Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI274
Retete

Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Pisăm bananele cu o furculiţă până când devin o pastă omogenă.Adăugăm oul crud şi scorţişoara.Amestecăm totul foarte bine timp de câteva minute. Punem o bucăţică de unt în tigaie, lăsăm să se topească şi adăugăm cu un polonic o porţie de aluat.Din...

Tort de ciocolata low carb – tort pentru o sanatate si silueta perfecta

In Torturi la 16 Mai 2016

Blat Omogenizăm gălbenuşurile cu untul topit(doar călduţ), ciocolata topită la bain-marie (călduţ), 1 lingură îndulcitor lichid din ştevie, 1 esenţă de vanilie, 1/2 linguriţă praf de copt şi 200 g nucă de cocos – fulgi. Putem folosi şi alte seminţe măcinate,...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Ouăle trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Folosiţi detergent de vase, iar apoi le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă. Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se fierb la foc mic. Folosiţi o plită de fontă sau grătar acesta va proteja vasul de puterea directă a...

Tort brownie cu branza dulce

In Torturi la 1 Mai 2016

Rupem ciocolata în bucăţele şi o topim împreună cu untul pe bain-marie. Omogenizăm cu mixerul 2 ouă şi 50 g zahăr, adăugăm puţină sare şi pliculeţul de zahăr vanilinat. Adăugăm ciocolata topită cu untul apoi treptat făina amestecată cu praful de copt....

Saleuri cu seminte

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2016

Se omogenizeauă toate ingredientele. Se va lucra repede cu aluatul pentru a nu topi untul prea mult de la căldura mâinilor. Se lasă aluatul la rece 10 minute. Se împarte aluatul în patru. Întindem câteo foaie de 0,5 cm şi decupăm dreptunghiuri, formă de...

Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

In Prajituri la 1 Mai 2016

Pregătim cele 3 foi de prăjitură Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3 foi. Împărţim aluatul în 3 părţi şi pe fiecare o întindem pe o tavă unsă şi tapetată cu...

Paste Delicio-Basilico

In Paste la 1 Mai 2016

Pregătirea sosului Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.  Adăugăm usturoiul pisat, o lingură de busuioc, ardeiul iute tocat mărunt, sare,...

Friptura de pui cu ciuperci

In Pui la 1 Mai 2016

Aşezăm pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă folosiţi pulpe întregi vă recomand să crestaţi pulpele pe ambele părţi ale osului, astfel carnea se poate coace şi în interior. Punem condimente din belşug pe ambele părţi ale...

Ciorba din piept de pui cu tarhon

In Ciorbe la 1 Mai 2016

Tăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe. Un morcov dăm pe răzătoarea mare, ceapa o tocăm mărunt şi împreună le...

Chifteluta lunga la cuptor

In Mancaruri cu carne la 1 Mai 2016

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi. Punem jumătate...

Ostropel din manzat Godina

In Vita la 29 Feb 2016

Porţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt.  Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm bucăţeţe de carne. Călim carnea pe ambele părţi câteva minute până când se...

Pui crocant Godina

In Pui la 28 Feb 2016

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte. Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne. Compoziţia pentru crustă Amestecăm oul cu smântâna,...

Desert cu bezea GODINA

In Dulciuri la 28 Feb 2016

Coşuleţele din bezea  Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul. Tapetăm o tavă cu hârtie pentru copt. Punem câteo grămăjoară de bezea pe tavă. Mie mi-au ieşit 12...

Desert „Godina”

In Dulciuri la 27 Feb 2016

Amestecăm brânza de vaci cu un ou, făina, grişul, esenţa de lămâie şi puţină sare. Compoziţia trebuie să fie moale dar totuşi consistentă. Dacă brânza de vaci este prea apoasă adăugăm griş, iar dacă brânza este prea uscată, punem mai puţină...

Rasucita

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2016

Îndindem prima foaie de foietaj, îi decupăm marginile pentru a avea o formă rotundă. Ne putem ajuta şi de un vas rotund sau capac mai mare.  Punem foaie pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Ungem foaia cu ketchup, presărăm oregano şi cimbru.Punem...

Bulete din carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2016

Omogenizăm carnea cu oul, ceapa tocată mărunt, cartoful crud ras şi stors de zeamă, cibru, sare şi piper, după gust.  Formăm bulete iar în mijloc introducem o bucăţică de caşcaval. Dăm buletele prin ou şi pesmet şi le prăjim în ulei de floarea soarelui....

