Mai intai faramitam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam cacao.
Punem untul impreuna cu zaharul si cu 100 ml de apa intr-un bol si il dam 1 minut la cuptorul cu microunde sau il topim pe aragaz. Trebuie sa fie topit bine untul. Cand este topit, il amestecam bine cu biscuitii....
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat.
Apoi il intindem cu sucitorul de 2 ori si taiem fasii de lungimea dorita.
Punem fasiile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cptorul preincalzit pentru 15-20 de min. maxim.
Intre timp pregatim budinca: punem 400 ml lapte la fiert, iar...
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Punem peste compozitie praful de copt si treptat faina. Amestecam usor. Tapetam tavile cu hartie de copt si punem...
Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta.
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand.
Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert...
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.
Tapetam tava cu hartie de copt si...
Mai intai cantarim toate ingredientele.
Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.
Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la...
Mai intai pregatim o cafea si o indulcim.
Apoi, punem intr-un bol 400 ml lapte rece si praful de crema Ole si mixam cateva minute pana cand se ingroasa bine crema.
In alt bol, punem praful de frisca si 150 ml lapte rece si o mixam 5-6 minute pana cand devine o spuma tare.
Tapetam fundul...
Mai intai pregatim budinca: punem 400 ml lapte pe foc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam cu praful de budinca si 5 linguri de zahar. Cand laptele de pe fac incepe sa fiarba, adaugam si compozitia cu budinca si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa.
Intr-o...
Tiramisu reţetă originală
Se bat albusurile spuma in primul rand.
Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga mascarpone peste galbenusuri si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam crema de galbenusuri peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Va...
Mai intai spalam ouale cu putin detergent de vase.
Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu frunzulite, dar astea nu au iesit foarte bine ( le-am pus in fasii de dres si le-am legat la...
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.
Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.
Compozitia cu iaurt se pune in...
Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam...
Untul moale cu zaharul se amesteca bine cu o lingura pana cand se omogenizeaza. Se adauga oul si treptat din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea. Cand se ingroasa se incepe framantarea. Adaugam si cacao si incorporam bine.
Dam la frigider pentru 30 de...
Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba.
Se cerne faina de 2 ori.
Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand...
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine.
Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si...
Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata...
Se lasa aluatul la dezghetat mai intai.
Se imparte aluatul in 2 parti. Mai ramane putin aluat si de saratele, sau puteti folosi 3 ciocolate. Punem ciocolata in mijlocul aluatului, taiem fasii de aprox. 1 cm lateralele si le impletim ca la strudel.
Le punem in tava tapetat cu hartie de...
Se mixeaza albusurile spuma.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor.
Se toarna...
Mai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit.
Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert.
3 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o...
Mai intai se lasa aluatul la dezghetat si se amesteca zaharul cu scortisoara.
Se presara pe suprafata de lucru zahar amestecat cu scortisoara si se intinde putin aluatul pentru ca zaharul sa se prinda de el.
Presaram zahar si peste aluat si iarasi intindem cu sucitorul pentru a se...
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze.
Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios.
Rupem aluatul si facem bilute mici intre palme si dam...
Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, apasam din loc in loc cu coada unei linguri pe peretii...
Se dau merele prin razatoare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara.
Intre timp, preparam compozitia pentru prajitura. Amestecam ouale cu zaharul si apoi adaugam uleiul si amestecam bine. Adaugam faina...
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.
Separam compozitia in 2 boluri....
Blat : Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...
Se lasa foile de placinta la dezghetat.
Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele.
Ne folosim...
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare. Mixam si albusurile spuma cu praful de sare. Intr-o cratita mare punem compozitia de galbenusuri si adaugam treptat...
Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.
Cand sunt gata se presara scortisoara.
Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se...
Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si zaharul. Daca doriti mai dulci, puneti 100 g de zahar, daca nu ii doriti prea dulci, puneti 80 de grame. Eu am pus 100g de zahar.
Am adaugat peste faina si ouale si untul topit si am omogenizat bine. Am pus si esenta de rom si am stropit cu...
Bomboane cu mandarine
Mai intai faramitam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam cacao. Punem untul impreuna cu zaharul si cu 100 ml de apa intr-un bol si il dam 1 minut la cuptorul cu microunde sau il topim pe aragaz. Trebuie sa fie topit bine untul. Cand este topit, il amestecam bine cu biscuitii....
