Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete / Supe/Ciorbe

Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos

In Supe la 23 Mar 2012

Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi. Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de...

Supa crema de linte rosie, cu afumatura

In Supe la 22 Mar 2012

Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi.  Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea...

Supa de naut cu usturoi si lamaie

In Supe la 21 Mar 2012

Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine. Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi! Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie...

Supa crema din broccoli

In Supe la 19 Mar 2012

Incalzeste untul si soteaza ceapa in el. Adauga telina si soteaz-o si pe ea.  Taie broccoli in buchetele si bucati mici. Toarna deasupra supa clara sau apa si fierbe la foc mic cam 15 minute, pana ce broccoli se inmoaie. Ia supa de pe foc si paseaz-o bine cu blenderul vertical....

Supa de pui cu hrisca

In Supe la 8 Feb 2012

Acopera carnea cu 7 l de apa si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba da focul mic si scoate cu grija toata spuma formata.  Infige cuisoarele in ceapa si pune in oala morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si foaia de dafin. Fierbe supa la foc foarte mic, acoperita, pentru 2...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 7 Feb 2012

Intr-o oala pune la fiert ciupercile, cartofii, prazul si ceapa, pana ce au fiert. Dupa ce au fiert, apa de supa nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 4 cm nivelul legumelor, pentru ca supa iese prea subtire. Pune cateii de usturoi si cu un blender paseaza bine supa pana ce devine fina....

Supa de dovleac cu pui si orez

In Supe la 13 Noi 2011

Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa. Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu...

Supa crema de dovleac copt, cu suc de rodii

In Supe la 12 Noi 2011

Taie dovlecul in bucati mari, unge-l cu ulei si prasara-l cu sare. Pune-l la copt in cuptorul incalzit, pana devine moale (cam 30 minute). Scoate-l din coaja si pune-l intr-o oala incapatoare, impreuna cu cateii de usturoi si 1 litru de supa. Paseaza bine cu un blender vertical, pana ce...

Supa crema din praz si cartofi copti

In Supe la 17 Oct 2011

 Incalzeste cuptorul la 200 C (tare) Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine. Taie cartofii in bucati nu foarte mari. Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra...

Supa din rosii coapte

In Supe la 28 Sep 2011

Incalzeste cuptorul la 200 C.  Spala rosiile si indeparteaza eventualele parti stricate. Taie rosiile in jumatati si pune-le cu partea taiata in jos intr-o tava. Stropeste-le cu uleiul de masline. Pune tava in cuptor pentru 20- 30 minute. In final, rosiile trebuie sa arate moi si...

Supa de fasole neagra

In Supe la 13 Iun 2011

Fierbe fasolea in apa cat sa o acopere (daca nu ai cumparat-o deja fiarta, la conserva). Scurge boabele si pastreaza apa in care au fiert. Toaca 2 cepe si usturoiul.Incalzeste uleiul si pune in el coriandrul si chimionul. Prajeste-le putin. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste la foc mic,...

Supa de curcan cu taietei de casa

In Supe la 20 Apr 2011

Pune carnea de curcan in apa rece, la foc sa fiarba. Cand a dat primul clocot da focul mic si scoate cu grija spuma formata Fierbe la foc mic supa, acoperita, 30 minute Pune toate legumele, inclusiv dafinul si boabele de piper. Fierbe la foc mic 45 minute. Dupa acest timp carnea si...

Supa cu linte rosie si lapte de cocos

In Supe la 8 Apr 2011

Incalzeste uleiul intr-o oala de 6 l si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mic cam 5 minute, pana cand se inmoaie. Ai grija sa nu se arda. Adauga pasta de lemongrass, praful de coriandru si lintea. Amesteca putin. Toarna laptele de cocos, supa si apa. Amesteca bine....

Supa de rosii cu radacinoase de iarna

In Supe la 2 Mar 2011

Curata toate legumele si taie-le julienne (bastonase). Ceapa tai-o marunt. Intr-o oala de 3 l incalzeste uleiul Pune ceapa si caleste-o putin. Adauga legumele si caleste-le si pe ele cam 5 minute. Ai grija sa nu se arda.  Pune apa, oregano si niste sare. Lasa la foc mare...

Supa Toscana de naut

In Supe la 13 Feb 2011

Incalzeste uleiul si caleste putin ceapa, prazul si usturoiul (3-4 minute) Pune supa (a mea a fost direct din congelator, asa ca am asteptat sa se dezghete), rosiile, nautul si toate condimentele. Fierbe la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte (20 minute) Scoate 6 linguri de naut...

Supa crema de mazare uscata cu afumatura

In Supe la 22 Ian 2011

Incalzeste bine uleiul intr-o oala de 6 l Prajeste afumatura pana ce devine aurie Scoate afumatura si pune-o pe o farfurie In ulei pune mazarea si amestec-o 2-3 minute la foc mediu.  Adauga apa, ceapa si morcovii si fierbe la foc mic, pana ce mazarea e fiarta Strecoara ...

