Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete

Pandispan cu caise

In Prajituri la 30 Iun 2013

Tava se unge cu unt. Cuptorul se incalzeste la 180 C (tare) Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul Albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula,...

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2013

 Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca....

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Prajituri la 11 Iun 2013

Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora. Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si  pastaia. Crema: dizolva...

Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)

In Dulceata / Gem la 9 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni. Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de...

Tarta vegana cu rubarba si capsuni

In Vegan / Raw vegan la 8 Iun 2013

 Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele. Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de...

Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

In Vita la 13 Feb 2013

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la...

Tort cu blat de negresa si crema de portocale rosii

In Torturi la 12 Feb 2013

Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Pune crema la racit pana cand atinge temperatura degetului. In timpul asta incalzeste cuptorul...

Anghinare cu sos de iaurt si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2012

 Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa  Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2...

Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone

In Prajituri la 24 Mar 2012

Amesteca bine faina cu praful de copt Amesteca sucul de fructe cu laptele Incalzeste cuptorul la 180 C Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare. Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca...

Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos

In Supe la 23 Mar 2012

Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi. Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de...

Prajitura Brates

In Prajituri la 22 Mar 2012

Blatul: Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul tavii pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt. Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura cremoasa. Mie mi-au trebuit cam 7...

Supa crema de linte rosie, cu afumatura

In Supe la 22 Mar 2012

Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi.  Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea...

Pui in sos de mascarpone si mustar

In Pui la 22 Mar 2012

Fierbe pastele conform instructiunilor. Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie. Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul...

Salata de avocado si rosii

In Salate la 21 Mar 2012

Se taie avocado asa cum am aratat aici . Se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se taie rosiile felii, apoi cubulete. Se amesteca cu avocado, ceapa, patrunjelul si zeama de lamaie. Sareaza dupa gust. Asta e tot. Nu-i asa ca-i tare simplu?

Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

In Prajituri la 21 Mar 2012

Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic. Bate bine albusurile cu un praf de sare, Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca. Intr-un castron amesteca...

Supa de naut cu usturoi si lamaie

In Supe la 21 Mar 2012

Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine. Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi! Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie...

Focaccia cu lavanda

In Piine la 20 Mar 2012

Amesteca 400 g  faina cu drojdia uscata, pune mierea, 3 linguri de ulei si apa. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Daca obtii o coca mult prea moale ca sa fie framantata, mai adauga cate putina faina pana cand coaca e moale, dar se poate framanta. Adauga sarea si framanta 5 minute pana ce...

Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2012

Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine. Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii....

Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

In Dulciuri la 20 Mar 2012

Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine. Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se...

Supa crema din broccoli

In Supe la 19 Mar 2012

Incalzeste untul si soteaza ceapa in el. Adauga telina si soteaz-o si pe ea.  Taie broccoli in buchetele si bucati mici. Toarna deasupra supa clara sau apa si fierbe la foc mic cam 15 minute, pana ce broccoli se inmoaie. Ia supa de pe foc si paseaz-o bine cu blenderul vertical....

Jambalaya de pui

In Pui la 19 Mar 2012

Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli.  Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei. Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si...

Biscuiti fragezi cu cocos, ciocolata si migdale

In Prajituri la 19 Mar 2012

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in doua tavi mari de aragaz. Pe una din tavi intinde fulgii de cocos si pune-i in cuptor cateva minute, ca sa se aureasca. Ai mare grija pentru ca se ard foarte usor! Amesteca faina cernuta cu praful de copt, fulgii de cocos si migdalele...

Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata

In Dulciuri la 9 Feb 2012

Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute....

Rulada cu fructe de padure

In Prajituri la 9 Feb 2012

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava. Amesteca faina si praful de copt. Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si...

Curry de pui cu cartofi

In Pui la 8 Feb 2012

Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul...

Supa de pui cu hrisca

In Supe la 8 Feb 2012

Acopera carnea cu 7 l de apa si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba da focul mic si scoate cu grija toata spuma formata.  Infige cuisoarele in ceapa si pune in oala morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si foaia de dafin. Fierbe supa la foc foarte mic, acoperita, pentru 2...

Biscuiti moi cu cacao si alune

In Prajituri la 8 Feb 2012

Incalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de copt pe 3 tavi mari. Amesteca 250 g faina cu cacao si  praful de copt. Cerne-le impreuna. Cu mixerul bate untul cu zaharul, pana se alifiaza putin. Adauga mierea si amesteca. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Amesteca inauntru...

Ravioli de casa

In Paste la 7 Feb 2012

Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora. In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si...

Tort de portocale si ciocolata

In Torturi la 7 Feb 2012

Cu o zi inainte se face curdul de portocale. Pentru asta amesteca 2 linguri de suc portocale cu gelatina si lasa deoparte. Intr-o craticioara amesteca restul de suc de portocale, galbenusurile, zaharul, si coaja de portocala. Adauga untul si, pe foc foarte mic, amesteca incontinuu pana ce...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 7 Feb 2012

Intr-o oala pune la fiert ciupercile, cartofii, prazul si ceapa, pana ce au fiert. Dupa ce au fiert, apa de supa nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 4 cm nivelul legumelor, pentru ca supa iese prea subtire. Pune cateii de usturoi si cu un blender paseaza bine supa pana ce devine fina....

Afisate 1 - 30 din 345 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Retete preferate
Cordon bleu

Voturi:11

Sushi

Voturi:5

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]