Strudele cu budinca de ciocolata
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Apoi il intindem cu sucitorul de 2 ori si taiem fasii de lungimea dorita. Punem fasiile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cptorul preincalzit pentru 15-20 de min. maxim. Intre timp pregatim budinca: punem 400 ml lapte la fiert, iar...
Chec cu nuca si stafide
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem peste compozitie praful de copt si treptat faina. Amestecam usor. Tapetam tavile cu hartie de copt si punem...
Sirop de menta
Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta. Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand. Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert...
Tort cu spuma de ciocolata si capsuni
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta. Tapetam tava cu hartie de copt si...
Churros cu sos de ciocolata
Mai intai cantarim toate ingredientele. Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand. Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la...
Tort de biscuiti
Mai intai pregatim o cafea si o indulcim. Apoi, punem intr-un bol 400 ml lapte rece si praful de crema Ole si mixam cateva minute pana cand se ingroasa bine crema. In alt bol, punem praful de frisca si 150 ml lapte rece si o mixam 5-6 minute pana cand devine o spuma tare. Tapetam fundul...
Prajitura rapida cu biscuiti si frisca
Mai intai pregatim budinca: punem 400 ml lapte pe foc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam cu praful de budinca si 5 linguri de zahar. Cand laptele de pe fac incepe sa fiarba, adaugam si compozitia cu budinca si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa. Intr-o...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se bat albusurile spuma in primul rand. Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga mascarpone peste galbenusuri si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam crema de galbenusuri peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Va...
Oua vopsite natural
Mai intai spalam ouale cu putin detergent de vase. Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu frunzulite, dar astea nu au iesit foarte bine ( le-am pus in fasii de dres si le-am legat la...
Placinta cu iaurt
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt. Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita. Compozitia cu iaurt se pune in...
Cheesecake
Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam...
Biscuiti cu esenta de migdale si ciocolata
Untul moale cu zaharul se amesteca bine cu o lingura pana cand se omogenizeaza. Se adauga oul si treptat din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea. Cand se ingroasa se incepe framantarea. Adaugam si cacao si incorporam bine. Dam la frigider pentru 30 de...
Cozonac cu ciocolata
Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba. Se cerne faina de 2 ori. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand...
Mini eclere
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu hartie de copt si...
Batoane cu mac Doi frati
Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si...
Prajitura cu alune si coaja de portocale
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata...
Strudel cu ciocolata
Se lasa aluatul la dezghetat mai intai. Se imparte aluatul in 2 parti. Mai ramane putin aluat si de saratele, sau puteti folosi 3 ciocolate. Punem ciocolata in mijlocul aluatului, taiem fasii de aprox. 1 cm lateralele si le impletim ca la strudel. Le punem in tava tapetat cu hartie de...
Rulada cu gem de capsune
Se mixeaza albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna...
Prajitura cu crema de vanilie fara coacere
Mai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit. Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert. 3 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o...
Palmieri cu scortisoara
Mai intai se lasa aluatul la dezghetat si se amesteca zaharul cu scortisoara. Se presara pe suprafata de lucru zahar amestecat cu scortisoara si se intinde putin aluatul pentru ca zaharul sa se prinda de el. Presaram zahar si peste aluat si iarasi intindem cu sucitorul pentru a se...
Biscuiti cu crema de ciocolata
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Rupem aluatul si facem bilute mici intre palme si dam...
Tarta cu kiwi
Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, apasam din loc in loc cu coada unei linguri pe peretii...
Prajitura cu mere
Se dau merele prin razatoare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara. Intre timp, preparam compozitia pentru prajitura. Amestecam ouale cu zaharul si apoi adaugam uleiul si amestecam bine. Adaugam faina...
Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Separam compozitia in 2 boluri....
Desert prajitura Bounty
Blat : Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...
Baclava
Se lasa foile de placinta la dezghetat. Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele. Ne folosim...
Prajitura Inteligenta
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare. Mixam si albusurile spuma cu praful de sare. Intr-o cratita mare punem compozitia de galbenusuri si adaugam treptat...
Tort de mere
Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Cand sunt gata se presara scortisoara. Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se...
Biscuiti cu stafide
Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si zaharul. Daca doriti mai dulci, puneti 100 g de zahar, daca nu ii doriti prea dulci, puneti 80 de grame. Eu am pus 100g de zahar. Am adaugat peste faina si ouale si untul topit si am omogenizat bine. Am pus si esenta de rom si am stropit cu...