Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI274
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv oua umplute – buburuze

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2019

Fierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2 linguri de smântână, 1 lingură maioneză, 1 lingură muștar, sare și piper după gust....

Aperitiv colorat cu branza aromata

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2019

Omogenizăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. Apoi formăm bile de mărimea unei prune și le dăm prin condimentel de mai sus, pătrunjel, susan, mac etc. Pentru un plus de farmec se pot introduce în mijlocul bilelor alune de...

Placintele din legume

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2017

Tocăm varza mărunt și o frecăm cu puțină sare pentru a se înmuia. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, ceapa verde și pătrunjelul verde le tocăm mărunt. Adăugăm totul peste varză și amestecăm foarte bine. Mai adăugăm piper, puțină sare (nu prea multă, pentru...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Ouăle trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Folosiţi detergent de vase, iar apoi le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă. Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se fierb la foc mic. Folosiţi o plită de fontă sau grătar acesta va proteja vasul de puterea directă a...

Saleuri cu seminte

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2016

Se omogenizeauă toate ingredientele. Se va lucra repede cu aluatul pentru a nu topi untul prea mult de la căldura mâinilor. Se lasă aluatul la rece 10 minute. Se împarte aluatul în patru. Întindem câteo foaie de 0,5 cm şi decupăm dreptunghiuri, formă de...

Rasucita

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2016

Îndindem prima foaie de foietaj, îi decupăm marginile pentru a avea o formă rotundă. Ne putem ajuta şi de un vas rotund sau capac mai mare.  Punem foaie pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Ungem foaia cu ketchup, presărăm oregano şi cimbru.Punem...

Bulete din carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2016

Omogenizăm carnea cu oul, ceapa tocată mărunt, cartoful crud ras şi stors de zeamă, cibru, sare şi piper, după gust.  Formăm bulete iar în mijloc introducem o bucăţică de caşcaval. Dăm buletele prin ou şi pesmet şi le prăjim în ulei de floarea soarelui....

Plăcintă cu brânză şi ardei

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2015

Curăţăm, spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, ardeii îi tăiem cubuleţe micuţe. Călim ceapa şi ardeii în puţin ulei. Când s-au răcit le adăugăm la cele două brânze. Adăugăm cele 2 ouă, sare şi omogenizăm totul foarte bine. Îndindem o foaie...

Ursuleti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2015

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina  sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu ou. Deasupra se presara condimente  si seminte. Se coace la foc potrivit.

Salată de ciuperci cu porumb şi ceapă

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Clătim cu puţină apă ciupercile din conserve, le scurgem foarte bine şi după preferinţă le tocăm mai mărunt sau le lăsăm în bucăţi mai mari. Ceapa o tăiem rondele. Amestecăm toate ingredientele şi salata este gata. Salata poate fi servită ca aperitiv sau...

Chec aperitiv picant

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Mixăm foarte bine ouăle cu un praf de sare până când obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm treptat făina, praful de copt şi uleiul. Până la această fază am lucrat doar cu mixerul, de acum voi folosi o lingură pentru a amesteca ingredientele. Adăugăm...

Langoşi

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Prima variantă – de post (fără umplutură) Dizolvăm drojdia în puțină apă călduță și o linguriță de zahăr (lăsăm să stea 5 minute). După acest timp amestecăm făina cu drojdia dizolvată, sarea, restul de apă călduță și adăugăm 5 linguri de ulei....

Ciuperci cu mărar și maioneză

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2015

Clătim cu multă apă ciupercile din conservă, le scurgem de apă și chiar le stoarcem puțin. Dacă folosim ciuperci proaspete, acestea le vom fierbe în apă cu puțină sare timp de 15 minute, apoi lăsăm să se răcească. Tocăm mărunt ciupercile. Spălăm mărarul verde,...

Crochete de cartofi cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2015

Fierbem cartofii în coajă și-i lăsăm să se răcească. Îi curățăm de coajă și-i dăm pe răzătoare. Brânza se va da si ea pe răzătoare. Adăugăm 2 ouă, sare, piper, boia, praf de copt, făina. Omogenizăm foarte bine toate ingredientele. Formăm...

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre...

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în puțin ulei, adăugăm 1 linguriță de boia dulce, sare, piper după gust și ciupercile feliate. Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute....

