publicat la 10.03.2015
publicat la 10.03.2015
publicat la 06.03.2015
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre
Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă: - se pun la fiert circa 1.5 L apă; - se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt; - după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite...
Omletă cu jumări, ceapă şi oregano
Se bat ouăle, se adaugă oregano, piper şi sare. Jumările şi ceapa se trag într-o tigaie, fără altă sursă de grăsime. Se toarnă ouăle deasupra iar după ce omleta s-a închegat bine se întoarce precum o clătită. Se serveşte cu brânză,...
Untură de porc aromată, tartinabilă
Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei. Ceapa, usturoiul şi chili se toacă foarte mărunt. Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru,...
Omletă cu ardei, ceapă şi brânză de capră
Se încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după gust) şi piper proaspăt măcinat. Se toarnă peste legumele uşor călite. Se...
Omletă cu telemea de capră şi şuncă de pui
Obişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti. Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e necesar, piper). Se încinge tigaia, se unge cu unt. Se toarnă ouăle în tigaie,...
Saleuri cu susan din foietaj - de post
Se decongelează aluatul, se taie (L x l - 6 cm x 1 cm), se presară susan. Saleurile se pun în cuptorul bine încălzit, timp de 15-20 minute. PS. Merge și-o bere, așa-i? :D Poftă bună!
Orez sote cu legume în stil chinezesc (de post)
Se fierbe orezul în apă cu sare (1 parte orez, 2 + 1/2 părți apă). Se strecoară, se trece sub un jet de apă rece. Se pune de-o parte până se fac legumele. Se călește ceapa, se adaugă ghimbirul, morcovii, dovleceii, vinetele, ardeii, sosul de soya, iar la final orezul...
Tartine cu icre de crap și hering
Într-un bol se mixează cele două tipuri de icre și se adaugă câte puțin ulei de floarea soarelui până se obține o pastă. Se adaugă apoi oțetul iar mai apoi 1-2 linguri apă minerală, astfel icrele devin albe și ”pufoase”. Se ung feliile de...
Pate de casă din ficat de pui
Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert; - se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute. Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se...
Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)
Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul...