Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete

Supa cu paste fainoase (inele)

In Supe la 5 Mai 2017

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa curatata si spalata se pune intreaga la fiert, adaugam restul legumelor in oala si le fierbem 20 minute....

Salata orientala cu avocado

In Salate la 4 Mai 2017

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja, pana patrunde usor furculita in ei. Ardeiul se spala si se taie bucatele. Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Dupa ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem felii sau bucati. Ii punem intr-un castron incapator,...

Smoothie din fructe de padure cu frisca

In Love Smoothies la 3 Mai 2017

Scoatem fructele de padure din congelator, le punem in recipientul blenderului, adaugam mierea si apa plata. Infiletam capacul cu lame, conectam blenderul la sursa de curent, apoi blendam continutul cateva secunde, pana obtinem consistenta dorita pentru smoothie. Portionam in pahare, dam la...

Cartofi pufosi preparati la cuptor

In Mancaruri de post la 2 Mai 2017

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm. Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba. Se scurg, se lasa la zvantat, apoi se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200 grade C....

Aripioare cu ciuperci in lapte, la cuptor

In Pui la 1 Mai 2017

Aripioarele se spala bine, indepartam partea cea mai subtire si punem aripioarele intr-un vas incapator. Ciupercile le spalam si le impartim in sferturi. Le adaugam peste aripioare in vas. Presaram sare, piper macinat si turmeric dupa gust. Ungem cu condimente, aripioarele, pe toata...

Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

In Dulciuri la 30 Apr 2017

Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece. Pentru ganache, am topit ciocolata intr-o craticioara, in 150 gr frisca lichida, la foc foarte mic. Am dat deoparte ciocolata...

Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline

In Piine la 29 Apr 2017

Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi. Adaugam apoi faina, picuram din cand in cand, ulei, incorporam. Tapetam tava cu hartie de copt. Aluatul...

Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei de trufe

In Porc la 28 Apr 2017

Incingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne. Acoperim tava cu staniol. Dam tava la cuptor pentru 30 minute, apoi scoatem tava din cuptor, intoarcem...

Soia crocanta

In Mancaruri de legume la 27 Apr 2017

Boabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte. Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi punem boabele la fiert in apa cu sare, pentru cel putin o ora. Scurgem apa, preincalzim cuptorul la...

Mancare scazuta din fasole verde si rosie

In Mancaruri de post la 26 Apr 2017

Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute. Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei, rosiile din conserva. acoperim cratita si lasam la foc mic, 15 minute, daca este nevoie, punem putina...

Cartofi frantuzesti

In Mancaruri de legume la 25 Apr 2017

Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o forma termorezistenta cu...

Idee pentru un pranz de post

In Mancaruri de post la 24 Apr 2017

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline. Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem...

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

In Dulciuri la 23 Apr 2017

Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste. Incorporam apoi, pe rand, cele patru...

Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur

In Mancaruri de legume la 22 Apr 2017

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei. Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde. Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in...

Mancare de cartofi cu ciuperci sotate

In Mancaruri de post la 21 Apr 2017

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ardeii se spala si se curata de cotoare, apoi se taie fasii. Prazul curatat si spalat se taie rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Punem intr-o tigaie din inox cu fundul dublu, 4-5 linguri ulei de masline, apoi adaugam...

Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

In Torturi la 20 Apr 2017

Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si...

Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate

In Mancaruri de post la 19 Apr 2017

Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam amestecul de zarzavat din borcan si mai dam cateva clocote. Adaugam putin ulei, apoi cu mixerul...

Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

In Dulciuri la 18 Apr 2017

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Pasta de macese se...

Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

In Dulciuri la 17 Apr 2017

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale, praful de copt, amestecam. Incorporam apoi faina si obtinem un aluat usor faramicios pe care...

Rulada din carne tocata cu emmentaler si muschi de porc

In Porc la 16 Apr 2017

Ceapa o spalam si o tocam. Ardeii se spala si se taie bucatele. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Carnea tocata se amesteca cu albusul de ou, sare si piper dupa gust. Parte alba de la ceapa se adauga peste carne, partea verde o pastram pentru stratul de legume. Punem o lingurita...

Desert prima mea pasca

In Dulciuri la 15 Apr 2017

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat. Am inceput sa incorporez faina,...

Ciorba de fasole rosie cu leurda

In Ciorbe la 14 Apr 2017

Fasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece. Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute. Adaugam continutul borcanului de zarzavat, bobitele de mustar, foaia de dafin, apa plata si fasolea hidratata...

Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2017

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei. Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri...

Friganele servite cu miere

In Mancare copii la 12 Apr 2017

Feliem bagheta in rondele de 1 cm grosime. Batem ouale cu praful de sare si laptele, punem uleiul la incins in tigaie. Trecem fiecare felie de bagheta prin oul batut, apoi le asezam in tava in uleiul incins. Lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem sa se rumeneasca si pe...

Desert prajitura cu capsuni si prune uscate

In Prajituri la 11 Apr 2017

Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul de casa,...

Unt aromatizat cu leurda

In Sosuri la 10 Apr 2017

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu sare si piper dupa gust. O maruntim pana devine o pasta, apoi adaugam untul la temperatura camerei si...

Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate

In Dulciuri la 9 Apr 2017

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine umplutura. Uleiul si apa minerala se pun intr-un vas incapator, adaugam bicarbonatul, zaharul,...

Penne Rigate cu ciuperci de roua si praz

In Penne la 8 Apr 2017

Punem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare, le lasam la fiert cca. 7 minute. Le trecem apoi scurt, sub jet de apa calda si le scurgem de apa. Punem uleiul in tigaie, adaugam prazul taiat rondele si ardeiul congelat. Lasam la sotat 4-5 minute, apoi adaugam ciupercile si putina...

Ciorba de zucchini cu leurda

In Ciorbe la 7 Apr 2017

Toate legumele se curata si se spala bine, sub jet de apa. Ceapa o taiem bucatele si o punem la sotat in ulei, impreuna cu fasiile de ardei rosu si de cubuletele de telina. Sotam 4-5 minute la foc mediu spre mic. Adauga apoi zarzavatul pentru ciorba, apa plata, foaia de dafin si boabele de...

Bruschete rapide din paine toast

In Sandvisuri la 6 Apr 2017

Pentru inceput, incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem fiecare felie de paine cu crema de unt. Asezam apoi cate o felie de cascaval feliat peste fiecare felie. Deasupra, punem rondele de masline si de ardei kapia. Presaram parmezan ras si dam la cuptor 5-10 minute. Scoatem...

Afisate 121 - 150 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]