Salată de vinete cu ciuperci

In Salate la 23 Ian 2016

Tocăm vinetele, mărunţim ciupercile, adăugăm maioneză, sare şi piper, după gust.

Pizza la tigaie in 15 minute

In Pizza la 17 Ian 2016

Amestecăm oul cu iaurtul, uleiul, făina, praful de copt şi sarea. Aluatul trebuie să fie moale spre consistent. Ungem o tigaie cu unt (punem un strat destul de generos). Adăugăm aluatul în tigaie. Deasupra presărăm condimentele şi punem ketchup. Apoi aşezăm...

Prăjitură lumânări

In Prajituri la 24 Dec 2015

Pregătim blatul  Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul. Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilinat. Apoi punem mixerul deoparte şi cu o paletă sau...

Plăcintă cu brânză şi ardei

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2015

Curăţăm, spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, ardeii îi tăiem cubuleţe micuţe. Călim ceapa şi ardeii în puţin ulei. Când s-au răcit le adăugăm la cele două brânze. Adăugăm cele 2 ouă, sare şi omogenizăm totul foarte bine. Îndindem o foaie...

Gulaş de legume

In Mancaruri de legume la 29 Noi 2015

Curăţăm, spălăm legumele şi le tăiem căt mai mărunt. Ceapa tocată o călim în ulei de floarea soarelui şi când prinde puţin luciu adăugăm o lingură mare de boia dulce, paprika, aşa cum îi spunem prin părţile noastre a Transilvaniei. Luăm vasul de pe foc...

Condiment universal din ierburi uscate (pregătit acasă)

In Mancaruri cu carne la 29 Noi 2015

Puneţi într-un borcan sau recipinet mai măricel cîteo parte din cele 5 ierburi şi curry. Amestecaţi şi condimentul universal este gata. Puteţi folosi acest amestec pentru orice fel de carne: pui, curcan, porc sau peşte. În plus se adaugă, după preferinţe piper (eu...

Somon la cuptor cu ierburi şi nuci

In Somon la 29 Noi 2015

Clătim somonul pentru a îndepărta solzii. Ştergem carnea cu un prosop de hârtie pentru a absorbi complet apa. Condimentăm somonul cu un amestec de ierburi pregătit chiar de noi(reţeta o găsiţi pe blog,,Condiment universal din ierburi uscate,,. Aşezăm somonul într-o...

Budincă de orez cu brânză şi ananas

In Dulciuri la 29 Noi 2015

Fierbem orezul în apă cu sare. Scurgem orezul foarte bine de apă. Amestecăm brânza de vaci cu celelalte ingrediente, oul, zahărul, făina, esenţele, la sfârşit ananasul din compot. Omogenizăm totul foarte bine. Ungem o tavă yena sau o tavă pentru prăjituri cu...

Salată de ton cu usturoi şi pâine prăjită cu oregano

In Ton la 28 Noi 2015

Scurgem tonul de zeamă. Pisăm usturoiul şi-l adăugăm peste ton. Punem zeama de lămâie şi maioneza. Amestecăm totul foarte bine şi salata este gata. Opţional se mai poate pune sare, piper, boia picant. Pâine prăjită cu ulei de măsline şi oregano a la Padre. Prăjim...

Tort cu nucă de cocos şi mere

In Torturi la 21 Noi 2015

Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Frecăm cele 6 gălbenuşuri cu 200 g zahăr până când devin o pastă deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul şi laptele, amestecăm, apoi adăugăm nuca de cocos, esenţa de vanilie, zahărul vanilinat, făina şi praful de...

Gulaş de vită

In Vita la 16 Noi 2015

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea 40 de minute la foc potrivit. Tocăm ceapa mărunt şi o călim în câteva linguri de...

Varză murată la borcan

In Muraturi la 15 Noi 2015

Varza o spălăm şi tăiem fideluţă. Hreanu îl curăţăm, spălăm şi-l tăiem în fâşii mai mici. Aşezăm pe fundul unui borcan câteva crenguţe de cimbru, mărar şi hrean. Punem jumăate din cantitatea de varză tăiată şi din nou punem crenguţe de cimbru,...

Paste cu cârnaţi afumaţi la capac

In Paste la 9 Noi 2015

Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa. Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul. După ce...

Friptură de curcan cu pere în vin roşu

In Mancaruri cu carne la 8 Noi 2015

Friptura de curcan Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore.  Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi...

Afisate 31 - 60 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]