Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si...
Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se continuu, apoi se pune o lingurita de ness si faina, putin cate putin. Se amesteca bine.
Albusurile se...
Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune, putin cate putin,...
Se spala fructele.
Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.
Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.
Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.
Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa...
Caisele se spala si se rup in jumatati.
Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul.
Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.
Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.
Cand este aproape...
Se curata bananele de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun in blender.
Se adauga fineti, apoi se blendeaza cateva minute.
Compozitia se pune intr-un vas la congelator.
In urmatoarele 2 ore, se scoate din cand in cand, inghetata si se blendeaza, apoi se baga din nou la congelator....
Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet.
Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C)....
Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare.
Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase.
Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila....
Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin.
Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand.
Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se...
Se freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa.
Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu foarte tare, apoi se amesteca cu doua lingurite de ness.
Se incorporeaza mascarponele, putin cate...
Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Se...
Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.
Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.
Toata...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin.
Untul se topeste si se lasa la racit. Untul topit si laptele se adauga in compozitia de oua, apoi, putin cate putin, se pune faina amestecata cu praful de copt si coaja de la...
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
Crema se lasa la rece.
Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se...
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele.
Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12...
Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau...
Faina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom.
Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat.
Daca este nevoie, se mai adauga faina.
Se intinde aluatul cu un sucitor si se taie in forme.
Frursecurile se aseaza intr-o tava cu...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se freaca bine, pana se albesc, apoi se adauga crema mascarpone.
Se incorporeaza si albusurile batute spuma in crema de galbenusuri cu mascarpone.
Biscuitii se inmoaie in cappuccino, apoi se rup in bucati...
Se incepe cu blatul.
Ciocolata se da pe razatoarea mica.
Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua.
La sfarsit, se pune si...
Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele.
Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara.
Se pune o oala (4-5l) cu apa si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt...
Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa.
Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul.
Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min.
Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici....
Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente.
Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii).
Dupa ce s-a lasat putina zeama,...
Se incepe cu dulceata.
Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama.
Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
Se...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul....
Desert tort cu ciocolata alba si zmeura
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Desert tort - reteta 250
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Desert tort cu mango caramelizat
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si...
Desert tort Marius
Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se continuu, apoi se pune o lingurita de ness si faina, putin cate putin. Se amesteca bine. Albusurile se...
Desert briose cu ciocolata si zmeura
Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune, putin cate putin,...
Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta
Se spala fructele. Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate. Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura. Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul. Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa...
Desert gem de caise
Caisele se spala si se rup in jumatati. Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul. Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand este aproape...
Desert inghetata cu banane si fineti
Se curata bananele de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun in blender. Se adauga fineti, apoi se blendeaza cateva minute. Compozitia se pune intr-un vas la congelator. In urmatoarele 2 ore, se scoate din cand in cand, inghetata si se blendeaza, apoi se baga din nou la congelator....
Desert prajitura Printesa
Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet. Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C)....
Desert tarta cu cocos si ciocolata alba
Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase. Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila....
Desert chec zebra
Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand. Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se...
Desert inghetata cu mascarpone si cafea
Se freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu foarte tare, apoi se amesteca cu doua lingurite de ness. Se incorporeaza mascarponele, putin cate...
Desert tort cu crema de branza
Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Se...
Desert prajitura Rocky
Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Toata...
Briose cu portocale si bomboane de ciocolata
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin. Untul se topeste si se lasa la racit. Untul topit si laptele se adauga in compozitia de oua, apoi, putin cate putin, se pune faina amestecata cu praful de copt si coaja de la...
Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se...
Briose cu clementine
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua. Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12...
Prajitura Fulg de nea
Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau...
Fursecuri cu ness
Faina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se intinde aluatul cu un sucitor si se taie in forme. Frursecurile se aseaza intr-o tava cu...
Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie
1. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta. 2. Se amesteca ingredientele, apoi se...
Tarta cu struguri
1. Pentru blat, se separa ouale. 2. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul....
Desert cu struguri
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se freaca bine, pana se albesc, apoi se adauga crema mascarpone. Se incorporeaza si albusurile batute spuma in crema de galbenusuri cu mascarpone. Biscuitii se inmoaie in cappuccino, apoi se rup in bucati...
Tort cu ciocolata si vanilie
Se incepe cu blatul. Ciocolata se da pe razatoarea mica. Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua. La sfarsit, se pune si...
Galuste cu prune
Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara. Se pune o oala (4-5l) cu apa si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt...
Placinta englezeasca cu mere
Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa. Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul. Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min. Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici....
Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar
Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii). Dupa ce s-a lasat putina zeama,...
Mousse de ricotta si dulceata de capsune
Se incepe cu dulceata. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza. Se...
Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul....
Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel
1. Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm diametru. 2. Se preseaza...
Chec din albusuri in doua culori
1. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharu vanilat si zaharul tos, putin cate putin. 2. Se mixeaza la viteza maxima pana...