Pentru umplutura, radem telemeaua si urda, amestecam bine cu ouale batute si condimentam.
Pe o tava unsa bine cu ulei+faina/cu hartie de copt, asezam o foaie, intindem ulei pe ea cu pensula si continuam cu urmatoarea foaie. Nu mai tin minte exact, dar cred ca am pus vreo 5-6 foi... Apoi am...
Se taie legumele cubulete si se fierb in apa. Cand sunt fierte bine, se scot, se paseaza (eu am folosit blenderul) si se condimenteaza cu sare si piper si se adauga smantana. Supa se lungeste cu apa in care au fiert legumele.
Supa se garniseste cu crutoane si frunze de patrunjel. Eu am...
Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine.
Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste in oala, fara a adauga grasime. Se lasa pana cand se prajeste bine. Apoi adaugam ceapa calita, iar...
Pregatim un vas mare pentru cuptor, il ungem cu putin ulei de masline. Cuptorul se incalzeste la 180C.
Taiem 2 catei de usturoi in felii subtiri, le asezam pe pieptul de pui taiat, apoi acoperim cu o punga si batem bine pana se subtiaza destul de mult.
Pentru umplutura , tocam painea, iar...
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose.
Crusta de biscuiti:
Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa, peste hartiuta si se apasa bine. Tinem tava la rece cat timp pregatim aluatul.
Aluatul:
Faina...
Faina se amesteca bine cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Separat mixam bine oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Incorporam tot cu mixerul amestecul de faina, dar la viteza mica, doar pana cand nu mai raman cocoloase de faina. Ciocolata se inglobeaza...
Orezul se spala si se pune la inmuiat min. 2h in apa domoala.
Ciupercile se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in tigaie.
Ceapa se taie marunt, usturoiul se taie feliute. Intr-o oala, in uleiul incins, calim usturoiul si ceapa, apoi adaugam orezul si acoperim cu apa calda....
Cuptorul se incalzeste la 190C. Tapetam cu ulei si faina (nu ca mine... ca am uitat de faina :D) o forma rotunda (eu am folosit una de chec, cu gaura in mijloc - mi-a iesit un tort inaaaalt :D).
Blatul:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand...
Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei.
Aluatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine...
Toamna aceasta am hotarat sa imi fac singura sucul de struguri. Nu obisnuiesc sa beau sucuri din comert, nici macar din cele "naturale" sau cu aroma "identic naturala" :P
Cantitatea facuta e pentru o iarna intreaga :))
Pentru ca tata a facut vin, eu am avut noroc cu...
Cuptorul se incalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii speciale de muffins.
Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna.
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si caisele facute piure.
Amestecul de faina se inglobeaza...
Feliile de peste se condimenteaza pe ambele parti, broccoliul se spala si de desface in buchetele. Morcovul curatat se taie rondele.
In aparat, pe nivelul de jos se aseaza pestele si mazarea, iar deasupra punem broccoliul si morcovul.
Aparatul pregatit cu apa se seteaza pe 25min.
Pentru...
Pastele si soia se fierb (separat) in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. In oala pentru paste puteti adauga 1 lg ulei, nu se vor mai lipi. Cand sunt gata, pastele se trec prin jet de apa rece (se mai umfla putin si nu se mai lipesc in caz ca au fiert prea tare), iar soia se...
Incalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura.
Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare.
Aluatul se imparte in 3 pe lungime, apoi in 6 pe latime. Fiecarui patratel i se taie margini ca rama unui tablou, iar...
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm.
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si...
Cuptorul se incalzeste la 180C. Se tapeteaza cu unsoare si faina o tava rotunda.
Crusta:
Faina se amesteca impreuna cu sarea si zaharul, apoi se face o gaura in mijloc si se pun cubuletele de unt. Aluatul se framanta cu degetele infainate bine, pentru a evita cat mai mult contactul...
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm.
Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu biscuitii, apoi punem compozitia in tava. Tava se tine in cuptor cca 15min, pana se rumeneste.
Pe...
Aluatul:
Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina.
Umplutura:
Se amesteca bine ingredientele.
Montare:
Se imparte...
Intr-o tigaie, zaharul se caramelizeaza.
