publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui sub staniol la cuptor
Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb, negru si rosu, le masam sa se uniformizeze condimentele pe toata suprafata pulpelor, apoi le asezam...
Paine integrala cu seminte si tarate
Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan. Adaugam apa calduta, amestecam si obtinem o compozitie lipicioasa. Tapetam vasul de yena cu hartie de copt, asezam compozitia...
Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor
Legumele se curata si se spala. Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline. Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram dupa gust, sare si piper, apoi adaugam orezul. Punem pe...
Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa
Preparare Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa Legumele se curata si se spala bine. Taiem morcovii, telina, pastarnacul bucati, dupa marimea dorita. Ceapa se lasa intreaga. Apa plata se pune in oala, adaugam uleiul si legumele, punem dupa gust, sare si...
Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie
Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit. Drojdia se...
Lasagna cu ciuperci si smantana
Ciupercile se curata si se spala, apoi se feliaza. Ceapa curatata si spalata, se toaca marunt. Ardeiul spalat se curata de cotor si se taie bucatele. Punem la sotat ceapa in putin ulei de masline, adaugam ardeiul, mai calim 2 minute. Se pun ciupercutele feliate, adaugam sare si piper...
Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni
Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc. Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in...
Desert prajitura dietetica cu capsuni
Spalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de copt. Adaugam iaurtul si faina integrala, mixam. Incoporam spuma de albusuri, turnam...
Salata orientala de primavara
Cartofii noi se spala bine, cu partea abraziva a unui burete nou, sub jet de apa rece, pana indepartam coaja. Punem cartofii la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in ei, ii scurgem de apa si ii taiem bucati potrivite. Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie...
Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri ulei de masline. Presaram boia dulce si piper, punem 1/4 cana supa fierbinte, adaugam sosul de soia...
Salata de vinete
Vinetele se coc pe toate partile, fie in aer liber, pe gratar, sau in cuptor ori direct pe flacara aragazului. Se lasa apoi la racit, se curata de coaja si se pun la scurs, in strecuratoare. Le tocam fin, apoi din nou, le punem la scurs. Ceapa o curatam si o trecem pe razatoarea cu...
Ciorba de legume cu scarita marinata
Curatam si spalam toate legumele. Prazul si morcovii se taie rondele si se pun in oala. Adaugam ardeii taiati fasii, telina taiata cubulete. Punem uleiul peste legumme, adaugam varza tocata, scarita taiata bucati, mixul din boabe de piper, mustarul, foaia de dafin. Punem apa plata,...
Fasole verde scazuta cu praz si marar
Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa, presaram dupa gust sare si piper, foaia de dafin, acoperim mancarea si o lasam la gatit la foc iute pana...
Covrigi pufosi cu faina si seminte de in
Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650. Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala. Preincalzim...
Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea....
Penne integrale cu piept de pui si ciuperci pleurotus
Punem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare si respectam timpul de fierbere trecut pe ambalaj. Intre timp, curatam ceapa verde, ardeiul si ciupercile. Ceapa si ardeiul se taie bucatele si se pun la sotat in 2 linguri ulei de masline. Ciupercile se trec prin tocator, apoi se...
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Curatam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei, rondelele de morcovi, deasupra asezam bucatile de carne. Peste carne, punem cartofii fainosi, taiati...
Pizza pe pat de cartofi prajiti cu mozzarella
Cartofii se curata, se spala si se taie betigase, apoi se prajesc in baie de ulei, pana se rumenesc. Scoatem cartofii pe servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam cartofi in strat uniform, presaram 3/4 din cantitatea de mozzarella...
Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund. Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele deshidratate,sare, fulgi chili dupa gust. Acoperim tigaia si fierbem carnea in lapte, pana scade...
Varza calita cu afumatura
Ceapa si ardeii se curata, se toaca si se calesc cateva minute. Adaugam varza spalata si tocata la cutit, afumatura clatita sub jet de apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper rosu. Punem apa plata cat sa cuprinda varza, acoperim si lasam la fiert la foc mediu, pana se...
Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu smantana. Tapetam tava cu hartie de copt. Ungem fiecare foaie cu ulei, asezam la baza foii, un...
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure
Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde. Mixam pana la...
Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan
Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana se evapora apa, apoi oprim focul si adaugam pesmetul, amestecam sa se incorporeze uniform,...
Salata de conopida cu maioneza, usturoi si marar verde
Conopida se curata de frunze si se spala, apoi se pune la fiert, in apa cu sare. Cand furculita patrunde usor in conopida, o scoatem din apa si o lasam la scurs si la racit. Fierbem un ou, il racim si scoatem galbenusul. Separam si galbenusurile de la ouale nefierte, il zdrobim si pe cel...
Desert briose cu fructe confiate si banuti de ciocolata
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Asezam in tava de briose hartiutele. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Peste galbenusuri, punem zaharul si cel vanilat, esenta de zmeura, mixam pana se albesc galbenusurile, apoi adaugam uleiul, pe...
Rondele de cartofi copti cu crema de avocado
Curatam cartofii, ii taiem rondele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam rondelele de cartofi in tava. Ungem cartofii cu ulei de porumb. Presaram sare de Himalaya si piper rosu dupa gust. Apoi adauga ierburi de Provence. Dam tava la cuptor,...
Supa de legume cu turnatei
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le punem la foc mediu impreuna cu apa plata, foaia de dafin si zarzavatul din borcan. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam rosiile pasate si fierbem in continuare supa. Intr-un castron, batem ouale cu faina, adaugam piper rosu proaspat...
Zucchini pane
Zucchini se spala sub jet de apa rece, apoi se sterge cu prosoape absorbante de bucatarie. Ii feliem in rondele subtiri, ii asezam intr-o strecuratoare din plastic, presaram sare grunjoasa si lasam o jumatate de ora sa se inmoaie rondelele si sa se scurga apa. Batem ouale cu un praf de...
Desert profiterol cu crema de ciocolata si mascarpone
Punem apa, untul, laptele si uleiul la foc mic, intr-o cratita, adaugam un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, tragem cratita deoparte, adaugam toata faina si amestecam energic cu un tel, pana la omogenizare. Lasam amestecul la racit, apoi ajutandu-ne de un mixer, incorporam pe rand...
Jumari
Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu). Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita. Dupa ce se topesc si plutesc in untura, adaugam laptele rece pentru uniformizarea culorii, apoi le...