Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale.
Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente.
Se adauga si cateva merisoare in...
Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta.
Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se...
Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Separat,...
Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit.
Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat...
Am mixat zaharul cu sucul de portocale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat uleiul si esenta.
Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am adaugat-o, putin cate putin, peste celelalte ingrediente, amestecand bine, sa nu se faca cocoloase.
Toata compozitia am turnat-o intr-o...
Am curatat ananasul, l-am taiat rondele si am scos partea mai tare din mijloc. Am oprit 4 rondele, restul l-am taiat cubulete.
Am taiat untul in cubulete, l-am pus intr-un castron si l-am bagat la cuptorul cu microunde sa se topeasca.
Cand s-a topit l-am pus intr-un vas mai mare, am...
Am batut albusurile cu un praf de sare 2 min, apoi am adaugat treptat zaharul (cate o lingura) si am mixat bine pana s-a topit zaharul si s-a format o bezea tare.
Peste bezea, am adaugat uleiul, am mixat pana s-a incorporat, apoi am adaugat faina, putin cate putin si am amestecat,...
Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de...
Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt si cacao.
Am mixat albusurile tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, am adaugat laptele, uleiul, am amestecat bine cu mixerul intr-o treapta mica, apoi am adaugat, putin cate putin, faina, amestecand cu o...
Se separa albusurile de galbenusuri, iar margarina se topeste.
Margarina se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga laptele si se amesteca.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in cealalta compozitie.
Se...
Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.
Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma....
Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri.
Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul.
Albusurile se...
Se amesteca faina cu nucile, scortisoara, zaharul si coaja de lamaie + portocala, apoi se adauga margarina taiata cubulete si oul, se framanta aluatul si se da la frigider cel putin o ora.
Cand se scoate din frigider, aluatul se intinte intr-o foaie subtire si se taie cu forme diferite....
Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora.
Gelatina am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, fiecare plic separat.
Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si...
Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati.
Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am...
Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.
Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.
Intre timp, m-am apucat de crema.
Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta...
Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.
Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider....
Am spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat gutuile, apoi am adaugat zeama de la un lime si am mai amestecat.
Am pus gemul in borcane si am...
Crema:
Am lasat visinile la scurs vreo doua ore.
Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca.
Am adugat 6 linguri de...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
Am adaugat albusurile peste galbenusuri,...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul.
Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate...
Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece.
Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la cuptor 10 min.
Intre timp, se amesteca ouale batute, frisca lichida, zaharul si coaja de portocala...
Am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula.
Am intins bezeaua intr-o tava cu hartie de copt, am lasat-o in cutor 15 min, apoi am intredeschis usa cuptorului si am...
Merele le-am spalat, apoi le-am curatat de coaja si le-am dat pe razatoate. Le-am pus pe foc impreuna cu zaharul, scortisoara si esentele si le-am calit pentru 10 min, apoi le-am lasat sa se raceasca.
Foile de de placinta le-am impartit in doua, am pus jumatate din ele intr-o tava cu foaie de...
Se amesteca gemul cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul si un praf de sare.
Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga, putin cate putin, peste prima compozitie.
Se pune hartie de copt intr-o tava, se adauga compozitia si se da la...
Am separat ouale, galbenusul de albus.
Am mixat galbenusurile cu o cana de zahar si zaharul vanilat pana galbenusurile isi deschid culoarea, cam 5 min.
Am adaugat uleiul, amestecand continuu, apoi laptele, faina si praful de copt.
Aluatul l-am pus intr-o tava cu hartie de...
Pentru crema de vanilie am pus laptele la fiert cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie si faina.
Am amestecat continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si l-am lasat pe foc pana s-a ingrosat.
Am dat oala de pe foc si am adaugat untul, am amestecat pana s-a topit....
Am pus crema de ciocolata pe o felie de paine, am adaugat bezelele si cealalta felie de paine.
Intr-o tigaie, am topit untul si am prajit sendvisul cate 1 min pe fiecare parte.
Am mixat ouale cu zaharul si putina sare, in jur de 5-6 min, pana s-au facut pufoase, am adaugat uleiul si am amestecat inca 5 min.
Faina am adaugat-o treptat si am amestecat usor cu o spatula. Cand s-a incorporat, am pus esenta si coaja de lamaie si potocala.
Am pus putin din...
Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula.
Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in...
Briose cu suc de portocale si fructe confiate
Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale. Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente. Se adauga si cateva merisoare in...
Biscuiti cu lime
Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se...
Inghetata cu limeta
Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat,...
Briose cu fistic
Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat...
Chec cu portocale si fructe confiate, de post
Am mixat zaharul cu sucul de portocale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat uleiul si esenta. Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am adaugat-o, putin cate putin, peste celelalte ingrediente, amestecand bine, sa nu se faca cocoloase. Toata compozitia am turnat-o intr-o...
