Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Morcovii ii curatam de coaja si ii taiem pe jumatate apoi ii punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert lasam sa se raceasca iar apoi le taiem cubulete nu prea mici.
Maslinele le feliem iar porumbul il scurgem bine. Ardeiul il taiem cubulete....
Blat:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc. Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza. Batem...
Mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi".
Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma cu miscari de jos in sus.
Luam trei linguri de aluat...
Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.
Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt,...
Spalam bine orezul si il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert si sa se lipeasca. Dupa ce a fiert il scurgem de apa.
Intre timp spalam ardeiul si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem julien.
Spalam nucile caju sub jet de apa si le stergem pe un...
Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper.
Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam...
Blatul este cel folosit la prajitura Krem a la krem . Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa ca la bezea.
Adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare. La final adaugam plicul de Crem Ole de...
Incepem cu pregatitul foilor:
Untul, mierea si zaharul le punem intr-o cratita pe foc mic pana se dizolva zaharul complet si incepe sa isi schimbe culoarea.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu bicarbonatul stins in putin otet. Amestecam bine...
Mixam ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua si mixam pana se incorporeaza. Adaugam treptat uleiul si mixam.
Impartim aluatul in doua parti egale. In una din parti adaugam pasta de rosii si boiaua si omogenizam. Avocado se...
Incepem cu pregatirea carnii pentru snitele. Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele iar apoi le condimentam cu sare si piper.
Dam fiecare snitel prin faina apoi prin ou batut iar la final prin pesmet. Le prajim in tagaia antiaderenta, in ulei incins, pe ambele parti.
Scoatem...
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si galbenusul mixand bine.
Separat amestecam faiana cernuta cu cacaoa, praful de copt, migdalele si ciocolata rasa. Adaugam acest amestec peste crema de unt si...
Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse incorporeaza ingredientele. La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza.
Aluatul...
Frecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt.
Cernem faina intr-un castron si adaugam un praf de sare. Incepem sa framantam adaugand cate putin din...
Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana luceste ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si mixam dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste spuma. Amestecam usor, de jos...
Spalam orezul in 3-4 ape iar apoi il punem la fiert in apa cu sare avand grija sa nu se lipeasca. Dupa ce a fiert (dar fara ca bobul sa infloreasca) il scurgem de apa.
Ardeiul il spalam si il taiem cubulete. Taiem si sunca bucatele si le punem intr-un castron incapator impreuna cu rezul fiert....
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Va rezulta un aluat nelipicios pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute.
Ne ocupam apoi de umplutura. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam apoi ciupercile spalate si taiate marunt....
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Fierbem pastele al dente, in apa cu sare iar apoi le scurgem.
Intre timp pregatim sosul. Taiem baconul feliute subtiri si il prajim intr-o lingura de ulei de masline.
Separat amestecam smantana cu galbenusurile, vinul si condimentele. Adaugam...
Spalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.
Fierbem gemul pana incepe sa iaba consistenta dorita. Eu l-am fiert cam 4 ore, pe foc cu lemne. Ca...
Carnea se bate bine cu ciocanul pentru snitele. O condimentam apoi cu sare, piper si boia.
Ardeiul il spalam iar apoi il taiem betigase. La fel procedam si cu cascavalul (desigur fara a-l spala :))).
Asezam pe fiecare snitel 3 betigase de ardei si 3-4 de cascaval. Aici depinde cat de mari...
Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si...
Spalam gososarii si ii taiem sferturi.
Restul ingredientelor le amestecam iar apoi le punem pe foc pana incep sa fiarba. Adaugam gogosarii si lasam sa dea un clocot.
Scoatem gogosarii cu o paleta si ii asezam in borcane spalate si sterilizate. Umplem fiecare borcan cu sosul cald. Capsam...
Spalam pestele si apoi il stergem bine cu servetele de bucatarie. Taiem fileurile pe jumatate apoi condimentam cu sare si piper si le dam la frigider pana ne ocupam de legume.
Curatam cartofii si ii taiem cuburi iar morcovii curatati ii taiem rondele mai groase. Rosiile le taiem pe jumatate....
Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea.
Dam perele la frigider 30 de minute.
Intre timp pregatim aluatul. Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam
la racit. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar...
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper. Amestecam mustarul cu uleiul de masline, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Ungem bine pulpele pe toate partile cu amestecul de mustar iar apoi le asezam in tava unsa cu ulei.
Curatam cartofii si ii taiem, lasand...
Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.
Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o...
Curatam gogosarul si il taiem sferturi.
Amestecam zaharul cu sarea si otetul si turnam peste gogosar. Lasam sa stea 5-6 ore, amestecand din cand in cand.
In borcanelele spalate si sterilizate punem ateva bucatele de hrean curatat iar apoi asezam bucatile de gogosar. Eu am pus si cateva...
Blatul : Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza....
Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute.
Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem...
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust amar.
Stingem zaharul cu laptele fierbinte. Atentie la aburi! Lasam sa fiarba pana se topeste...
Amestecam bine iaurtul cu laptele, uleiul, zaharul si vanilia.
Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste amestecul cu iaurt. Adaugam un praf de sare iar apoi framantam repede un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Daca mai este...
Salata norvegiana cu peste marinat
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Morcovii ii curatam de coaja si ii taiem pe jumatate apoi ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert lasam sa se raceasca iar apoi le taiem cubulete nu prea mici. Maslinele le feliem iar porumbul il scurgem bine. Ardeiul il taiem cubulete....
Tort cu ciocolata si lapte condensat
Blat: Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc. Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza. Batem...
