixam 3-4 minute pana la omogenizare.
Batem frisca lichida pana devine tare.
Amestecam frisca cu crema obtinuta mai jos.
Umplem foile de cremes.
Optional foaia de sus se sfaramiteaza, pt o taiere mai usoara.
Deasupra pudram cu...
Blatul gata pregatit il intindeti cu sucitorul dupa dimensiunea tavii.
Ungeti tava cu putin ulei.
Puneti aluatul in tava, ungeti-l cu putin ketchup si presarati oregano.
Adaugati pe rand dupa preferinta restul ingredientelor taiate feliute subtiri ( sunca, salamul, ardeiul )....
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare.
Adaugam capsunii taiati si mixam bine pana la omogenizare.
Adaugam coaja de lamaie si dam la rece pana la servire.
Pregatim blatul pentru tarta.
Separam albusele de galbenuse.
Mixam albusele spuma tare cu 4 linguri de zahar.
Adaugam galbenusele frecate cu praful de copt si la final adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si faina.
Turnam compozitia intr-o forma pt tarta si dam la cuptor...
Ingredientele, mai putin capsunii si zaharul pudra se amesteca intr-un bol.
Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem deasupra capsunii taiati felii.
Dam la cuptor pentru 25-30 minute.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.
Scoatem samburii din cirese si le spalam bine.
Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi.
A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot.
Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe...
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiati kaizerul cubulete si prajiti-l putin in tigaie.
Intr-un bol bateti ca pentru omleta ouale impreuna cu sare, piper si putin parmezan ras.
Adaugati cubuletele de kaizer.
Strecurati pastele de apa si lasati-le in aceeasi oala...
Spalam bine lamaile si le taiem in jumatati.
Stoarcem sucul din fiecare, una pastrandu-o si o taiem felii.
Punem totul intr-o carafa, adaugam apa, zaharul si la final gheata.
Amestecam si e gata de servire.
FUSSILI CU BRANZA
Fierbem pastele fussili in apa cu sare conform instructiuniilor de pe ambalaj. Strecuram si lasam sa se odihneasca. Intr-o tigaie adanca topim untul, adaugam pastele fierbinti. Calim putin si adaugam branza bucatele. Omogenizam 5 minute. Decoram si le servim calde.
Ciorba de vacuta
Curatam si spalam bine legumele. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Tocam ceapa, morcovii, gulia, telina, patrunjelul si le calim in putin ulei. Adaugam cubuletele de carne, calim putin si dupa adaugam apa. Punem sare si piper. Lasam sa fiarba 20-25 minute....
Sirop de visine
Spalam bine visinile si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si punem zaharul peste ele. Acoperim si le lasam 24h. Scurgem sucul lasat de visine pisand bine fructele (care urmeaza a fi transformate in dulceata). Punem la fiert pt 35-40 minute. Cand mai sunt...
Garnitura de artofi evantai
Curatam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de muschi printre crestaturiile cartofiilor. Asezonam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei. Radem...
Castraveti murati traditionali
Spalati bine castraveciorii si lasatii la scurs. Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii. Morcovii se taie rondele si se aranjeaza printre castraveti. Cand sunt gata asezati in borcane castravetii umpleti cu apa, dupa care...
Hot dog
Fierbem cremvustii. Batoanele le taiem pe jumatate si le incalzim putin la microunde. Cu ajutorul unu varf de cutit sau cu coada la lingura facem o gaura in mijlocul batonului. Punem ketchup si mustar. Punem cremvustul inauntru si deasupra se mai pune putin ketchup si...
Cartofi frantuzesti
Cartofii si 5 oua se pun la fiert. Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare. Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase. Intr-o tava antiaderenta topim untul si calim mezelurile in el. Ungem o forma de iena cu unt. Cartofii si ouale fierti si...
Fursecuri fragede in forma de animalute
Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu zeama de la lamaie. Se pun toate ingredientele intr-un bol, mai putin zaharul pudra si se framanta bine. Intindem foi si taiem cu forme. Coacem pe dosul tavii unse cu untura aprox 20-25 minute se scot calde si se pudreaza cu zahar...
Salata de castraveti cu iaurt
spalam bine castravetii...ii curatam de coaja si ii taiem cubulete adaugam iaurtul, sarea, piperul si laptele de cocos omogenizam si decoram. Se serveste goala sau langa o fripturica :)
Castraveti bulgaresti reteta
Spalati bine castraveciorii. Pe fundul borcanului asezati cimbru si marar. Asezam castraveciorii....morcovii taiati rondele si usturoiul. Intr-o oala punem apa....plicul de pikant fix...otetul...zaharul... Lasam la fiert 3-5 minute, dupa care punem compozitia peste...
