La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de porc

In Ciorbe la 19 Mar 2013

Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de...

Ciorba de varza

In Ciorbe la 26 Noi 2012

Spalam coastele iar apoi le punem la fiert. Dupa ce au dat un clocot aruncam apa si le punem din nou la fiert. Adaugam ceapa taiata marunt, morcovii, pastarnacul si telina taiate marunt. Lasam sa fiarba putin iar apoi adaugam ardeii taiati cubulete si rosiile taiate marunt (in loc de rosii puteti...

Supa crema de cartofi cu mascarpone

In Supe la 21 Apr 2012

Ceapa taiata marunt o calim in cele doua linguri de unt. Adaugam apoi cartofii taiati cubulete usutroiul taiat marunt si cimbrul. Stingem cu supa de legume si lasam sa fiarba 20- 30 de minute. Cand cartofii sunt fierti potrivim de sare si piper si dam deoparte. Luam o treime din cartofi cu o...

Ciorba de pui cu prune uscate

In Ciorbe la 19 Mar 2012

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 7 Aug 2011

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam telina taiata cubulete. Adaugam apa si putina sare si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote...

Ciorba de fasole cu ciolan

In Ciorbe la 29 Iun 2011

Spalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e fiarta de jumatate. Curatam ceapa si o taiem marunt. Morcovii si ardeii ii taiem bucatele iar apoi le...

Ciorba de cartofi cu pui si tarhon

In Ciorbe la 27 Apr 2011

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt, ardeii taiati cubulete si legumele taiate marunt (le puteti da si pe razatoarea cu ochiuri mari). Cred ca v-am mai spus ca noua ne plac legumele mai...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 25 Mar 2011

Curatam legumele, le taiem si le punem la fiert in apa cu sare. Pana fierb legumele pasam rosiile. Scoatem legumele cu o paleta si le pasam in blender. Le adaugam inapoi in supa impreuna cu rosiile pasate si frunza de dafin. Ne ocupam apoi de galuste. Batem albusurile spuma cu un praf de...

Ciorba de curcan cu galuste

In Ciorbe la 10 Mar 2011

Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac bucatele. Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa si legumele si lasam sa fiarba 30-45 de minute....

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 14 Feb 2011

Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoie Adaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute. Spalam orezul bine si il adaugam in ciorba. Dupa ce a fiert orezul adaugam zeama de varza mai lasam...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 9 Feb 2011

Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza. Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare. Lasam sa dea un clocot si spumam. Cand s-au ridicat...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 5 Feb 2011

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii. Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel restul legumelor. Punem legumele la fiert in supa in care am...

Ciorba de salata

In Ciorbe la 24 Ian 2011

Spalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida. Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 1 Ian 2011

Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine. Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os. Dupa...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 27 Dec 2010

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se...

Bors de peste

In Ciorbe la 19 Dec 2010

Preparare bors de peste. Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul....

Ciorba de fasole pastai

In Ciorbe la 10 Dec 2010

Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna). Se...

Ciorba de curcan cu taitei

In Ciorbe la 14 Noi 2010

Iata cum se prepara - Ciorba de curcan cu taitei Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba trei sferturi de ora. Legumele se taie marunt si se adauga peste carne. Se mai adauga apa daca este nevoie si se mai lasa sa...

Ciorba de puiut de la tara

In Ciorbe la 11 Oct 2010

Se spala carnea bine si se curata de puf sau cotoare. Se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se spumeaza de cate ori este nevoie Intre timp curatam ceapa, morcovii, patrunjelul si ardeii. Se taie toate marunt. Dupa ce carnea a dat cateva clocote si am indepartat spuma adaugam zarzavatul si lasam...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]