Bananele se taie pe jumatate pe lungime. Cand zaharul e caramelizat de tot, punem bananele la prajit. Le lasam 2min pe fiecare parte, apoi le scoatem pe farfurie. In zaharul ramas, caramelizam feliile de portocala. Peste banane presaram alune, iar peste...
Aluatul:
Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.
Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.
Mixam ouale in lichide, apoi adaugam...
Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol.
Baza:
Biscuitii se macina => "pesmet".
Pe baie de aburi, untul, zaharul, cacaua si oul se amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Luam apoi vasul de pe...
Aluatul:
Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam...
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se pregateste cu hartii speciale pentru briose sau se unge cu ulei si faina.
Zaharul se amesteca bine cu mierea, apoi se adauga toate lichidele (ulei, suc de struguri, lapte de soia). Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, sarea,...
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Ciupercile spalate se taie felii. Usturoiul se taie marunt (desi am citit undeva ca e bine sa il pui in ulei, il lasi sa se caleasca, apoi il scoti din mancare, in caz ca ai probleme cu prajelile). Calim usturoiul, apoi adaugam...
Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns.
Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime).
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia...
Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare.
In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade.
Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de...
[La foc mic]
Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de mazare.
Intre timp pregatim sosul: faina se amesteca bine cu bulionul si smantana pana cand nu mai...
Aluatul:
Faina se amesteca bine cu zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul, laptele si untul topit/uleiul, apoi turnam peste faina si omogenizam.
Fiecare pancake se coace pe ambele parti cate 2min, la foc mic, intr-o tigaie unsa...
Fursecuri:
Untul se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul, apoi ouale (pe rand) si esenta de lamaie. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea se incorporeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios, sa poata fi framantat cu mana. Se tine la frigider...
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins.
Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si fulgii de ovaz.
Faina se amesteca bine cu praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi se toarna peste...
Placinta cu branza (cu foi de placinta)
Pentru umplutura, radem telemeaua si urda, amestecam bine cu ouale batute si condimentam. Pe o tava unsa bine cu ulei+faina/cu hartie de copt, asezam o foaie, intindem ulei pe ea cu pensula si continuam cu urmatoarea foaie. Nu mai tin minte exact, dar cred ca am pus vreo 5-6 foi... Apoi am...
Supa-crema de legume
Se taie legumele cubulete si se fierb in apa. Cand sunt fierte bine, se scot, se paseaza (eu am folosit blenderul) si se condimenteaza cu sare si piper si se adauga smantana. Supa se lungeste cu apa in care au fiert legumele. Supa se garniseste cu crutoane si frunze de patrunjel. Eu am...
Ciorba de salata verde
Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine. Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste in oala, fara a adauga grasime. Se lasa pana cand se prajeste bine. Apoi adaugam ceapa calita, iar...
Piept de pui umplut, dulce-acrisor
Pregatim un vas mare pentru cuptor, il ungem cu putin ulei de masline. Cuptorul se incalzeste la 180C. Taiem 2 catei de usturoi in felii subtiri, le asezam pe pieptul de pui taiat, apoi acoperim cu o punga si batem bine pana se subtiaza destul de mult. Pentru umplutura , tocam painea, iar...
Mocha Muffins cu crusta de biscuiti
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose. Crusta de biscuiti: Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa, peste hartiuta si se apasa bine. Tinem tava la rece cat timp pregatim aluatul. Aluatul: Faina...
Chocolate Chip Waffles
Faina se amesteca bine cu praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam bine oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Incorporam tot cu mixerul amestecul de faina, dar la viteza mica, doar pana cand nu mai raman cocoloase de faina. Ciocolata se inglobeaza...
Pilaf de orez cu ciuperci aromate
Orezul se spala si se pune la inmuiat min. 2h in apa domoala. Ciupercile se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in tigaie. Ceapa se taie marunt, usturoiul se taie feliute. Intr-o oala, in uleiul incins, calim usturoiul si ceapa, apoi adaugam orezul si acoperim cu apa calda....
Tort de Dragobete
Cuptorul se incalzeste la 190C. Tapetam cu ulei si faina (nu ca mine... ca am uitat de faina :D) o forma rotunda (eu am folosit una de chec, cu gaura in mijloc - mi-a iesit un tort inaaaalt :D). Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand...
Turnulete cu dovleac
Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei. Aluatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine...