Mere conservate pt placinta
Curatam merele si le dam pe razatoare. Intr-o oala le calim bine...adaugam zaharul si conservantul. Mai fierbem compozitia 10-15 minute. Impartim in borcane si sigilam. Patram la loc racoros.
Pandispan cu prune
Intr-un bol punem toate ingredientele, mai putin prunele. Mixam pana se omogenizeaza. Prunele se spala bine si se taie felii Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Aranjam fructele. Dam la cuptor 20-25 min Scoatem din cuptor...
PRAJITURA CU CAISE
BLATUL: Separam albusele de galbenusuri. Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam galbenusurile in spuma. Adaugam faina si amestecam de sus in jos. Coacem intr-o tava tapetata...
DESERT RAPID CU IAURT SI BANANE
Intr-o farfurie sfaramam biscuitii, adaugam iaurtul si bananele feliate. Amestecati.
DOVLECEL PANE
Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm. Asezonam cu sare si piper. Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in ulei. Scoatem pe un servet de hartie pt a elimina excesul de ulei.
CIORBA DE ARDEI UMPLUTI
Scoatem cotorul din ardei, cu grija sa nu ii rupem SI SPALAM BINE Intr-un bol punem carnea tocata, orezul si 2 cepe tocate marunt, sare si piper. Omogenizam. Umplem ardeii, lasand cam 2-3 cm liber deoarece creste orezul din amestec si poate iesi carnea afara din ardei....
Tort diplomat cu capsuni
Frisca se bate tare. Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc. Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de...
Saratele cu cascaval si chimen
Intr-un castron punem faina....untura...telemeaua rasa...ouale....drojdia dizolvata in laptele caldut. Framantam bine pana se desprinde de pe mana aluatul. Adaugam putin ulei si mai framantam 2-3 minute. Impartim in bilute si dam la frigider pentru a nu dospi. Scoatem...
Biscuiti spritati
Intr-un castron punem faina, untura, zaharul vanilat, ouale intregi, zaharul, coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins in zeama de la lamaie. Framantam bine. Impartim aluatul in mai multe bilute. Dam prin masina de tocat la care atasam accesoriul special pt fursecuri....
Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon
Spalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute. Cand sunt fierti strecuram apa....adaugam margarina/untul si laptele. Mixam pana devine pufos si nu mai...
Cremsnit
Intr-un bol punem laptele, adaugam praful pt crema si mixam 3-4 minute pana la omogenizare. Batem frisca lichida pana devine tare. Amestecam frisca cu crema obtinuta mai jos. Umplem foile de cremes. Optional foaia de sus se sfaramiteaza, pt o taiere mai usoara. Deasupra pudram cu...
Pizza casei
Blatul gata pregatit il intindeti cu sucitorul dupa dimensiunea tavii. Ungeti tava cu putin ulei. Puneti aluatul in tava, ungeti-l cu putin ketchup si presarati oregano. Adaugati pe rand dupa preferinta restul ingredientelor taiate feliute subtiri ( sunca, salamul, ardeiul )....
Spuma cu capsuni
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam capsunii taiati si mixam bine pana la omogenizare. Adaugam coaja de lamaie si dam la rece pana la servire.
Tarta cu capsuni si mandarine
Pregatim blatul pentru tarta. Separam albusele de galbenuse. Mixam albusele spuma tare cu 4 linguri de zahar. Adaugam galbenusele frecate cu praful de copt si la final adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si faina. Turnam compozitia intr-o forma pt tarta si dam la cuptor...
Pandispan cu capsuni
Ingredientele, mai putin capsunii si zaharul pudra se amesteca intr-un bol. Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra capsunii taiati felii. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.
Gem de cirese
Scoatem samburii din cirese si le spalam bine. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot. Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe...
Paste Carbonara
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiati kaizerul cubulete si prajiti-l putin in tigaie. Intr-un bol bateti ca pentru omleta ouale impreuna cu sare, piper si putin parmezan ras. Adaugati cubuletele de kaizer. Strecurati pastele de apa si lasati-le in aceeasi oala...
Deliciu racoritor
Asezati inghetata pe farfurie. Bateti frisca tare si adaugati peste inghetata. Decorati cu topping de ciocolata
Sandwich cald aromat
Prajim painea. Asezam salamul si mozzarella felii. Asezonam cu garam masala. Dam la microunde 1 min si decoram cu busuioc.
Limonada
Spalam bine lamaile si le taiem in jumatati. Stoarcem sucul din fiecare, una pastrandu-o si o taiem felii. Punem totul intr-o carafa, adaugam apa, zaharul si la final gheata. Amestecam si e gata de servire.