publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de post din varza noua
Spalam si tocam varza. Ceapa si areiul se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ardeiul si ceapa la sotat in 3-4 linguri ulei pentru 5 minute. Adaugam rosiile pasate, boabele de mustar, punem apa plata, apoi varza tocata si foaia de dafin. Acoperim oala si lasam 30 minute la...
Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma. Renuntam la mixer, luam o spatula din silicon si incorporam rand pe rand faina amestecata cu praful de copt. Adaugam jumatate din...
Fasole galbena scazuta la tigaie
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se soteze legumele aproximativ 5 minute la foc mic spre mediu. Adaugam apoi rosiile taiate bucatele,...
Desert fursecuri din banane si tarate de ovaz
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam bananele de coaja, apoi le zdrobim cu furculita intr-un castron. Adaugam taratele de ovaz, amestecam pana obtinem un amestec omogen. Tapetam tava cu hartie de copt, apoi formam cu lingurita gramajoare din amestecul de banana si tarate....
Ciorba de salata verde cu zdrente de ou
Curatam salata, o spalam in mai multe ape, apoi o taiem fasii uniforme. Slanina se taie felii, apoi se cresteaza si se pune in oala cu 1 lingura de ulei impreuna cu ardeiul kapia taiat cubulete. Lasam la foc mediu pana se rumeneste slanina usor. Adaugam usturoiul taiat bucatele, dam...
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza
Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala. Morcovii curatati si...
Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in
Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic. La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul...
Colacei de post cu fulgi de cartofi
Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform. La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul...
Desert turta dulce la tava
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat). Lasam siropul la racit,...
Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata. Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt. Impartim...
Desert biscuiti bicolori cu gust de zmeura
Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut in doua: jumatate ramane asa, iar in cealalta jumatate punem colorantul si esenta de zmeura....
Ciorba alba de valeriana
Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust. Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se...
Pizza lacto-vegetariana
Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator. Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida. Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam un aluat elastic. Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de...
Desert negresa de post cu visine
Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul. Mixam si...
Ghiveci de toamna
Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei. Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz. Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste...
Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte. Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o...
Oua in sos de rosii picant
Rosiile se spala, se taie in doua, se curata de cotoare si se trec prin robot. Punem uleiul la incins, adaugam rosiile pasate si condimentele. Lasam la foc mediu pana scade apa, apoi spargem ouale in mijlocul sosului din tigaie, acoperim cu un capac tigaia si lasam sa se gateasca dupa...
Desert cornulete fragede cu rahat
Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul. Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora. Rahatul se taie bucatele. Tapetam doua tavi...
Desert baclava turceasca cu nuca si fistic
Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am lasat sa se racoreasca putin siropul, am adaugat apoi zeama de lamaie si l-am lasat la racit complet....
Pulpe pe pat de sare grunjoasa cu mamaliguta si mujdei
Am preincalzit cuptorul la 200 grade. Am asezat sarea grunjoasa in tava in strat uniform, pulpele le-am clatit sub jet de apa rece si am indepartat pielea. Am condimentat carnea folosind condimente pentru carne de pui din comert, apoi le-am pudrat cu boia dulce si am dat tava la...
Ardei umpluti in sos de rosii
Spalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul, orezul clatit in apa rece si scurs, ceapa tocata fin si putin marar tocat. Omogenizam amestecul de...
Ciorba de post cu cartofi noi
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii. Adaugam apa plata, foile de dafin, cartofii si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita...
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus
Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs. Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de...
Pulpa de porc si carnaciori in sos picant la tigaie
Pulpa de porc am taiat-o bucati pe care le-am asezat in tigaie impreuna cu bucatile de carnaciori uscati si afumati. Am spalat si curatat ardeiul si rosia, le-am taiat bucati mari si le-am adaugat in tigaie impreuna cu boabele de mustar, cele de piper si sare dupa gust. Am picurat putin...
Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos
Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut. Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel...
Ciorba de linte si naut cu afumatura
Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul, boabele de mustar si de piper, foile de dafin, punem sare dupa gust si fierbem pana se desprinde carnea...
Chifle integrale imbracate in seminte de susan
Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul uleiului de masline, framantam coca pana se desprinde de maini. Tapetam tava cu hartie de copt....
Focaccia cu masline, cascaval si parmezan
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta. Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul. Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Framantam usor aluatul dospit cu mana sa iasa aerul, ungem tava cu ulei de masline, apoi...
Desert briose cu lamaie, mac si ricotta
Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta. Adaugam zeama de...
Frigarui de porc si legume
Pulpa de porc se taie cuburi de marimea dorita, apoi adaugam uleiul de masline, sare,boia dulce si piper dupa gust, masam usor carnea sa se unga uniform cu amestecul de ulei si condimente. Spalam sub jet de apa rece, ardeii kapia si zucchini, apoi le taiem bucati. Insiram apoi pe bete de...