Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete / Dulciuri

Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

In Torturi la 22 Iun 2010

Blat bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie. In tava (24 cm...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 20 Iun 2010

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la...

Tort tricolor de inghetata

In Dulciuri la 18 Iun 2010

Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca...

Gogosi innodate

In Dulciuri la 17 Iun 2010

Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra. Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit,...

Inghetata cu cirese

In Dulciuri la 17 Iun 2010

Mai intai pregatim inghetata de vanilie. Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie , pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa...

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 16 Iun 2010

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe compozitia pana incepe sa capete consistenta. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca....

Cheesecake cremos

In Torturi la 14 Iun 2010

Am pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :)))) Blat: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Lapte condensat: Se amesteca apa,cu...

Inghetata cu Nesquik

In Dulciuri la 14 Iun 2010

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si laptele praf. Daca amestecul e prea vascos puneti putin lapte. Dupa ce amestecul a devenit ca o crema se pune restul de lapte si ciocolata alba. Se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu. Cand a capatat consistenta unei smantani, se da...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 11 Iun 2010

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si racit si mixand continuu urmeaza iaurtul amestecat cu gemul de capsuni . La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu bicarbonatul. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24...

Inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 9 Iun 2010

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacao si se omogenizeaza. Se toarna laptele rece putin cate putin, apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca...

Fursecuri cu branza

In Dulciuri la 9 Iun 2010

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos. Se adauga branza si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Faina se amestecata cu praful de copt si un praf de sare se toarna peste crema de unt cu branza si se framanta un aluat omogen, dar lipicios. Se acopera cu...

Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni

In Dulciuri la 7 Iun 2010

Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand...

Tort Iulia

In Torturi la 7 Iun 2010

Blat: Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor. Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in...

Tort cu nuca, ciocolata si bezea

In Torturi la 2 Iun 2010

Blat de cacao: Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cate o lingura de unt topit, se mai bate 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului, se adauga si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se...

Rulada cu gem de capsuni si frisca

In Prajituri la 1 Iun 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri. Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra....

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2010

Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita. Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de...

Budinca de clatite cu ciocolata

In Dulciuri la 30 Mai 2010

Clatitele se prepara dupa reteta preferata. Eu de obicei le prepar dupa aceasta reteta. Sosul pentru budinca: Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam. Umplutura clatite: Laptele il punem la fiert. Galbenusurile...

Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

In Prajituri la 30 Mai 2010

Umplutura: Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul. Briose: Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul. Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie...

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

In Prajituri la 28 Mai 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom  si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se...

Inghetata cu capsuni

In Dulciuri la 27 Mai 2010

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida intr-un vas la foc mic. Compozitia se aduce pana la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Capsunile bine spalate si scurse de apa se paseaza in blender. In functie de cat sunt de dulci si in fuctie de...

Tort "Negru si alb"

In Torturi la 26 Mai 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele . Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu praful de copt si...

Prajitura desteapta cu branza

In Prajituri la 24 Mai 2010

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adaugauntul topit si racit,  frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in...

Guguluf cu glazura de portocale

In Prajituri la 22 Mai 2010

Ouale se bat cu zahar, esenta de vanilie si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga apoi pe rand untul topit si branza.  Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Aluatul se toarna in forma de guguluf (sau...

Tort Stefania

In Torturi la 21 Mai 2010

Foi: Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana devin ca o crema, aproape albe. Se adauga vanilia. Faina...

Prajitura Chinezoaica

In Prajituri la 18 Mai 2010

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor...

Chec din albusuri

In Prajituri la 18 Mai 2010

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place)  si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si bilutele de ciocolata. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se...

Bezele

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului. In tava tapetata cu hartie de copt se...

Tort Bucataras

In Torturi la 15 Mai 2010

La realizarea acestui tort am pornit de tortul Sofiei , ajutata fiind cu traducerea de prietena mea Natalia . Am schimbat, am adaptat...dar pana la urma rezultatul a fost delicios. Blat: Nuca se macina impreuna cu zaharul in robotul cu cutit metalic. Se bat ouale, adaugand...

Prajitura "Tavalita" cu ciocolata

In Prajituri la 11 Mai 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu untul topit si se toarna peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam...

Prajitura crocanta cu branza

In Prajituri la 9 Mai 2010

Umplutura: Branza o mixam foarte bine cu zahar, smantana, esenta de vanilie si oua, pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se mai pot adauga cateva linguri de lapte. Blat: Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul,vanilia,...

Afisate 331 - 360 din 595 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]