Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI129
Retete

Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean

In Rata la 14 Ian 2012

Pregatirea pieptului de rata incepe prin marinarea lui 24 de ore la rece. De aceea reteta se intinde de-a lungul a doua zile. Mai intai se dezoseaza pieptul si se obtin doua bucati de carne. Acestea se degreseaza si se fasoneaza, taind putin din grasimea din laterale. Pastreaz -o ca sa...

Prajitura din foi umplute cu frisca

In Prajituri la 11 Ian 2012

Incalzeste cuptorul la 180 C Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute.  Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.   Imparte...

Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura

In Torturi la 11 Ian 2012

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul unei forme rotunde, detasabila, de 26 cm pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt. Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura...

Dovleac si cartof picant, la cuptor

In Mancaruri de legume la 11 Ian 2012

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare) Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele. Pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau...

Inghetata cu matcha

In Dulciuri la 11 Ian 2012

Incalzeste 1 lingura de frisca si amestec-o cu praful de matcha, pana ce acesta se omogenizeaza bine.  Intr-un castron amesteca putin galbenusurile, pana ce se omogenizeaza. Amesteca laptele cu zaharul intr-o craticioara si incalzeste-le la foc, pana ce zaharul s-a topit. Toarna acest...

Macarons

In Prajituri la 30 Dec 2011

Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa) Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai...

Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos

In Pui la 22 Dec 2011

Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut. Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae...

Cupcakes cu dovleac pentru diabetici

In Prajituri la 22 Dec 2011

Bate untul putin cu mixerul, apoi adauga 1 ou. Amesteca bine. Daca nu se leaga, pune 1 lingura de amidon. Adauga si celalalt ou. Amesteca. Pune dovleacul, taiat bucati mici. Amesteca pana se omogenizeaza putin. Adauga praful de copt si restul de amidon. Amesteca. Adauga faina si scortisoara...

Ciocolata de casa cu lapte condensat

In Prajituri la 22 Dec 2011

Prajeste uscat alunele, in cuptor. Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in...

Biscuiti fragezi cu nucsoara

In Prajituri la 22 Dec 2011

Intr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca. Daca nu se leaga ingredientele, adauga o lingura cu lapte. Daca coca e prea moale adauga putina faina....

Cupcakes umplute cu dulce de leche si ciocolata

In Prajituri la 20 Dec 2011

Incalzeste cuptorul la 190 C. Pregateste tavile de briose. Pune hartii in ele sau unge-le bine cu unt. Amesteca untul si zaharul cu mixerul, cam 2 minute. adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune esenta de vanilie si praful de copt. Amesteca. Pune 1/2 din faina amesteca...

Biscuiti cu dulce de leche

In Prajituri la 20 Dec 2011

Amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare. Pune coca la frigider pentru 1-2 ore. In timpul acesta pune hartie de copt in doua tavi mari si...

Cupcakes de Craciun

In Prajituri la 20 Dec 2011

Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul.  Adauga vanilia, apoi praful de copt, cacao si faina, amestecand dupa fiecare. Adauga ciocolata si amesteca cu o lingura. Pune compozitia in hartii speciale in tava de briose. Se coc la...

Tortellini de casa cu varza si sos de rosii

In Mancaruri de post la 3 Dec 2011

Mai intai se pregateste coca de paste, Se framanta faina cu apa, pana ce se formeaza o coca satinata si elastica. Daca coca e prea uscata, adauga putina apa. Acopera coca cu o folie de plastic si las-o 20 minute la odihnit, in bucatarie. In timpul acesta pregateste umplutura. Pune varza...

Mancare de gutui cu pui

In Pui la 2 Dec 2011

Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc. Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe...

La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne

In Porc la 30 Noi 2011

Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin. Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune...

Dulceata de gutui (fara gelifiant)

In Dulceata / Gem la 30 Noi 2011

Spala bine gutuile. Curata gutuile de coaja, apoi taie-le in patru si indeparteaza partea tare din mijloc. Daca mijlocul si cojile sunt fara stricaciuni, nu le arunca pentru ca o sa faci din ele peltea. Gutuile se oxideaza foarte repede, asa ca se vor innegri rapid in contact cu aerul. Nu-i...

Peltea de gutui (fara gelifiant)

In Dulceata / Gem la 30 Noi 2011

Pune gutuile si merele taiate in 4 (cu tot cu coaja si seminte) intr-o oala si acopera-le cu apa rece. Lasa-le la foc mic pana ce fructele sunt fierte si moi. In acest timp nu amesteca, pentru ca se tulbura lichidul. Intr-o strecuratoare pune 2-3 randuri de tifon si strecoara fructele de...

Salata de paste cu scoici si peste

In Paste la 29 Noi 2011

Taie ardeii cubulete si prazul rondele subtiri. Taie pestele cubulete, in felul acesta verifici si daca mai sunt oase. Faci un dressing: Amesteci mustarul cu uleiul si o lingurita de sare. Adaugi zeama de lamaie si amesteci bine. Pui 1/2 lingurita piper si niste piper chayenne....

Cupcakes cu cacao si topping de caramel

In Prajituri la 29 Noi 2011

Amesteca bine faina cu praful de copt. Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si...

Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean

In Vita la 29 Noi 2011

Incalzeste cuptorul la 180 C. Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie. In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe...

Tort pentru diabetici

In Torturi la 13 Noi 2011

 Incalzeste cuptorul la 180 C Blatul se face intr-o forma cu fund detasabil mica, de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Hartia se unge putin cu unt. Bate bine albusurile. Amesteca amidonul cu praful de copt. Omogenizeaza albusurile si adauga untul topit, apoi esenta de...

Placinta cu vinete coapte

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2011

Coace vinetele, curata-le si pune-le intr-o strecuratoare de plastic, ca sa se scurga. Toaca-le nu foarte marunt. Taie ceapa marunt. Incalzeste untul si uleiul si caleste ceapa in ele. Cand ceapa devine galbuie, pune vinetele si lasa-le la foc mic pentru 5- 10 minute. Lasa amestecul sa se...

Supa de dovleac cu pui si orez

In Supe la 13 Noi 2011

Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa. Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu...

Insule plutitoare

In Prajituri la 12 Noi 2011

Pentru creme anglaise: Amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Cu un mixer bate la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Adauga amidonul si amesteca-l bine.     Taie pastaile de vanilie in doua pe lungime si cu un cutit...

Mancare de praz cu pui si masline

In Pui la 12 Noi 2011

Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si...

Supa crema de dovleac copt, cu suc de rodii

In Supe la 12 Noi 2011

Taie dovlecul in bucati mari, unge-l cu ulei si prasara-l cu sare. Pune-l la copt in cuptorul incalzit, pana devine moale (cam 30 minute). Scoate-l din coaja si pune-l intr-o oala incapatoare, impreuna cu cateii de usturoi si 1 litru de supa. Paseaza bine cu un blender vertical, pana ce...

Tiramisu reţetă reinterpretata

In Prajituri la 20 Oct 2011

Tiramisu reţetă reinterpretata Amesteca faina, sarea si praful de copt. Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si incalzeste-le pana aproape de fierbere. Pune untul inauntru si amesteca bine. Lasa la racit. Scoate...

Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus

In Pui la 20 Oct 2011

Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare. Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand frecvent, 3-4 minute. Adauga ciupercile si gateste-le 3-4 minute. Adauga mugurii de bambus si...

Supa crema din praz si cartofi copti

In Supe la 17 Oct 2011

 Incalzeste cuptorul la 200 C (tare) Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine. Taie cartofii in bucati nu foarte mari. Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra...

Afisate 31 - 60 din 345 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]