Am adaugat faina,drojdia,sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un castron mare.Apoi am adaugat untul,2 oua,2 linguri lapte si am framantat bine.
Apoi am adaugat la rece.
Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie am pus merele la calit cu 150 gr. zahar.Apoi am...
Intai am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare.
Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.
Am mixat intensiv,pana au fost bine batute.
Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar .
Am adaugat si...
Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece.
Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale.
Cuptorul se preincalzeste la 180°C.
Se intinde...
Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.
Am luat un castron mai mare in care pus:
-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.
Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.
Din laptele caldut se toarna putin,cate...
1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt.
2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana...
1.Se prepara budinca din 500 ml lapte si praful de budinca,se adauga si 2 linguri de zahar.
2.Se separa albusurile de galbenusuri.
3.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.
4.Galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar,apoi se adauga zaharul vanilat,faina si...
Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.
Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine.
Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi:
Prima...
Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa.
Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine.
Intr-un castron mare se pune faina(550...
1.Se separa albusurile de galbenusuri.
2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat.
3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de sare,iar cand sunt mixate bine,se adauga 20 gr. zahar.
4.In compozitia de galbenusuri se adauga...
1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta.
2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea.
3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute....
Prepararea aluatului :
Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.
Se unge tava cu unt si se presara putina faina.
Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.
Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se...
Cuptorul se incalzeste la 180°.
Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm.
Se unge bine cu unt pe dosul tavii.
Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat.
Se framanta bine...
Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar.
Se unge tava termorezistenta sau o forma de teflon.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade° C.
In...
Prepararea umpluturii:
Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile.
Cand este gata se ia umplutura de pe foc.
Prepararea aluatului:
Intre timp se pun intr-un castron faina si...
Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie.
Se mixeaza bine pana isi mareste volumul.
Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu...
Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar.
Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat.
Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de...
Se curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor.
Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50 gr. zahar si un zahar vanilat.
Galbenusurile proaspete se mixeaza foarte bine cu 150 gr. zahar pana...
Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius.
Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile.
Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt si faina.
Acest aluat se intinde in tava 25/35 cm unsa in prealabil cu unt sau margarina si...
Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici.
Preparare:
Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta.
Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu 200 grame de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se adauga...
Intai se pregateste forma de 26 de cm,se tapeteaza cu unt si cu faina.
Cuptorul se preincalzeste la 180°.
Aluatul se framanta din unt,zahar,faina si apa.
Se framanta bine ,apoi se intinde uniform in forma,pe margine se formeaza o bordura mai inalta de 3 cm.
Se pune la frigider...
Prepararea aluatului:
Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.
Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
Cuptorul se praincalzeste la 170°.
Se framanta bine,iar cand s-a format un...
Cuptorul se preincalzeste la 220°C.
1. Aluatul:
Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze...
Se face urmatoarea compozitie de crema din mascarpone,branza de vaci,galbenus,Amaretto,zahar pudra,zahar vanilat.
Se mixeaza pana are o consistenta foarte cremoasa.
Cand este gata se pune in cupe de sticla.
Se incepe cu un strat de crema,se presara cu zmeura,piscoturi sfaramate.
Se...
Intr-un castron se pun: mascarponele,branza de vaci,250 gr. mousse de mere,sucul de lamaie,zaharul pudra si zaharul vanilat.Se amesteca bine cu mixerul,circa 5 minute,pana se formeaza o compozitie cremoasa.
Piscoturile se zdrobesc bine.
Se iau pahare sau cupe de sticla in care se pune un...
Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.
Mousse de mere...
Se bat albusurile foarte bine ,apoi se adauga zaharul pudra.
Se amesteca cu alunele macinate sau nuca macinata si coaja de lamaie.
Compozitia se lasa la frigider pentru 2-3 ore.
Aceasta compozitie se orneaza pe aceste vafe din faina,eu le-am cumparat.
Apoi se adauga la cuptor,pe...
Se pregateste un aluat din ingrediente.Eu le pregatesc cu mixer-ul.
Apoi il pun la frigider pentru circa 2 ore.
Dupa cele doua ore se scoate de la frigider,se intinde cu sucitorul,se fac diferite forme,dupa gustul fiecaruia,dar atentie se fac perechi ,de ex. 20 de stelute,20 de inimioare......
Se amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore.
Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile.
Se aseaza una langa cealalta pe o tava acoperita cu hartie de copt,daca nu aveti merge si unsa cu...
Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider.
In restul compozitiei se...
1.
Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.
2.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si...
Prajitura cu mere
Am adaugat faina,drojdia,sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un castron mare.Apoi am adaugat untul,2 oua,2 linguri lapte si am framantat bine. Apoi am adaugat la rece. Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoare. Intr-o tigaie am pus merele la calit cu 150 gr. zahar.Apoi am...
