publicat la 14.07.2019
publicat la 12.07.2019
publicat la 28.02.2016
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta rapida cu fructe de sezon
Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic Fructele se curata si se taie dupa preferinta Budinca calda se toarna peste blatul de tarta (eu l-am folosit cel din comert gata facut pt a evita caldurile suplimentare :) ) Deasupra se aseaza fuctele dupa bunul plac si...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe plita, intorcandu-se de pe o parte pe alta din cand in cand Intre timp pregatim maioneza: punem cele doua galbenusuri intr-un bol adanc cu mustarul. Mixam usor cu mixerul si aceeasi directie turnand treptat uleiul pana devine o compozitie consistenta. Vinetele coapte...
Varza calita cu carnaciori
Legumele se curata, se spala bine si se taie marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Se pun la calit in oala cu putin ulei Dupa 5 minute se adauga carnaciorii taiati rondele Se lasa la inabusit 5-10 minute Varza se taie marunt si se adauga treptat in oala cu cate putina apa Se...
Castraveti murati
Se spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si marar, dupa care se aseaza castravetii in borcane cu morcovul si alte bucati de hrean, deasupra...
Salata de vara cu castraveti
se spala si se curata bine castravetii se taie felioare se amesteca intr-un bol cu smantana, iaurtul, sarea, piperul si cimbrul tocat marunt se aseaza pe o farfurie decorandu-se cu rosie si tarhon tocat
Cacao cu lapte si frisca
Laptele se pune la incalzit Frisca se bate tare Intr-o cana se freaca bine cacaua cu putin lapte pana devine o pasta, ulterior turnandu-se tot laptele Intr-un pahar inalt se pune cacaua cu lapte, deasupra frisca batuta tare Se orneaza dupa placul fiecaruia
Piept de pui la gratar cu piure
Pieptul de pui se taie in 4 bucati de aproximativ 150 gr / bucata Se condimenteaza cu sare si piper Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare pentru 20 minute Pieptul de pui se pune pe gratar pentru 15 minute, intorcandu-se de pe o parte pe alta din cand in...
Friptura de pui cu legume
Pulpele se spala, se cresteaza pentru ca aroma sa patrunda bine in carne pe parcursul coacerii Legumele se spala bine, se curata (unde este cazul) Intr-o tava de iena se pune putin ulei de masline Se aseaza un pat de legume Se pun pulpele Deasupra se pun restul legumelor Intr-un...
Clatite cu ciocolata si aroma de scortisoara
Se amesteca ingrdientele cu mixerul sau telul pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se coc in tigaie, se umplu cu finetti
Supa de casa cu taitei
Se curata legumele, se taie corespunzator si se aseaza in oala Pulpele se spala bine si se pun si ele in oala Se adauga apa si se da la fiert pt 60 minute Se ia spuma de deasupra din cand in cand pentru a nu se tulbura supa Cand carnea e aproape fiarta se adauga sarea si cubul maggie...
Salata de vara cu telemea
se taie legumele pe o farfurie intinsa se aseaza un "pat" de salata, rondele de castravete, feliile de rosie circular, solzisorii de ceapa rosie, ardeiul, maslinele si cubuletele de telemea. se asezoneaza cu dressingul pentru salata obtinut din amestec de ulei de masline,...
Lemon Meringue Pie
Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie. se separa albusurile de galbenusuri albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu...