Bucataras Diana

4

Bucataras
grozav

com. Copaceni, jud. Ilfov

Bucataras din 18.04.2015

RETETE205
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2022

Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt, presam bine 3/4 din compozitie,o uniformizam si dam la rece.  Crema de spanac: Prajim cubuletele de...

Cus-cus cu menta si rodie

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2021

Punem cus-cusul intr-un castron, turnam peste el apa fierbinte condimentata cu sare si piper si lasam  cca. 10 minute la hidratatat. Intre timp tocam menta si punem semintele de rodie la scurs. Dupa ce s-a hidratat cuscus-ul, se amesteca cu menta si rodia si se potriveste gustul de sare...

Aperitiv flori sarate sanatoase

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2021

Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in blender) împreună cu o parte din branza de vaci si iaurt. Amestecăm si adaugam ouale si restul...

Placintele sarate

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2020

Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic. Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde. Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai...

Aperitiv crackers cu crema de somon

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2019

Intr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de chivas. Pofta buna!  

Aperitive dragalase cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2019

Asezam pe un tocator o felie de cascaval, doua felii de sunca,o felie de cascaval si terminam cu o felie de sunca.Apasam usor si taiem patratele. Spalam castravetele, il taiem felii rotunde si montam aperitivele. Pe batul de frigaruie (pentru ca le-am pregatit pentru Craciun am folosit...

Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2019

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul...

Taci si inghite

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2018

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat sotul sa o prepar :P ). In concluzie, am tocat prazul, kaizerul si ciupercile cubulete, am feliat carnatul si...

Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2018

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam piureul cu patrunjelul si tarhonul tocate marunt, pesmetul si smantana. Tapetam o tava si/sau forme mici...

Aperitiv pasta de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2018

Punem broccoli la fiert in apa cu sare. Curatam si tocam ceapa verde. Preparam rapid o maioneza asa . Cand este fiert broccoli il punem la scurs si il lasam sa se racoreasca un pic,apoi il blendam impreuna cu maioneza. Adaugam ceapa tocata, amestecam si servim cu painica de casa. Simplu si...

Aperitiv aspic de legume si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2018

Punem oasele de vitel la fiert in apa cu sare. In alta oala punem la fiert si broccoli, tot in apa cu sare. Punem si ouale la fiert. Intre timp curatam si feliem morcovii si radacina de patrunjel, tocam ardeii si sunca cubulete. Dupa ce spumuim  bine zeama de oase, adaugam rondelele de...

Aperitiv stelute, inimioare din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2018

Intindem aluatul pe masa infainata si decupam stelute, inimioare, etc.,cu ajutorul formelor pentru fursecuri/biscuiti. La jumatate din forme, le decupam mijlocul cu o forma rotunda. Asezam formele aperitiv intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Lipim peste ele formele...

Aperitiv chec Picnic

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2018

Tocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi adaugam usor uleiul, mixand in continuare. Adaugam si faina cu praful de copt si omogenizam. Apoi se...

Bruschete cu vinete si ton

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2018

Curatam vanata si o dam pe razatoarea mare, apoi o calim in ulei, cu sare si piper, cateva minute, amestecand. O punem la scurs. Tocam ceapa. Amestecam vanata, ceapa, maslinele si tonul. Punem feliile de paine pe gratarul cuptorului si le dam pentru 5-7 minute la cuptorul preincalzit. Scoatem...

Aperitiv pateuri cu branza si rubarba

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2018

Radem branza si tocam rubarba si muschiul cubulete. Amestecam branza, muschiul afumat, rubarba si semintele si asezonam cu flori de lavanda. Taiem patratele de aluat, punem o lingura de umplutura in fiecare patratel, formam pateurile, le presam pe margini cu o furculita, le asezam in tava...

Aperitiv barcute de andive umplute cu salata exotica

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2018

 Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul, apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam cubulețe ananasul și de asemenea îl punem la scurs. Desfacem andivele și oprim frunzele mai...

