-Licurici-

5

Bucataras
senzational

Ramnicu Valcea

Bucataras din 02.06.2015

RETETE331
PRIETENI371
Retete / Dulciuri

Briose cu suc de portocale si fructe confiate

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale. Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente. Se adauga si cateva merisoare in...

Biscuiti cu lime

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se...

Inghetata cu limeta

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat,...

Briose cu fistic

In Dulciuri la 28 Mar 2016

Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat...

Chec cu portocale si fructe confiate, de post

In Dulciuri la 18 Mar 2016

Am mixat zaharul cu sucul de portocale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat uleiul si esenta. Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am adaugat-o, putin cate putin, peste celelalte ingrediente, amestecand bine, sa nu se faca cocoloase. Toata compozitia am turnat-o intr-o...

Negresa cu ciocolata si ananas

In Dulciuri la 16 Mar 2016

Am curatat ananasul, l-am taiat rondele si am scos partea mai tare din mijloc. Am oprit 4 rondele, restul l-am taiat cubulete. Am taiat untul in cubulete, l-am pus intr-un castron si l-am bagat la cuptorul cu microunde sa se topeasca. Cand s-a topit l-am pus intr-un vas mai mare, am...

Chec din albusuri cu fructe confiate

In Dulciuri la 13 Feb 2016

Am batut albusurile cu un praf de sare 2 min, apoi am adaugat treptat zaharul (cate o lingura) si am mixat bine pana s-a topit zaharul si s-a format o bezea tare. Peste bezea, am adaugat uleiul, am mixat pana s-a incorporat, apoi am adaugat faina, putin cate putin si am amestecat,...

Tort Amandina

In Torturi la 6 Ian 2016

Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de...

Blat de tort

In Dulciuri la 5 Ian 2016

Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt si cacao. Am mixat albusurile tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, am adaugat laptele, uleiul, am amestecat bine cu mixerul intr-o treapta mica, apoi am adaugat, putin cate putin, faina, amestecand cu o...

Briose cu fructe confiate

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Se separa albusurile de galbenusuri, iar margarina se topeste. Margarina se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga laptele si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in cealalta compozitie. Se...

Turta dulce

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron. Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma. Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma....

Tort cu banane caramelizate

In Torturi la 18 Dec 2015

Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Albusurile se...

Fursecuri cu nuci si scortisoara

In Dulciuri la 17 Dec 2015

Se amesteca faina cu nucile, scortisoara, zaharul si coaja de lamaie + portocala, apoi se adauga margarina taiata cubulete si oul, se framanta aluatul si se da la frigider cel putin o ora. Cand se scoate din frigider, aluatul se intinte intr-o foaie subtire si se taie cu forme diferite....

Cheesecake cu citrice

In Dulciuri la 22 Noi 2015

Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora. Gelatina am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, fiecare plic separat. Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si...

Prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 22 Noi 2015

Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat  aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati. Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am...

Cheesecake cu jeleu de zmeura

In Dulciuri la 22 Noi 2015

Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider. Intre timp, m-am apucat de crema.  Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta...

Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

In Dulciuri la 20 Oct 2015

Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie. Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider....

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 19 Oct 2015

Am spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat gutuile, apoi am adaugat zeama de la un lime si am mai amestecat. Am pus gemul in borcane si am...

Tort cu crema mascarpone, visine si lime

In Torturi la 27 Sep 2015

Crema: Am lasat visinile la scurs vreo doua ore. Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca. Am adugat 6 linguri de...

Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 23 Sep 2015

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare. Am adaugat albusurile peste galbenusuri,...

Blat de tort

In Torturi la 17 Sep 2015

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul. Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate...

Tarte portugheze

In Dulciuri la 13 Sep 2015

Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece. Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la cuptor 10 min. Intre timp, se amesteca ouale batute, frisca lichida, zaharul si coaja de portocala...

Rulada din bezea cu budinca

In Dulciuri la 11 Sep 2015

Am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula. Am intins bezeaua intr-o tava cu hartie de copt, am lasat-o in cutor 15 min, apoi am intredeschis usa cuptorului si am...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 28 Iul 2015

Merele le-am spalat, apoi le-am curatat de coaja si le-am dat pe razatoate. Le-am pus pe foc impreuna cu zaharul, scortisoara si esentele si le-am calit pentru 10 min, apoi le-am lasat sa se raceasca. Foile de de placinta le-am impartit in doua, am pus jumatate din ele intr-o tava cu foaie de...

Prajitura cu gem de prune si migdale

In Prajituri la 15 Iul 2015

Se amesteca gemul cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul si un praf de sare. Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga, putin cate putin, peste prima compozitie. Se pune hartie de copt intr-o tava, se adauga compozitia si se da la...

Prajitura cu piersici si bezea

In Prajituri la 14 Iul 2015

Am separat ouale, galbenusul de albus. Am mixat galbenusurile cu o cana de zahar si zaharul vanilat pana galbenusurile isi deschid culoarea, cam 5 min. Am adaugat uleiul, amestecand continuu, apoi laptele, faina si praful de copt. Aluatul l-am pus intr-o tava cu hartie de...

Rulouri cu crema de vanilie

In Dulciuri la 3 Iul 2015

Pentru crema de vanilie am pus laptele la fiert cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie si faina. Am amestecat continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si l-am lasat pe foc pana s-a ingrosat. Am dat oala de pe foc si am adaugat untul, am amestecat pana s-a topit....

Sendvis dulce

In Dulciuri la 1 Iul 2015

Am pus crema de ciocolata pe o felie de paine, am adaugat bezelele si cealalta felie de paine. Intr-o tigaie, am topit untul si am prajit sendvisul cate 1 min pe fiecare parte.

Mini tort - pandispan cu cirese

In Dulciuri la 26 Iun 2015

Am mixat ouale cu zaharul si putina sare, in jur de 5-6 min, pana s-au facut pufoase, am adaugat uleiul si am amestecat inca 5 min. Faina am adaugat-o treptat si am amestecat usor cu o spatula. Cand s-a incorporat, am pus esenta si coaja de lamaie si potocala. Am pus putin din...

Briose

In Dulciuri la 26 Iun 2015

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula. Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in...

Afisate 61 - 90 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 07.02.2023

Reteta de covrigi polonezi

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]