Cris2711

1

Bucataras
incepator

Cristian-Sibiu

Bucataras din 26.11.2010

RETETE147
PRIETENI138
Retete / Dulciuri

Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

In Prajituri la 25 Aug 2018

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi...

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

In Prajituri la 25 Mai 2017

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul. Cand devin ca o crema galbena fina, se adauga faina,...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 5 Noi 2016

Pregatirea aluatului fraged: Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna. Aluatul se da apoi la...

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

In Dulciuri la 14 Mai 2016

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul. In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele. Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare. Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie. Apoi se incorporeaza cu...

Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

In Dulciuri la 24 Mar 2016

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa. Eu am pus in 9...

O intalnire delicioasa intre visine si lichior de oua

In Dulciuri la 20 Feb 2016

Intr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. In pahare de desert se orneaza intai cu crema de branza de vaci ,peste se presara visine apoi...

Friganele cu scortisoara

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara. Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita. Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi cu un sucitor se intind . Apoi se ia din compozitia unt,zahar si scortisoara si se unge pe toata...

Prajitura cu dulceata de capsuni si migdale macinate

In Dulciuri la 6 Oct 2015

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza ouale cu un praf de sare. Apoi se adauga laptele, faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Forma in care se coace, se unge cu margarina sau unt. Apoi se toarna compozitia in forma si se da la cuptorul incins la 180° C. Se lasa...

Ricotta Flammeri

In Dulciuri la 18 Sep 2015

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana...

Desert Sweet Dreams

In Dulciuri la 8 Aug 2015

Intr-o craticioara am topit ciocolata la  foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider. Eu am lasat ca. 20 de minute. Am preparat si frisca din smantana lichida,intaritorul de frisca si zaharul. Am...

Prajitura cu prune si bezea

In Prajituri la 29 Iul 2015

Prunele se spala,se taie pe jumatate si se scot samburii. Untul lasat cel putin o ora la temperatura camerei se mixeaza bine cu 80 gr. zahar. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190° C. In crema de unt se adauga galbenusurile rand pe rand si oul intreg. Atentie : Nu se taie...

Prajitura cu mascarpone

In Prajituri la 18 Iul 2015

Cuptorul se preincalzeste la 160°C. Pregatirea blatului: Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon....

Chec rapid

In Dulciuri la 13 Iun 2015

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza. Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare. Tava se unge cu ulei si cu faina....

Prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 15 Mai 2015

Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoarea mare si apoi se calesc intr-o tigaie in doua linguri de zahar si putina scortisoara.   Se separa ouale .   Din galbenusuri se face o crema ,se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana crema este deschisa la culoare.Apoi aveti...

Spuma de capsuni cu frisca

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Se spala capsunii ,se curata de coditele verzi si se maruntesc intr-un castron cu blenderul.Doar asa pe jumatate,sunt mai buni cand nu sunt mixati la greu. In alt castron se mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand este gata se incorporeaza capsunii in...

Prajitura cu capsuni

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Albusurile se separa de galbenusuri. Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se formeaza ca o bezea. Apoi se adauga galbenusurile,se mixeaza in continuare dar pe...

Gogosi a la Mena

In Dulciuri la 9 Mai 2015

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat. Cand este gata se formeaza cu...

Fursecuri cuplate si tavalite

In Dulciuri la 2 Mai 2015

Se pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel  se toarna un pahar cu lapte. Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun  intr-un...

Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat

In Prajituri la 27 Apr 2015

Cum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen...

Eierschecke-Prajitura Corinutei

In Prajituri la 11 Apr 2015

1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic. Apoi...

Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua

In Dulciuri la 8 Mar 2015

Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar. Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura...

Cozonac cu mousse de mere si scortisoara

In Dulciuri la 2 Mar 2015

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune peste faina. Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar. Deasupra se toarna si...

Prajitura cu nuca si migdale caramelizate

In Dulciuri la 22 Noi 2014

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Intr-un castron mare se mixeaza cele 7 albusuri cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul pudra,apa,uleiul.Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.Se adauga si nuca macinata. Se unge o forma 25/35 cm...

Desert cu piersici caramelizate

In Dulciuri la 1 Noi 2014

Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200  ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5  minute.Se lasa apoi la...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 5 Iul 2014

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat. Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare. Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute. Intre timp am topit untul in...

Cornuri pufoase cu Nutella

In Dulciuri la 19 Iun 2014

Laptele se incalzeste intr-o craticioara. Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer. Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron . Se...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2014

Dulceata de capsuni reteta Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute. Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite. Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am  zdrobit cu...

Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch

In Dulciuri la 30 Mai 2014

Intai se separa galbenusurile de albusuri. Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra. Galbenusurile se mixeaza  cu 7 linguri de zahar pudra. Cand este laptele fierbinte,se...

Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt

In Prajituri la 8 Mar 2014

Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra. Separat intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri de zahar pudra. Apoi se adauga...

Cupcake cu crema de zmeura-reteta nr.100

In Prajituri la 1 Mar 2014

Preparare  cupcake:   Intai preincalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron se omogenizeaza bine untul  cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se mixeaza 1 minut,apoi se adauga al doilea si se mixeaza inca un minut. Apoi se adauga ingredientele...

Afisate 1 - 30 din 77 retete    

Postari recente

publicat la 30.10.2017

Aperitiv bilute de branza Feta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]