Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor).
Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul....
Într-o oală înaltă punem supa (curată) la înfierbântat.
Între timp ne apucăm de curățat legumele. Pe măsură ce sunt curățate și spălate le adăugăm întregi sau tăiate in jumătăți în supă.
Începem cu morcovul, continuând...
Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).
Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă...
Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante.
Spălăm și curățăm și legumele de coji, după care le tăiem după preferință:
- cepele le tocăm mărunt și le...
Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html
Cartofii se spală și se curăță de coji, după...
Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede).
Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o...
Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură.
Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care...
Incepem cu prepararea mamaligutei.
Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se scoaca bine, invartind ocazional in ea, in acelasi sens. Mai multe despre prepararea mamaligutei...
Punem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic.
Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele si praful sunt destul de dulci natural sau puteti opta pentru o lingurita de miere, care aduce...
Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc cu apa rece).
Cat timp fierb pastele pregatim celelalte ingredinte:
- taiem chiftelutele (in...
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta).
Separat, fierbem ouale (10-15 minute)....
După ce am adunat pe masă toate ingredientele pentru reţetă, am fiert pastele al dente (conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă uşor sărată) şi am prăjit cârnăciorii tăiaţi bucăţi (în tigaie, cu 2 linguri de ulei încins, până s-au schimbat un...
Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.
Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem...
Spălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii furculiţei în ei.
Îi scurgem de zeamă pe care o păstrăm şi îi pasăm cu...
Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece.
Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă.
Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem...
Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra.
Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie, amestecând uşor, constant, cu o lingură de lemn, în aceeaşi direcţie.
Fierbem la...
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă).
Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din...
Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil.
Dovlecelul îl tăiem în...
Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia este 100 gr. paste uscate / 1 litru de apă).
Cât timp fierb pastele, pregatim celelalte...
Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite.
Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi...
Cum se prepara Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa
Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C.
Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se...
Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.
Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.
Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă...
Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece.
Într-un vas încăpător punem pastele, peştele tăiat bucăţele, usturoiul, măslinele, sosul de roşii, busuiocul uscat,...
Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.
Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.
Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei...
Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.
Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de...
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi...
Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile.
După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă...
Fasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi cantitatea de apă trebuie să fie suficient de mare).
A doua zi o scurgem de apă şi o clătim din...
Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs.
Preîncălzim cuptorul.
Într-un castron desfacem brânza (dacă e mai tare se poate rade, dacă e mai moale se adaugă 2...
Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură).
Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o...
Tocana din carne de porc cu ardei copt
Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor). Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul....
Supa crema de legume
Într-o oală înaltă punem supa (curată) la înfierbântat. Între timp ne apucăm de curățat legumele. Pe măsură ce sunt curățate și spălate le adăugăm întregi sau tăiate in jumătăți în supă. Începem cu morcovul, continuând...
Pulpe de pui în sos de lapte
Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă). Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă...
Salată
Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante. Spălăm și curățăm și legumele de coji, după care le tăiem după preferință: - cepele le tocăm mărunt și le...
Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html Cartofii se spală și se curăță de coji, după...
Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar
Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede). Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o...
Mâncărică de cartofi cu carne de curcan
Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură. Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care...
Gustare calda
Incepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se scoaca bine, invartind ocazional in ea, in acelasi sens. Mai multe despre prepararea mamaligutei...
Lapte cu pudra de roscove
Punem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic. Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele si praful sunt destul de dulci natural sau puteti opta pentru o lingurita de miere, care aduce...
Salata de chiftelute (din carne) cu paste si sos de rosii
Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc cu apa rece). Cat timp fierb pastele pregatim celelalte ingredinte: - taiem chiftelutele (in...
Salata de paste cu ton
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta). Separat, fierbem ouale (10-15 minute)....
Salată de iarnă
După ce am adunat pe masă toate ingredientele pentru reţetă, am fiert pastele al dente (conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă uşor sărată) şi am prăjit cârnăciorii tăiaţi bucăţi (în tigaie, cu 2 linguri de ulei încins, până s-au schimbat un...
Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume
Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem...
Mămăligă de cartofi
Spălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii furculiţei în ei. Îi scurgem de zeamă pe care o păstrăm şi îi pasăm cu...
Borş cu carne de pui
Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece. Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă. Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem...
Mămăligă (reţeta de bază)
Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra. Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie, amestecând uşor, constant, cu o lingură de lemn, în aceeaşi direcţie. Fierbem la...
Tocană de ficaţei de pasăre cu legume
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă). Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din...
Salată de ciuperci cu dovlecel
Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil. Dovlecelul îl tăiem în...
Salată de paste cu somon afumat şi sos de roşii
Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia este 100 gr. paste uscate / 1 litru de apă). Cât timp fierb pastele, pregatim celelalte...
Tocăniţă din carne de porc
Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite. Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi...
Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C. Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se...
Mâncărică de cartofi
Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins. Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii. Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă...
Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii
Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem pastele, peştele tăiat bucăţele, usturoiul, măslinele, sosul de roşii, busuiocul uscat,...
Supă cremă de legume
Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece. Între timp, spălăm şi curăţăm legumele. Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei...
Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu
Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor. Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de...
Salată de paste (risone) cu ton
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi...
Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii
Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile. După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă...
Mâncărică de fasole cu paste
Fasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi cantitatea de apă trebuie să fie suficient de mare). A doua zi o scurgem de apă şi o clătim din...
Budincă de spaghete cu brânză dulce şi stafide
Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs. Preîncălzim cuptorul. Într-un castron desfacem brânza (dacă e mai tare se poate rade, dacă e mai moale se adaugă 2...
Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac
Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o...