Aperitiv pernite cu cartofi si carne

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2017

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic. Framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei si il lasam la...

Aperitiv margarete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi, adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Il lasam in castron, acoperit cu un prosop, la dospit 30 de...

Aperitiv varzari - placinte cu varza

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2017

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de sare si omogenizam compozitia. Asezam aluatul pe masa de lucru si il framantam bine, circa 10 minute. Dupa...

Pate de linte rosie si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2017

Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit,...

Branza de capra afumata

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2017

As putea sa va spun sa incepeti cu inceputul, adica sa mulgeti capra/caprele, dar va iert :P. Intr-o galeata de 10 l, punem laptele si peste lapte cheagul ( din 8 l mie imi iese 1,2 -1,3 kg de branza). Eu fac branza cu laptele de la frigider, mai ales vara. Cand este mai racoare afara, tin...

Omleta la cuptor cu sfecla, seminte de in si fulgi de ovaz

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2017

Punem sfecla in cuptor sa se coaca (am copt-o pe jumatate) si pregatim celelalte ingediente: dam morcovul pe razatoare, tocam prazul, ceapa si ardeiul, taiem carnatii si branza cubulete. Dupa ce s-a racorit sfecla, o dam si pe aceasta pe razatoare. Incingem putin ulei intr-o tigaie incapatoare si...

Cadouri cu ciuperci si muguri de pin

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2017

Eu am avut ciuperci conservate de mine, la sare. Le-am pus la desarat si apoi la scurs. Curatam prazul si ardeiul si le tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim 2-3 minute prazul, apoi ardeiul. Adaugam sare (eu nu am mai pus fiind ciupercile cam sarate) si piper, apoi ciupercile....

Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2017

Daca aveti naut din conserva cum am avut eu, il puneti la scurs, pana pregatiti celelalte ingrediente. Daca aveti crud, il fierbeti din timp si il lasati sa se raceasca si sa se scurga. Curatam usturoiul si avocado si ii scoatem samburele. Punem intr-un bol, nautul, avocado, usturoiul taiat...

Piure de napi, cartofi si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2017

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si pe acestia in apa rece cu sare. Cand sunt fierti napii ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii taiem bucati mai mici. Punem intr-un castron napii, cartofii si...

Tarte cu zacusca de ciuperci si bacon

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2017

Taiem feliile de bacon pe jumatate. Tapetam fiecare tarta cu cate jumatate de felie de bacon si o umplem cu zacusca. Decoram cu frunze de patrunjel si servim. Pofta buna!

Traistute sarate umplute cu crema de somon

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2017

Tocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele.Taiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem 1/2 lingurita de umplutura, apoi unim marginile opuse ale patratului si presam bine sa stea lipite. Unim si celelalte doua margini si le...

Omleta cu spanac si seminte de dovleac

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2016

Taiem ardeiul si kaizerul cubulete, iar prazul rondele. Batem ouale cu sare, piper si o lingura de iaurt. Incingem o tigaie cu putin ulei, punem kaizerul si dupa cateva minute, adaugam ardeiul si prazul. Lasam cateva minute, avand grija sa amestecam, apoi adaugam amestecul de spanac, branza de...

Bomboane de pom cu carne tocata si mar

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2016

    Radem marul si il stoarcem bine. Tocam prazul si patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu marul, prazul si patrunjelul, pana se omogenizeaza. Asezonam cu sare, piper si cimbru. Taiem foaia de aluat in dreptunghiuri pe care le intindem cu sucitorul. In mijlocul fiecarui...

Bomboane de pom cu spanac cu seminte

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2016

    Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit, amestecam branza de capra maruntita, cu iaurtul, pana devine o crema. Punem crema de branza peste spanac, omogenizam si adaugam semintele de chia si de dovleac. Foaia de aluat o taiem dreptunghiuri pe...

Afisate 1 - 30 din 40 retete    

Postari recente

publicat la 06.01.2022

Desert budinca reciclata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]