publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Bomboane cu biscuiti, nuca si murata
Am amestecat biscutii cu nuca, cacaoa, zaharul pudra. Am adugat apoi untul si murata, iar la final nuca de cocos. Daca aluatul este prea moala mai adaugati biscuiti sau nuca de cocos, daca-i prea tare mai subtiati-l cu alcool sau unt. Asta-i in functie de tipul de biscuiti. Cand aluatul a...
Gogosi inele
Drojdia am desfacut-o in putin lapte caldut si am lasat-o la crescut cca 15 minute. Am amestecat faina cu drajdia desfacuta si lapte, iar la final am pus putina sare. Am framantat un altuat elastic si nelipicios. Am lasat la crescut cca 1 ora, la loc caldut. Cand aluatul a crescut...
Placinta rapida cu branza dulce si stafide
Aluatul l-am lasat sa se decongeleze in frigider. Stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de rom si le-am lasat sa se hidrateze. Intr-un castron am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecul de oua l-am pus peste branza (branza mea a fost uscata, fiind...
Claufoutis cu pere
Am mixat ouale impreuna cu zaharul pentru 2 minute. Am adaugat laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul vanilinat si am mai mixat cateva minute. Am uns cu unt fundul si peretii unui vas de sticla termorezistent. Perele le-am curatati de coaja si seminte si le-am taiat cubulete, pe care...
Cozonac Rosenkranz
Mai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte. Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Am adaugat si coaza de lamaie, iar cand acesta s-a mai racorit, devenind caldut, am pus...
Deliciu la pahar
Branza mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra, adaugand si zeama de lamaie. In 2 cupe am pus bucati de piscot, apoi am adaugat branzica mixata si am ornat cu felii de nectarina. Simplu si delicios!!
Bezele fantomite
Albusurile reci impreuna cu putina sare, le-am batut spuma. Am adaugat treptat zaharul pudra, mixand continuu. Spre final am pus si esenta de vanilie si am continuat mixarea cca 15 minute. In tava mare a aragazului am pus hartie de copt, apoi cu ajutorul unui posh fara varf (sau cu o punga)...
Prajitura ciocolatoasa cu visine
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul, apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao, si am cernut amestecul. La amestecul de oua, am adaugat faina impreuna cu cacaua. Am uns si tapetat cu hartie de copt o tava 30x20 cm, in care am pus compozitia....
Prajitura cu mere, biscuiti si pandispan
Intr-o tava 20x30 am intins uniform untul rece, iar deasupra am presarat biscuitii pisati. Merele le-am dat prin razatoare, apoi le-am calit pana au scazut. La final am adaugat scortisoara. Merele noastre au fost destul de dulci, plus ca noua nu ne place atat de dulce.. deci daca doriti puteti...
Dulceata de pere
Am curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si tot asa pana am terminat perele. Deasupra am pus zahar si am lasat pana a doua zi. Intr-un vas cu fund...
Prajitura cu crema de vanilie si nuca de cocos
Se seapara ouale. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, iar cand compozitia sta bat, se adauga bicarbonatul stins si galbenusurile pe rand. La final am pus faina in ploaie, amestecand cu o lingura de jos in sus. Am pus aluatul intr-o tava unsa si am copt cca 15 minute, sau pana cand...
Orez cu lapte - varianta egipteana
Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca. Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi...
Trufe de ciocolata
Ciocolata am rupt-o bucati si am pus-o pe foc impreuna cu cele 5 linguri de lapte, amestecand mereu pana devine lichida. Zaharul pudra l-am amestecat cu galbenusurile si le-am adaugat ciocolatei topita. Untul l-am topit si l-am pus peste amestecul de ciocolata. Am dat la rece cateva ore. Ajutata...
Pandispan cu nectarine
Am separat ouale, iar galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Am mixat pana galbenusurile s-au albit, iar zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul putin cate putin, apoi am pus albusurile batute spuma. Am amestecat usor cu o spatula, de jos in sus. Faina am cernut-o impreuna cu praful de copt, si...
Savarina
Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Am uns 12...
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!
Mai intai am facut o maia din: 300 g faina, 250 ml lapte si drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar. Lasam maiaua sa creasca cca 1 ora intr-un loc caldut. Cand aluatul a crescut suficient, am adaugat ouale amestecate cu zaharul, untul moale (adus la temperatura camerei), restul de faina,...
Biscuitei din fulgi de ovaz
In untul topit la microunde, am adaugat cele 3 linguri de zahar brun. Am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am pus fulgii de ovaz, oul batut si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am pus scortisoara, faina, stafidele, praful de copt si nuca de cocos. Cu mana umezita am format...
Dulceata de pepene galben
Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat suficient suc. Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de...
Clatite pufoase reteta cu dulceata de pepene rosu
Clatite pufoase reteta Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am adaugat compozitiei. Am continuat cu faina in ploaie, amestecand bine-bine cu telul....
Clatite cu caise
Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita. Tigaia am curatat-o inainte de a o folosi, apoi am uns-o cu ulei. Am adaugat aluatul cu un polonic,...
Placinta cu foi fragede si branza dulce
Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am...
Inghetata de pepene galben
Pepenele l-am taiat cuburi si l-am mixat cu un blender vertical. Pulpa de pepene am dat-o printr-o sita, ptr a fi sugura ca a fost bine mixata. Am adaugat cele doua linguri de miere si frisca batuta tare. Am amestecat bine, apoi am pus amestecul intr-un vas cu capac si am dat la congelator....
Sarailie
Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt mai contine si altceva... am dedus eu ca pe langa nuca, ca ar fi scortisoara si zahar (daca cineva care...
Prajitura cu visine si cirese negre
Am batut albusul impreuna cu zaharul spuma tare. Am adaugat si zaharul vanilat. Am adaugat apoi galbenusurile pe rand. Folosindu-ma de o lingura de lemn, am incorporat pe rand iaurtul, uleiul, zeama de portocala, amestecand usor de fiecare data. Am incorporat faina si praful...
Briose cu fructe uscate
Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat zaharul mixand continuu, pana se topeste zaharul. Am adaugat galbesurile pe rand, uleiul, zaharul vanilat si laptele, mixand continuu. Am oprit 3 linguri de lapte in care am stins praful de copt. La compozitie am adaugat si praful de copt stins,...
Miniamandine
Am separat albusurile de galbenusuri. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt, si le-am cernut impreuna. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul. Albusurile le-am mixtat spuma impreuna cu sarea, apoi am adaugat zaharul, continuand mixarea cateva minute. Am adaugat apoi apa si amestecul de...
Rulada Buturuga
Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao,...
Halvita
Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir...
Tort de nuca si crema de vanilie
Blat: Am fiert apa si zaharul pana s-a topit zaharul si am obtinut un sirop. Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, iar cand s-a intarit am adaugat siropul. Am freacat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat compozitiei de albus cu sirop. Am adaugat vanilia, praful de copt stins cu...
Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale
Cum se prepara Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale: Biscuitii i-am pisat marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in robot). Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se...