Negresa cu ciocolata si ananas
Am curatat ananasul, l-am taiat rondele si am scos partea mai tare din mijloc. Am oprit 4 rondele, restul l-am taiat cubulete. Am taiat untul in cubulete, l-am pus intr-un castron si l-am bagat la cuptorul cu microunde sa se topeasca. Cand s-a topit l-am pus intr-un vas mai mare, am...
Chec din albusuri cu fructe confiate
Am batut albusurile cu un praf de sare 2 min, apoi am adaugat treptat zaharul (cate o lingura) si am mixat bine pana s-a topit zaharul si s-a format o bezea tare. Peste bezea, am adaugat uleiul, am mixat pana s-a incorporat, apoi am adaugat faina, putin cate putin si am amestecat,...
Tort Amandina
Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de...
Blat de tort
Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt si cacao. Am mixat albusurile tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, am adaugat laptele, uleiul, am amestecat bine cu mixerul intr-o treapta mica, apoi am adaugat, putin cate putin, faina, amestecand cu o...
Briose cu fructe confiate
Se separa albusurile de galbenusuri, iar margarina se topeste. Margarina se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga laptele si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in cealalta compozitie. Se...
Turta dulce
Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron. Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma. Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma....
Tort cu banane caramelizate
Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Albusurile se...
Fursecuri cu nuci si scortisoara
Se amesteca faina cu nucile, scortisoara, zaharul si coaja de lamaie + portocala, apoi se adauga margarina taiata cubulete si oul, se framanta aluatul si se da la frigider cel putin o ora. Cand se scoate din frigider, aluatul se intinte intr-o foaie subtire si se taie cu forme diferite....
Cheesecake cu citrice
Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora. Gelatina am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, fiecare plic separat. Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si...
Prajitura Alba ca zapada
Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati. Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am...
Cheesecake cu jeleu de zmeura
Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider. Intre timp, m-am apucat de crema. Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta...
Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100
Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie. Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider....
Gem de gutui
Am spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat gutuile, apoi am adaugat zeama de la un lime si am mai amestecat. Am pus gemul in borcane si am...
Tort cu crema mascarpone, visine si lime
Crema: Am lasat visinile la scurs vreo doua ore. Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca. Am adugat 6 linguri de...
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare. Am adaugat albusurile peste galbenusuri,...
Blat de tort
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul. Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate...
Tarte portugheze
Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece. Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la cuptor 10 min. Intre timp, se amesteca ouale batute, frisca lichida, zaharul si coaja de portocala...
Rulada din bezea cu budinca
Am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula. Am intins bezeaua intr-o tava cu hartie de copt, am lasat-o in cutor 15 min, apoi am intredeschis usa cuptorului si am...
Placinta cu mere
Merele le-am spalat, apoi le-am curatat de coaja si le-am dat pe razatoate. Le-am pus pe foc impreuna cu zaharul, scortisoara si esentele si le-am calit pentru 10 min, apoi le-am lasat sa se raceasca. Foile de de placinta le-am impartit in doua, am pus jumatate din ele intr-o tava cu foaie de...
Prajitura cu gem de prune si migdale
Se amesteca gemul cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul si un praf de sare. Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga, putin cate putin, peste prima compozitie. Se pune hartie de copt intr-o tava, se adauga compozitia si se da la...
Prajitura cu piersici si bezea
Am separat ouale, galbenusul de albus. Am mixat galbenusurile cu o cana de zahar si zaharul vanilat pana galbenusurile isi deschid culoarea, cam 5 min. Am adaugat uleiul, amestecand continuu, apoi laptele, faina si praful de copt. Aluatul l-am pus intr-o tava cu hartie de...
Rulouri cu crema de vanilie
Pentru crema de vanilie am pus laptele la fiert cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie si faina. Am amestecat continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si l-am lasat pe foc pana s-a ingrosat. Am dat oala de pe foc si am adaugat untul, am amestecat pana s-a topit....
Sendvis dulce
Am pus crema de ciocolata pe o felie de paine, am adaugat bezelele si cealalta felie de paine. Intr-o tigaie, am topit untul si am prajit sendvisul cate 1 min pe fiecare parte.
Mini tort - pandispan cu cirese
Am mixat ouale cu zaharul si putina sare, in jur de 5-6 min, pana s-au facut pufoase, am adaugat uleiul si am amestecat inca 5 min. Faina am adaugat-o treptat si am amestecat usor cu o spatula. Cand s-a incorporat, am pus esenta si coaja de lamaie si potocala. Am pus putin din...
Briose
Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula. Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in...