Briose din albusuri cu cafea
Mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi". Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma cu miscari de jos in sus. Luam trei linguri de aluat...
Prajitura Chinezoaica
Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt,...
Salata exotica de orez
Spalam bine orezul si il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert si sa se lipeasca. Dupa ce a fiert il scurgem de apa. Intre timp spalam ardeiul si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem julien. Spalam nucile caju sub jet de apa si le stergem pe un...
Cotlet de porc in crusta de condimente
Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper. Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam...
Tort cu trei feluri de ciocolata
Blatul este cel folosit la prajitura Krem a la krem . Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa ca la bezea. Adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare. La final adaugam plicul de Crem Ole de...
Prajitura cu miere (Albinita)
Incepem cu pregatitul foilor: Untul, mierea si zaharul le punem intr-o cratita pe foc mic pana se dizolva zaharul complet si incepe sa isi schimbe culoarea. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu bicarbonatul stins in putin otet. Amestecam bine...
Chec marmorat cu rosii si avocado
Mixam ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua si mixam pana se incorporeaza. Adaugam treptat uleiul si mixam. Impartim aluatul in doua parti egale. In una din parti adaugam pasta de rosii si boiaua si omogenizam. Avocado se...
Snitel de vitel cu sos vanatoresc
Incepem cu pregatirea carnii pentru snitele. Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele iar apoi le condimentam cu sare si piper. Dam fiecare snitel prin faina apoi prin ou batut iar la final prin pesmet. Le prajim in tagaia antiaderenta, in ulei incins, pe ambele parti. Scoatem...
Fursecuri cu ciocolata
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si galbenusul mixand bine. Separat amestecam faiana cernuta cu cacaoa, praful de copt, migdalele si ciocolata rasa. Adaugam acest amestec peste crema de unt si...
Tort cu ciocolata si lapte batut
Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse incorporeaza ingredientele. La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza. Aluatul...
Briose "flori de cires"
Frecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt. Cernem faina intr-un castron si adaugam un praf de sare. Incepem sa framantam adaugand cate putin din...
Tort cu piersici si piscoturi
Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana luceste ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si mixam dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste spuma. Amestecam usor, de jos...
Salata de orez cu curry
Spalam orezul in 3-4 ape iar apoi il punem la fiert in apa cu sare avand grija sa nu se lipeasca. Dupa ce a fiert (dar fara ca bobul sa infloreasca) il scurgem de apa. Ardeiul il spalam si il taiem cubulete. Taiem si sunca bucatele si le punem intr-un castron incapator impreuna cu rezul fiert....
Tarta cu ciuperci si rosii cherry
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Va rezulta un aluat nelipicios pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute. Ne ocupam apoi de umplutura. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam apoi ciupercile spalate si taiate marunt....
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana Fierbem pastele al dente, in apa cu sare iar apoi le scurgem. Intre timp pregatim sosul. Taiem baconul feliute subtiri si il prajim intr-o lingura de ulei de masline. Separat amestecam smantana cu galbenusurile, vinul si condimentele. Adaugam...
Gem de prune
Spalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda. Fierbem gemul pana incepe sa iaba consistenta dorita. Eu l-am fiert cam 4 ore, pe foc cu lemne. Ca...
Rulouri de vitel cu ardei si cascaval
Carnea se bate bine cu ciocanul pentru snitele. O condimentam apoi cu sare, piper si boia. Ardeiul il spalam iar apoi il taiem betigase. La fel procedam si cu cascavalul (desigur fara a-l spala :))). Asezam pe fiecare snitel 3 betigase de ardei si 3-4 de cascaval. Aici depinde cat de mari...
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)
Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza. Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si...
Gogosari in bulion
Spalam gososarii si ii taiem sferturi. Restul ingredientelor le amestecam iar apoi le punem pe foc pana incep sa fiarba. Adaugam gogosarii si lasam sa dea un clocot. Scoatem gogosarii cu o paleta si ii asezam in borcane spalate si sterilizate. Umplem fiecare borcan cu sosul cald. Capsam...
Peste pe pat de legume
Spalam pestele si apoi il stergem bine cu servetele de bucatarie. Taiem fileurile pe jumatate apoi condimentam cu sare si piper si le dam la frigider pana ne ocupam de legume. Curatam cartofii si ii taiem cuburi iar morcovii curatati ii taiem rondele mai groase. Rosiile le taiem pe jumatate....
Tarta cu ciocolata si pere
Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea. Dam perele la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim aluatul. Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam la racit. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar...
Pulpe de pui cu mustar si cartofi Hasselback
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper. Amestecam mustarul cu uleiul de masline, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Ungem bine pulpele pe toate partile cu amestecul de mustar iar apoi le asezam in tava unsa cu ulei. Curatam cartofii si ii taiem, lasand...
Tarta cu prune si crumble
Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o...
Gogosari in otet
Curatam gogosarul si il taiem sferturi. Amestecam zaharul cu sarea si otetul si turnam peste gogosar. Lasam sa stea 5-6 ore, amestecand din cand in cand. In borcanelele spalate si sterilizate punem ateva bucatele de hrean curatat iar apoi asezam bucatile de gogosar. Eu am pus si cateva...
Desert prajitura Simi
Blatul : Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza....
Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel
Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute. Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem...
Budinca de caramel
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust amar. Stingem zaharul cu laptele fierbinte. Atentie la aburi! Lasam sa fiarba pana se topeste...
Spirale cu iaurt si scortisoara
Amestecam bine iaurtul cu laptele, uleiul, zaharul si vanilia. Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste amestecul cu iaurt. Adaugam un praf de sare iar apoi framantam repede un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Daca mai este...