Chec cu nuca, inspirat de la Motan
Intai am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare. Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Am mixat intensiv,pana au fost bine batute. Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar . Am adaugat si...
Stelute si braduti de Craciun
Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece. Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale. Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Se intinde...
Cornuri pufoase
Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul. Intr-o craticioara am incalzit putin laptele. Din laptele caldut se toarna putin,cate...
Prajitura Lavinia
1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt. 2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana...
Prajitura marmorata cu budinca de vanilie
1.Se prepara budinca din 500 ml lapte si praful de budinca,se adauga si 2 linguri de zahar. 2.Se separa albusurile de galbenusuri. 3.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. 4.Galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar,apoi se adauga zaharul vanilat,faina si...
Prajitura cu foi Lica
Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul. Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine. Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi: Prima...
Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci
Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa. Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine. Intr-un castron mare se pune faina(550...
Prajitura cu branza de vaci si mascarpone
1.Se separa albusurile de galbenusuri. 2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. 3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de sare,iar cand sunt mixate bine,se adauga 20 gr. zahar. 4.In compozitia de galbenusuri se adauga...
Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun
1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta. 2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea. 3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute....
Crumble cu prune caramelizate
Prepararea aluatului : Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine. Se unge tava cu unt si se presara putina faina. Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii. Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se...
Prajitura cu crema de lamaie
Cuptorul se incalzeste la 180°. Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm. Se unge bine cu unt pe dosul tavii. Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat. Se framanta bine...
Prajitura saseasca cu branza dulce
Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar. Se unge tava termorezistenta sau o forma de teflon. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade° C. In...
Muffins Baklava
Prepararea umpluturii: Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile. Cand este gata se ia umplutura de pe foc. Prepararea aluatului: Intre timp se pun intr-un castron faina si...
Prajitura cu branza a la Miha
Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie. Se mixeaza bine pana isi mareste volumul. Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu...
Budinca de orez cu pere by Lubita
Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar. Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat. Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de...
Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini
Se curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50 gr. zahar si un zahar vanilat. Galbenusurile proaspete se mixeaza foarte bine cu 150 gr. zahar pana...
Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea
Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius. Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile. Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt si faina. Acest aluat se intinde in tava 25/35 cm unsa in prealabil cu unt sau margarina si...
Chec pufos Negruta
Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici. Preparare: Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu 200 grame de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se adauga...
Heisse Liebe-Dragoste fierbinte-Hot Love
Intai se pregateste forma de 26 de cm,se tapeteaza cu unt si cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180°. Aluatul se framanta din unt,zahar,faina si apa. Se framanta bine ,apoi se intinde uniform in forma,pe margine se formeaza o bordura mai inalta de 3 cm. Se pune la frigider...
Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate
Prepararea aluatului: Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt. Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Cuptorul se praincalzeste la 170°. Se framanta bine,iar cand s-a format un...
Prajitura poloneza Karpaten
Cuptorul se preincalzeste la 220°C. 1. Aluatul: Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze...
Desert rapid cu zmeura si mascarpone
Se face urmatoarea compozitie de crema din mascarpone,branza de vaci,galbenus,Amaretto,zahar pudra,zahar vanilat. Se mixeaza pana are o consistenta foarte cremoasa. Cand este gata se pune in cupe de sticla. Se incepe cu un strat de crema,se presara cu zmeura,piscoturi sfaramate. Se...
Desert rapid cu mascarpone si mousse de mere
Intr-un castron se pun: mascarponele,branza de vaci,250 gr. mousse de mere,sucul de lamaie,zaharul pudra si zaharul vanilat.Se amesteca bine cu mixerul,circa 5 minute,pana se formeaza o compozitie cremoasa. Piscoturile se zdrobesc bine. Se iau pahare sau cupe de sticla in care se pune un...
Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie
Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor. Mousse de mere...
Haselnuß Makronen
Se bat albusurile foarte bine ,apoi se adauga zaharul pudra. Se amesteca cu alunele macinate sau nuca macinata si coaja de lamaie. Compozitia se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Aceasta compozitie se orneaza pe aceste vafe din faina,eu le-am cumparat. Apoi se adauga la cuptor,pe...
Fursecuri de Craciun cu marmelada
Se pregateste un aluat din ingrediente.Eu le pregatesc cu mixer-ul. Apoi il pun la frigider pentru circa 2 ore. Dupa cele doua ore se scoate de la frigider,se intinde cu sucitorul,se fac diferite forme,dupa gustul fiecaruia,dar atentie se fac perechi ,de ex. 20 de stelute,20 de inimioare......
Kissinger Brötchen-Fursecuri cu ciocolata si nuci:)
Se amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore. Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile. Se aseaza una langa cealalta pe o tava acoperita cu hartie de copt,daca nu aveti merge si unsa cu...
Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun
Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider. In restul compozitiei se...
Cornuri cu Nutella sau nuca si miere
1. Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute. 2. Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si...