publicat la 05.04.2020
publicat la 05.08.2019
publicat la 05.08.2019
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura marinata la cuptor
Se amestecă cel două tipuri de ingrediente, uscate și lichide, se masează foarte bine bucățile de pui. Se lasă puiul la frigider pentru 8 ore. Așezăm bucățile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptorul preâncălzit la 230 de grade C....
Friptura de pui cu ciuperci
Aşezăm pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă folosiţi pulpe întregi vă recomand să crestaţi pulpele pe ambele părţi ale osului, astfel carnea se poate coace şi în interior. Punem condimente din belşug pe ambele părţi ale...
Chifteluta lunga la cuptor
Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi. Punem jumătate...
Ostropel din manzat Godina
Porţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt. Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm bucăţeţe de carne. Călim carnea pe ambele părţi câteva minute până când se...
Pui crocant Godina
Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte. Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne. Compoziţia pentru crustă Amestecăm oul cu smântâna,...
Condiment universal din ierburi uscate (pregătit acasă)
Puneţi într-un borcan sau recipinet mai măricel cîteo parte din cele 5 ierburi şi curry. Amestecaţi şi condimentul universal este gata. Puteţi folosi acest amestec pentru orice fel de carne: pui, curcan, porc sau peşte. În plus se adaugă, după preferinţe piper (eu...
Gulaş de vită
Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea 40 de minute la foc potrivit. Tocăm ceapa mărunt şi o călim în câteva linguri de...
Friptură de curcan cu pere în vin roşu
Friptura de curcan Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore. Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi...
Sărmăluţe tradiţionale în foi de varză murată
Desfaceţi varza în foi şi spălaţi-le cu puţină apă rece astfel îndepărtăm plusul de sare sau spuma din butoi. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, se pune la călit într-o tigaie. După ce se înmoaie puţin adăugăm 2-3 linguriţe de boia dulce....
Jumări tradiţionale
Tăiem cubuleţe slănina. Într-o cratiţă punem bucăţile de slănina proaspătă şi apa. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Untura se va topi încet, încet, după care lăsăm jumările la foc mic până când capătă o culoare...
Baiț pentru carne de friptură(la cuptor sau grătar)
Modul de pregătire a fripturii Spălăm și curățăm carnea(îndepărtăm pielițele, resturi de grăsime, zgârciuri, etc.) Pregătirea cărnii în baiț Curățăm și spălăm ceapa și usturoiul. Ceapa o tăiem felii mai groase, usturoiul rondele. Crestăm carnea,...
Nuggets de pui
Porționăm pieptul de pui în bucăți mici 2-3 cm x 3-4 cm. Omogenizăm foarte bine bucățile de carne cu amestecul de condimente. Amestecăm chipsurile maruntite, parmezanul, pesmetul. Trecem fiecare bucățică de carne prin făină, ouă (bătute ca pentru omletă cu un praf...
Ficăţei cu ciuperci
Spălam ficăţeii de pui şi ii tăiem în 2-3. Tăiem in bucăţi mai mici ciupercile, dacă sunt ciuperci proaspete trebuie curăţate şi spălate abia apoi mărunţite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm mărunt. Călim cepa în ulei apoi punem 3 linguriţe de boia...
Friptura de porc la tava
Spalam si portionam carnea in felii mai groase, aproximariv 1-1,5 cm. Crestam feliile de carne cu taieturi in x, ajuta la patrunderea carnii. Masam carnea cu sare, piper si cimbru uscat. Punem putin ulei in tava, asezam feliile de carne. Punem deasupra ceapa taiata rondele, ardeiul kapia, ardei...
Piftie de porc si curcan
Se curata picioarele de porc (se rad bine cu cutitul) si se parlesc putin la flacara deschisa, apoi se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Se curata si se spala aripile de curcan. Se pun la fiert la foc mic apoi se spumeaza si abia apoi se pun restul de ingrediente....
Jumari
Spalam slanina sub un jet de apa rece. Taiem slanina cubulete de marimea carnitei pentru tocanite. Daca slanina are soric, scoateti soricul de pe slanina. Punem cubuletele de slanina intr-o cratita si lasam sa se topeasca (prajeasca) la foc potrivit 30-40 minute. Amestecam din cand in cand...
Chiftelute pufoase ca la bunica acasa
Cum se prepara Chiftelute pufoase ca la bunica acasa Stropim feliile de franzela cu apa, lasam sa absoarba putina apa si apoi stoarcem bine. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt. Amestecam carnea tocata cu painea stoarsa, ceapa, usturoiul, 1 ou si 3 linguri de pesmet. Adaugam...
