publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Croquembouche
Gogosele: Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in...
Inghetata de menta
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana deven pufoase ca o crema. Se adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit. Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua...
Prajitura cu cafea
Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu...
Gogosi la cuptor
Facem o maia din 100 g faina, drojdie si 1 lingura de zahar dizolvate in 75 ml lapte caldut. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un...
Prajitura cu biscuiti si frisca
Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si...
Gauffre cu branza de vaci
Branza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, pana devine ca o crema fina. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie moale, dar consistenta. Se pune cu linguruta...
Tort Barbie
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2...
Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea
Salam de biscuiti reteta Inghetata de cafea: Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da...
Strudel cu mere
Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 2 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi...
Chec cu alune si stafide
Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza...
Rotocol cu branza
Aluat: Acest tip de aluat l-am folosit si la Placintelele cu branza . Atunci am folosit un alt tip de faina si doar 350 g, acum au intrat 400. De preferat ar fi sa puneti faina treptat si vedeti daca mai trebuie sau nu, in functie de cum o "cere" aluatul. Din ou,...
Inghetata cu nuci caramelizate
Jumatate din catitatea de zahar o topim intr-un vas, pe foc mic impreuna cu o lingura de apa. Cand devine auriu se adauga nuca rupta bucati mari, se amesteca bine si se da deoparte. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se rup bucati si se...
Tort Duet
Blat: Ouale se bat cu zahar si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, apoi usor nuca macinata. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor. Aluatul se imparte in 3 si se coace cate o foaie...
Sandwich cu inghetata
Blat: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grissi se adauga la crema de galbenusuri. Se omogenizeaza, apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, amestecand usor. Se incorporeaza apoi...
Salam de biscuiti reteta cu ciocolata
Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele. Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul...
Mini tarte cu ciocolata
Blat: Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare . Se adauga faina si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se da la rece pentru jumatate de ora. Crema: Frisca o turnam peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul pe foc mic si se...
Inghetata de zmeura
Zmeura am avut mai multa, ca si cantitate, dar dupa ce-am pasat-o si am trecut-o prin sita am ramas doar cu 250 g. Piureul de zmeura se mixeaza impreuna cu mirea si branza mascarpone, pana la omogenizare. La sfarsit se incorporeaza usor frisca batuta. Se da vasul la congelator pentru...
Prajitura cu mac si lamaie
Blat: Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, laptele, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit macul. Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) ...
Inghetata de pepene galben
Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Punem ingredientele intr-un castron si le mixam energic cu mixerul vertical pana obtinem o pasta. Transferam amestecul intr-un vas de inox si dam la congelator pana la congelarea completa, pentru cateva ore. Dupa 1-2 ore scoatem...
Tort nemtesc cu branza
Blat: Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider. Umplutura: Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si...
Tort-Spirala cu inghetata
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile frecate cu ulei, ca la maioneza. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune...
Rulada de bezea cu crema de ciocolata
Crema: Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul. Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie...
Parfe de ciocolata
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor. Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca...
Papanasi fierti cu sos de ciocolata
Despre sosul de ciocolata v-am povestit si la Banana Split . Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la aproape orice desert. Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc...
Bezele cu ciocolata
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului. Ciocolata o punem 10 minute la...
Banana Split
Sosul de ciocolata: Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit....
Inghetata cu caramel
100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele...
Placintele cu branza
Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se...
Rulada cu crema de lamaie
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie , apoi se adauga peste albusuri. Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul...
Briose cu mac
50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul. Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga...