Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine.
Tapetam...
Preparare reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie
Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta.
Punem faina intr-un bol, adaugam...
Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina....
Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele, adaugam cacao si in celalalt bol, adaugam...
Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt.
Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul...
Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios.
Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre...
Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.
Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam.
Dam la cuptorul...
Mai intai, mixam mascarponele 2-3 minute. Adaugam crema de ciocolata si mixam pana cand se incorporeaza bine. Este atat de buna crema asta ca iti vine sa mananci 1, 2, 3 linguri inainte sa pui la tort :))
Facem 1 plic de cappuccino intr-o cana si il punem intr-un castron,...
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza ingredientele.Se adauga faina, praful de copt si praful de sare. Va rezulta un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de mana. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina faina pana cand nu se mai...
Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.
Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara.
Pentru...
Punem nutella intr-un bol. Adaugam oul si faina si amestecam bine cu o spatula pana devine o pasta moale.
Formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu degetele. Trebuie sa lasam spatiu intre ele ca se vor „intinde” in tava si sa nu se...
Mai intai mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi oul si mai mixam 2-3 minute.
Banana o pasam cu o furculita si o adaugam peste compozitie. Ciocolata o taiem in cubulete mici ( 1 cub de ciocolata l-am taiat in 6 bucatele) si le adaugam in aluat. Eu am...
Mai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si bananele pasate, esenta si amestecam in continuare.
La final adaugam faina cu praful de copt, incorporam bine. Ciocolata o taiem cu...
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze.
Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios.
Intindem foi se aprox 1 cm grosime cu sucitorul si...
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.
Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.
Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.
Se adauga faina...
Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita.
Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca...
Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns...
Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este tare si este uleios.
Se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit ....
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu crema de branza sau cu iaurtul si le adaugam usor peste albusuri.
Amestecam cu o lingura de lemn.
Adaugam si faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de...
Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat.
Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja).
Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15...
Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie.
Turnam...
Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri.
Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine....
Mixam frisca lichida pana devine o spuma densa.
Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul.Amestecam frisca cu albusurile, adaugam cacao cernuta si esenta de rom si amestecam bine.
Punem in boluri si dam la congelator 3-4 ore pana cand se ingheata.
Este foarte cremoasa.
Pofta...
Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.
Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul...
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine....
Mai intai lasam aluatul la dezghetat. Apoi, cu ajutorul unui pahar taiem cercuri din aluat.
Capsunile le taiem marunt.
Punem pe cate un cerc putina ciocolata, adaugam capsune taiate, apoi il acoperim cu alt cerc si cu ajutorul unei furculite presam capetele de jur imprejur.
Dam la...
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.
Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.
Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.
Se adauga faina...
Intr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine.
Punem o tigaie cu ulei la incins, iar apoi luam cu lingurita gogosele si le punem in tigaie. Le lasam sa se prajeasca pe ambele...
Chec cu mac
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine. Tapetam...
Reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie
Preparare reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta. Punem faina intr-un bol, adaugam...
Placinta cu mere
Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina....
Chec pufos cu portocala si ciocolata
Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele, adaugam cacao si in celalalt bol, adaugam...
Rulouri cu crema de cremsnit
Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt. Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul...
Biscuiti bicolori cu bombonele
Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios. Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre...
Prajitura Fulg de nea
Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam. Dam la cuptorul...
Tort de biscuiti cu mascarpone
Mai intai, mixam mascarponele 2-3 minute. Adaugam crema de ciocolata si mixam pana cand se incorporeaza bine. Este atat de buna crema asta ca iti vine sa mananci 1, 2, 3 linguri inainte sa pui la tort :)) Facem 1 plic de cappuccino intr-o cana si il punem intr-un castron,...
Biscuiti pentru Craciun
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza ingredientele.Se adauga faina, praful de copt si praful de sare. Va rezulta un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de mana. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina faina pana cand nu se mai...
Tort de mere cu scortisoara
Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara. Pentru...
Biscuiti cu nutella
Punem nutella intr-un bol. Adaugam oul si faina si amestecam bine cu o spatula pana devine o pasta moale. Formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu degetele. Trebuie sa lasam spatiu intre ele ca se vor „intinde” in tava si sa nu se...
Biscuiti cu banane
Mai intai mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi oul si mai mixam 2-3 minute. Banana o pasam cu o furculita si o adaugam peste compozitie. Ciocolata o taiem in cubulete mici ( 1 cub de ciocolata l-am taiat in 6 bucatele) si le adaugam in aluat. Eu am...
Chec cu banane, cu nuci si ciocolata
Mai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si bananele pasate, esenta si amestecam in continuare. La final adaugam faina cu praful de copt, incorporam bine. Ciocolata o taiem cu...
Biscuiti de Hallowen
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Intindem foi se aprox 1 cm grosime cu sucitorul si...
Cornulete pufoase cu cicocolata
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina...
Placinta cu dovleac si cu nuca
Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita. Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca...
Covrigi Bagels cu miere
Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns...
Placinta cu dovleac
Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este tare si este uleios. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit ....
Prajitura cu struguri
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu crema de branza sau cu iaurtul si le adaugam usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de...
Desert strudel cu mere
Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja). Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15...
Pandispan cu rahat
Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie. Turnam...
Zebra pandispan cu sos de ciocolata
Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine....
Inghetata de ciocolata
Mixam frisca lichida pana devine o spuma densa. Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul.Amestecam frisca cu albusurile, adaugam cacao cernuta si esenta de rom si amestecam bine. Punem in boluri si dam la congelator 3-4 ore pana cand se ingheata. Este foarte cremoasa. Pofta...
Tarta cu capsune
Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine. Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul...
Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine....
Strudel cu ciocolata si capsuni
Mai intai lasam aluatul la dezghetat. Apoi, cu ajutorul unui pahar taiem cercuri din aluat. Capsunile le taiem marunt. Punem pe cate un cerc putina ciocolata, adaugam capsune taiate, apoi il acoperim cu alt cerc si cu ajutorul unei furculite presam capetele de jur imprejur. Dam la...
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...
Prajitura Cuburi de vanilie
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Buseuri cu mac
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina...
Gogosi cu lingura
Intr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine. Punem o tigaie cu ulei la incins, iar apoi luam cu lingurita gogosele si le punem in tigaie. Le lasam sa se prajeasca pe ambele...