Paprikas de pui sau cocos
Spalam, curatam si portionam pasarea. Spalam si curatam legumele (am folosit legume de la congelator, erau spalate si curatate). Tocam ceapa galbena, taiem rondele ceapa rosie si le calim in 200 ml ulei. Dupa cateva minute adaugam ardeii grasi si ardeiul kapia sau gogosarul maruntit....
Piept de pui cu susan si mac
Se spala pieptul de pui si se taie felii de grosimea unui deget, apoi de o lungime de 3-4 cm. Pudram carnea cu un condiment special pentru pui sau un amestec de mirodenii, sare si piper. Batem ouale cu smantana, mustarul si cimbrul, apoi adaugam faina, vom obtine o pasta mai grosuta....
Dovlecei cu carne tocata
Spalam, curatam dovleceii si ii taiem cubulete. Calim cubulete de dovlecei in 100 ml ulei, ii saram si piperam. Dovleceii vor lasa zeama si practic acestia vor fierbe - cali. Ii lasam sa fiarba 10 minute si apoi ii strecuram de zeama. Calim 2 cepe rosii tocate marunt in 100 ml ulei. Adaugam...
Piept de pui cu ciuperci
Spalam pieptul de pui si il taiem in cuburi potrivite, feliem in fasii slanina . Tocam ceapa si usturoiul marunt. Calim ceapa in ulei alaturi de slanina. Lasam la calit suficient timp, pana cand slanina incepe sa se topeasca. Adaugam cuburile din piept de pui si usturoiul taiat rondele....
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Spalam si curatam legumele (ardeii, ceapa, cartofii). Spalam orezul si-l punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert strecuram orezul. Tocam marunt ceapa si o calim in ulei, adaugam rondelele de carnati si le calim cateva minute. Adaugam 1 lingura boia dulce. Legumele...
Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere
Spalam carnea de pui, o stergem putin de apa, o saram si piperam. Se mixeaza in robotul de bucatarie: ceapa, ardeiul kapia, ardeiul gras, rosia. Calim pulpele de pui in ulei, 1-2 minute pe fiecare parte, apoi scoatem carnea pe o farfurie. In acelasi ulei calim cateva minute legumele tocate...
Tocanita de pui cu ardei copti
Spalam portionam carnea de pui. Intr-un vas calim bucatile de carne in putin ulei, adaugam ceapa rosie tocata marunt, adaugam boia dulce si putina apa. Calim totul cateva minute. Adaugam rosiile feliate, sare, piper. Dupa ce fierbem 10 minute tocanita adaugam foile de dafin, bulionul si usturoiul...
Cartofi rustici
Curatam si spalam cartofii si ceapa. Taiem cartofii cubulete si ii amestecam cu ulei, cimbru, sare si piper. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, stropim din belsug cu bulionul diluat cu apa. Asezam deasupra rondele groase de ceapa rosie si carnati. Punem tava in...
Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi
Spalam cartofii noi (de preferat cu un burete pentru a indeparta resturile de pamant, vom coace cartofii in coaja). Taiem cartofii in doua sau bucati mai mari si ii saram. Spalam si crestam putin pulpele de pui, saram si piperam dupa gust. Pregatim un sos gustos din ulei si...
Mancare mexicana de pui
Spalam si portionam carnea de pui, taiem in cuburi carnea de pui. Punem bucatile de carne la prajit in 1/2 pahar de ulei floarea soarelui, dupa cateva minute carnea isi schimba culoarea, adaugam ardeiul taiat bucati mai mari si ceapa rosie feliata mai mare. Lasam totul sa se caleasca 3-4 minute,...
Varza calita ungureasca cu carne
Spalam varza, indepartam frunzele exterioare, o tocam si o fierbem 60-70 minute in apa cu o lingura de cimbru uscat (daca este varza proaspata adaugam si putina sare). Pana cand fierbe varza pregatim umplutura si fierbem orezul. Spalam orezul si-l punem la fiert in apa cu sare, apoi...
Pulpe de pui cu rosii si mozzarella
Spalam carnea de pui sau curcan. Punem carnea la macerat (minim 12 ore) intr-un amestec de: 2 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat si o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust. Ungem o tava cu 2 linguri de ulei, asezam carnea de pui si adaugam 1/2 pahar de apa (150 ml...
Pranz brasovean
Bulz: Punem apa la fiert impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai. Dupa cateva minute, cand apa a inceput sa clocoteasca, se toarna malai putin (doua maini) si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam restul de malai. Daca mamaliga este prea...