Suc de struguri
Toamna aceasta am hotarat sa imi fac singura sucul de struguri. Nu obisnuiesc sa beau sucuri din comert, nici macar din cele "naturale" sau cu aroma "identic naturala" :P Cantitatea facuta e pentru o iarna intreaga :)) Pentru ca tata a facut vin, eu am avut noroc cu...
Muffins cu caise
Cuptorul se incalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii speciale de muffins. Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna. Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si caisele facute piure. Amestecul de faina se inglobeaza...
Peste cu broccoli si sos de branza
Feliile de peste se condimenteaza pe ambele parti, broccoliul se spala si de desface in buchetele. Morcovul curatat se taie rondele. In aparat, pe nivelul de jos se aseaza pestele si mazarea, iar deasupra punem broccoliul si morcovul. Aparatul pregatit cu apa se seteaza pe 25min. Pentru...
Paste cu soia in sos rosu
Pastele si soia se fierb (separat) in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. In oala pentru paste puteti adauga 1 lg ulei, nu se vor mai lipi. Cand sunt gata, pastele se trec prin jet de apa rece (se mai umfla putin si nu se mai lipesc in caz ca au fiert prea tare), iar soia se...
Vols-au-vent plies
Incalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura. Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare. Aluatul se imparte in 3 pe lungime, apoi in 6 pe latime. Fiecarui patratel i se taie margini ca rama unui tablou, iar...
CoffeeTime
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm. Blatul: Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si...
Quiche "Bucataras 2010"
Cuptorul se incalzeste la 180C. Se tapeteaza cu unsoare si faina o tava rotunda. Crusta: Faina se amesteca impreuna cu sarea si zaharul, apoi se face o gaura in mijloc si se pun cubuletele de unt. Aluatul se framanta cu degetele infainate bine, pentru a evita cat mai mult contactul...
Caramel Chew Bars
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm. Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu biscuitii, apoi punem compozitia in tava. Tava se tine in cuptor cca 15min, pana se rumeneste. Pe...
Rugelach
Aluatul: Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Umplutura: Se amesteca bine ingredientele. Montare: Se imparte...
Banane caramelizate
Intr-o tigaie, zaharul se caramelizeaza. Bananele se taie pe jumatate pe lungime. Cand zaharul e caramelizat de tot, punem bananele la prajit. Le lasam 2min pe fiecare parte, apoi le scoatem pe farfurie. In zaharul ramas, caramelizam feliile de portocala. Peste banane presaram alune, iar peste...
Pain d'epice
Aluatul: Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit. Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca. Mixam ouale in lichide, apoi adaugam...
Banana Nanaimo Bars
Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol. Baza: Biscuitii se macina => "pesmet". Pe baie de aburi, untul, zaharul, cacaua si oul se amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Luam apoi vasul de pe...
Pizza la tigaie
Aluatul: Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam...
Muffins de post
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se pregateste cu hartii speciale pentru briose sau se unge cu ulei si faina. Zaharul se amesteca bine cu mierea, apoi se adauga toate lichidele (ulei, suc de struguri, lapte de soia). Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, sarea,...
Cartofi umpluti cu sos de ciuperci
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ciupercile spalate se taie felii. Usturoiul se taie marunt (desi am citit undeva ca e bine sa il pui in ulei, il lasi sa se caleasca, apoi il scoti din mancare, in caz ca ai probleme cu prajelile). Calim usturoiul, apoi adaugam...
Chec bicolor
Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns. Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime). Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia...
Pachetele calatoare
Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare. In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade. Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de...
Chiftelute in sos de mazare
[La foc mic] Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de mazare. Intre timp pregatim sosul: faina se amesteca bine cu bulionul si smantana pana cand nu mai...
Pancakes cu sos de vanilie
Aluatul: Faina se amesteca bine cu zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul, laptele si untul topit/uleiul, apoi turnam peste faina si omogenizam. Fiecare pancake se coace pe ambele parti cate 2min, la foc mic, intr-o tigaie unsa...
Halloween Cookies
Fursecuri: Untul se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul, apoi ouale (pe rand) si esenta de lamaie. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea se incorporeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios, sa poata fi framantat cu mana. Se tine la frigider...
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins. Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si fulgii de ovaz. Faina se amesteca bine cu praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi se toarna peste...