Supa de praz

In Supe la 9 Ian 2011

Taie 5 fire de praz in bucati de 2-3 cm si fierbe-le in ½ litru de apa Pune totul intr-un blender si fa-le un piure fin. Prazul ramas taie-l rondele foarte subtiri. Topeste untul intr-o tigaie si caleste prazul, pana ce devine moale si maroniu. Intr-o oala de 3 l pune...

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

In Ciorbe la 21 Dec 2010

Pune fasolea intr-o oala mare si acoper-o cu apa. Fierbe pana ce da un clocot. Arunca apa, Pune ciolanul afumat peste fasole si acoper-o cu 3-4 l de apa fiarta (Nu rece!). Adauga morcovii, patrunjelul si foia de dafin. Fierbe fasolea la foc mic, pana ce e fiarta bine. Adauga pasta de tomate,...

Supa de dovleac

In Supe la 14 Dec 2010

Taie cubulete nu prea mici pulpa de dovleac. Incalzeste untul intr-o oala si caleste putin ceapa. Adauga dovleacul si caleste putin. Pune supa de pui, 1 lingurita de sare, nucsoara si lasa sa fiarba la foc mic pana ce dovleacul e moale. Cu un blender vertical paseaza...

Ciorba de legume cu leustean

In Supe/Ciorbe la 13 Iun 2010

Incalzeste uleiul in oala si caleste putin ceapa. Adauga celelalte legume (fara dovlecel) si caleste-le putin. Pune apa (sau apa + supa ) si fierbe la foc mic pana ce legumele sunt putin moi. Adauga dovlecelul si rosiile si lasa pana ce legumele sunt fierte Pune borsul fierbinte si...

Supa de sparanghel

In Supe/Ciorbe la 5 Iun 2010

In primul rand trebuie pregatit sparanghelul: taie si indeparteaza partile albe lemnoase. Taie varfurile si pastreaza-le deoparte. Taie in bucati de 2-3 cm restul de sparanghel.   Intr-o ulcica cam de 2l, topeste untul la foc mic si soteza ceapa in el. Ceapa nu trebuie sa se coloreze....

Supa crema de gulii cu nucsoara

In Supe la 29 Mai 2010

Topeste untul intr-o oala. Caleste ceapa cam 5 minute, pana ce devine moale. Adauga cele 3 gulii taiate si cartoful si caleste putin. Pune supa clara si lasa pana ce supa incepe sa fiarba. Redu focul la mic si lasa sa fierba incet, acoperit, pana ce legumele sunt moi (cam 30 minute). Paseaza...

Zurek - ciorba poloneza

In Supe/Ciorbe la 19 Mai 2010

Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa. Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul. In timpul acesta fierbe ouale tari.  Cand cartofii sunt fierti, pune borsul si ultimul catel de usturoi,...

Supa de vita cu galusti

In Supe/Ciorbe la 14 Mai 2010

Intr-o oala mare, pune la fiert carnea in apa rece la foc mare. Cand incepe sa fiarba da focul mic. Scoate spuma de cate ori e nevoie. Cand carnea e aproape fiarta, pune legumele (fara cartofi). Cand legumele s-au fiert, pune si cartofii (taiati in 2, daca sunt mari). Pune sare si piper,...

Ciorba "In sfarsit a venit primavara!"

In Supe/Ciorbe la 9 Apr 2010

Dupa ce am ciopartit toate legumele cum mi-a venit la mana, am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii si telina in uleiul incins. Le-am pus apoi in apa care fierbea, am lasat 5 minute si am adaugat loboda si 1/2 din patrunjel si leustean. Am lasat sa fiarba vreo 10 minute, am pus borsul sa...

Supa de rosii de iarna

In Supe/Ciorbe la 6 Feb 2010

Pune in apa legumele si fierbe-le. Cand sunt aproape fierte pune orezul si sarea, piperul, oregano. Cand e fiert orezul adauga supa clara si lasa pana incepe din nou sa fiarba. Adauga sucul de rosii, da un clocot, potriveste de sare/piper si inchide focul. Presara patrunjelul. Poti servi cu...

Ciorba din oase de vita si porc

In Supe/Ciorbe la 31 Ian 2010

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine. Fierbi borşul si îl pui când toate sunt fierte. Guşti de sare , închizi focul si pui verdeaţa...

Ciorba din rasol de porc

In Supe/Ciorbe la 26 Ian 2010

Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta fierbe la foc mic. Cand e carnea aproape fiarta, adauga legumele si lasa-le sa fiarba. Separat...

Supa - crema de mazare uscata

In Supe la 25 Ian 2010

Spala bine mazarea si pune-o la fiert  in apa, pana cand e fiarta bine. Daca a scazut prea mult, completeaza cu apa. In acest timp caleste legumele in ulei. Mixeaza mazarea intr-un blender, pune-o cu zeama cu tot intr-o oala curata, adauga uleiul cu legume, sare si piper si fierbe inca...

Dal Shorva- supa de linte indiana

In Supe/Ciorbe la 9 Ian 2010

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin. Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina. Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc....

Afisate 1 - 30 din 31 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]