Spirale cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Dezgheţăm aluatul foietaj. Întindem cu sucitorul  şi pudrăm cu puţină făină. Ungem foaia cu sos de roșii sau ketchup și presărăm chimenul. Trecem o singură dată cu sucitorul peste aluatul presărat cu chimen pentru a fixa semințele. Tăiem batoane subțiri de...

Rulou din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de pui și le batem subțire. Sărăm, piperăm după gust și adăugam 1/2 din cantitatea de cimbru. Jumătate din felie ungem cu maioneză cealaltă jumătate cu muștar. Așezăm în mijlocul feliei...

Mâncare de fasole păstăi cu iaurt si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Curatam fasolea pastai si o spalam in mai multe ape(eu, am folosit fasole inghetata). Curatam, spalam si tocam marunt cepele.Calim cepele in ulei(100 ml), adaugam spre final 3 lingurite de boia dulce. Adaugam ardeii kapia, ardeiul gras, rosiile, tocate marunt. Adaugam fasolea(rupta in 2-3...

Pateuri cu masline si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2014

Intindem foaia decongelata de foietaj. Planseta trebuie pudrata putin cu faina. Intindem foaia cu sucitorul pana cand are o grosime de 0,5 cm. Presaram cascaval ras, masline feliate (fara samburi), chimen si susan. Taiem aluatul in patrate de 10 cm si unim doua colturi ale patratului. Asezam...

Rulada de carne cu ardei copti si oua

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2014

Amestecam carnea tocata cu doua oua crude, doi carofi curatati, spalati, razuiti si storsi foarte bine de zeama, ardeii copti scursi si tocati marunt, ceapa si usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Fierbem tari ouale in apa cu sare. Punem hartie pentru copt intr-o tava de cozonac....

Salata de Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2014

Curatam si spalam legumele, le taiem in bucati mai mari. Spalam pieptul de pui si-l punem la fiert impreuna cu legumele si mazarea. Se pot fierbe in apa cu putina sare sau in aburi. Timp de fierbere 35-40 minute. Lasam legumele si carnea sa se raceasca complet. Le tocam marunt si adaugam...

Oua umplute "Ambasador"

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2013

Se spala ouale. Se fierb in apa cu sare 10 minute, se lasa in apa rece 5 minute pentru a se decoji mai bine, apoi se taie in 2 bucati, pe lungime. Pregatirea sosului bechamel: se topeste untul, adaugam o lingura cu varf de faina, lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam 250 ml lapte. Fierbem...

Conopida cu pesmet si smantana

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2013

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem conopida in aburi sau in apa cu sare. Timp de fierbere aproximativ 20 minute (pana cand furculita...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2013

Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, ou, pesmet, ou, pesmet. Lasam feliile de cascaval la rece pentru 15 minute. Feliile se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins.

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2013

Fierbem ouale in apa cu sare . Dupa ce sau mai racit le taiem in doua, galbenusul il punem separat. Facem o compozitie pentru umplutura din: galbenus de oua  (pisat), ton (scurs de zeama), castravete murat tocat si strors de zeama, o lingura de maioneza, ceapa rosie...

Snitele de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2013

Spalam bine dovleceii, ii curatam de coaja si ii taiem felii (grosime: 1 cm, sa nu fie foarte groase feliile pentru ca raman crude in interior). Saram si piperam dupa gust fiecare felie pe ambele parti. Batem ouale si adaugam faina. Omogenizam foarte bine aluatul format pentru a nu a...

Omleta cu iaurt

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2013

Batem ouale cu putina sare, piper, cimbru. Adaugam iaurtul si omogenizam bine cu ouale, in final punem cascavalul ras. Curatam, spalam si feliem ceapa verde (praz), 1-2 fire. Calim ceapa in ulei, turnam ouale peste ceapa si lasam sa se prajeasca incet pana cand scade zeama (zerul) de la iaurt....

Snitel vienez

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2013

Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l dam in cuptorul incalzit pentru 35 minute. Dupa 20 minute ii intoarcem Pregatim carnea pentru...

Focaccia cu rosii si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2013

Omogenizam faina cernuta cu sare, ulei si apa foarte calduta si praful de copt. Daca folosim drojdie proaspata vom prepara o mica maiaua. Lasam alautul sa se odihneasca 5-10 minute pana cand pregatim ingredientele. Feliem rosiile si usturoiul, branza o feliem sau o dam pe razatoare. Tapetam...

Afisate 1 - 30 din 64 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]