RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE979
PRIETENI143
Retete

Desert tort aniversar, cu nasturei de ciocolata

In Torturi la 4 Oct 2021

Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, puțin câte puțin și se mixează întruna. Se...

Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

In Ciorbe la 20 Sep 2021

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată. Se curăță ceapa, se...

Pastai galbene, cu smantana si usturoi

In Mancaruri de legume la 19 Sep 2021

Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-15 minute. Între timp se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc...

Mancare de mazare, cu cascaval pane

In Mancaruri de legume la 12 Sep 2021

Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea  în tigaie, la foc mic, peste...

Musaca de dovlecei și carne de porc

In Porc la 9 Sep 2021

Ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă carnea tocată și se lasă la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând ușor, din când în...

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

In Paste la 3 Sep 2021

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata. Cand pastele au fiert, se strecoara de apa clocotita si se rastoarna fierbinti pe platoul de servire. Se...

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

In Mancaruri de legume la 29 Aug 2021

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și păstârnacul) se spală, se taie rondele și se adaugă în tigaia cu ceapa călită, unde se...

Salata calda cu paste, ardei grasi si telemea

In Salate la 28 Aug 2021

Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în câteva ape reci și se lasă la scurs. Între timp se pregătesc legumele. Ardeii se...

Gofre sandvis

In Sandvisuri la 22 Aug 2021

Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite)...

Bors de vara, cu dovlecei

In Ciorbe la 19 Aug 2021

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și...

Desert clatite bronzate

In Dulciuri la 10 Aug 2021

Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează oul (ouăle) și apoi treptat, laptele. Se mixează bine compoziția ca să nu rămână...

Aperitiv gofre Croque Monsieur

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2021

Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru...

Gofre sarate, cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2021

Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere). Separat se amestecă bine ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, praful de copt) după care...

Ciorba de rosii cu cartofi si leustean

In Ciorbe la 30 Iul 2021

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se...

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

In Salate la 23 Iul 2021

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, se face o...

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

In Dulciuri la 18 Iul 2021

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și...

Desert gofre simple

In Dulciuri la 17 Iul 2021

Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț, puțin câte puțin. Se mixează bine compoziția ca să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă se...

Desert sarlota Duo, cu capsune

In Prajituri la 12 Iul 2021

Pentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele cald. Când compoziția este omogenă, se dă la bain-marie, la foc mic și se amestecă...

Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2021

Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele. Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai...

Pizza la tigaie

In Pizza la 4 Iul 2021

Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se taie felii. Pentru aluat se amestecă ingredientele solide (făina și sarea) și apoi se...

Desert pandispan cu fructe confiate

In Prajituri la 28 Iun 2021

Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna: zahărul pudră, cel vanilinat și la urmă făina ”în ploaie”, încorporată cu...

Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2021

Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare. Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari. Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare. Se unge cu ulei o tavă termorezistentă,...

Desert crema caramel din albusuri, cu fructe confiate

In Dulciuri la 21 Iun 2021

Pentru caramel se pune zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic, până ce siropul scade, devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc și se tapetează cu caramel de jur împrejur. După ce caramelul a...

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

In Ciorbe la 14 Iun 2021

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se spală zucchini, se taie cubulețe și se...

Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor

In Mancaruri de legume la 7 Iun 2021

Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași...

Paine aperitiv invartita

In Piine la 3 Iun 2021

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin, mai întâi pentru a amesteca ingredientele din mijloc, până...

Supa de rosii cu smantana si turnatei

In Supe la 2 Iun 2021

Pătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se...

Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2021

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se...

Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

In Mancaruri de legume la 25 Mai 2021

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile...

Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere

In Torturi la 24 Mai 2021

Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe). Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici. Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și...

Afisate 31 - 60 din 979 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]