A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca de conopida

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca sosul...Citeste continuarea

Bascute si portofele

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina...Citeste continuarea

Branzoaice siropoase

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere...Citeste continuarea

Briose cu cafea si stafide

Postat de: adasev12 in Dulciuri

 Mai intai punem stafidele la inmuiat  in apa fierbinte., cam 15 min. Intre timp pregatim  compozitia: Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma densa, se adauga apoi...Citeste continuarea

Barcute cu mascarpone si zmeura.

Postat de: lilik in Prajituri

Prepararea aluatului: cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie...Citeste continuarea

Budinca de paste colorate cu carne...

Postat de: panacris in Fusilli

Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia...Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos

Postat de: panacris in Dulciuri

Intr/un vas inalt se pun albusurile de ou in care se presara un varf de sare iodata, dupa care se bat energic cu telul sau mixerul, se adauga zaharul pudra si se bat in continuare pana devine un...Citeste continuarea

Brasovene de post

Postat de: alieli in Mancaruri de post

Se fac clatitele(trebuie sa fie subtiri) Se fierbe soia in apa cu delikat, dupa aceea se scurge bine si se taie cuburile in patru pentru a fi mai mici. In acesali timp se fierb separat...Citeste continuarea

Biscuiti

Postat de: mitinita in Prajituri

  Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei...Citeste continuarea

Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni...

Postat de: Kadia80 in Dulciuri

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o...Citeste continuarea

Briose cu crema de vanilie

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Incinge cuptorul la 180 ° C. 2.        Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pudra si vanilia pana isi...Citeste continuarea

Bulgarasi de post

Postat de: Mariuka in Dulciuri

Se amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau...Citeste continuarea

Briose

Postat de: aziz in Prajituri

Amestecam ouale cu zaharul pana devin crema. Incorporam uleiul si laptele apoi. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in amestecul precedent.Turnam jumatate din compozitie...Citeste continuarea

Branzoaice trandafir

Postat de: miha in Dulciuri

Robert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc...Citeste continuarea

Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus

Postat de: panacris in Pui

Uleiul de masline se pune la incins in tigaia Wokk, se adauga bucatile de pui si se lasa sa se patrunda, in tigaia acoperita, la foc mic, cca. 5 minute, atentie sa nu se arda. Intre timp...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: bitza in Dulciuri

Biscuiti: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. Faina se...Citeste continuarea

Bombonele dulci cu migdale si curmale

Postat de: Kadia80 in Dulciuri

Se pun toate in robot si se toaca bine pana iese o pasta densa, dar totusi moale, deformabila, din care se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale. Bilutele se fugaresc prin zahar...Citeste continuarea

Branza topita de casa

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen. Untul se...Citeste continuarea

Bulete de cartofi cu cascaval din...

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Bulete de cartofi cu cascaval din doar cateva ingrediente Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Stafidele se pun intr-un bol,adaugam peste cele 2 lingurite de esenta de rom si apa cat sa le acopere.Le lasam la inmuiat 50-60 de minute pentru a se inmuia bine,apoi le punem la scurs intr-un...Citeste continuarea

Budinca de tapioca cu matcha

Postat de: mitinita in Dulciuri

  Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul. Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape. Se tine pe...Citeste continuarea

Berbecut cu cus-cus!

Postat de: panacris in Oaie

Carnea de berbecut se spala, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cu putin sare cca. 1 ora. Dupa ce a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se...Citeste continuarea

Bulz

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am facut o mamaliga vartoasa din apa, putin ulei, sare si malai. Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi cu mainile inmuiate in apa am luat mamaliga, am presat-o putin, am pus in mijloc...Citeste continuarea

Briose cu Nutella

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul se topeste se trage vasul de pe foc si se pune nutella. Se lasa putin la racit. Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi  cu zahar si vanilie. Se pune untul cu nutella peste...Citeste continuarea

Briose braduti de cacao si ciocolata

Postat de: comanligia in Prajituri

Se bat galbenusurile spuma, se adauga zaharul+vanilat, apoi se pun galbenusurile, uleiul si se bat pana devine o compozitie omogena. Adaugam cacaoa, iaurtul, praful de sare, cel de copt, faina...Citeste continuarea

Braduti

Postat de: ianculubita in Prajituri

Biscuitii dati prin masina de tocat se amesteca bine cu untul si restul ingredientelor, iar cand a rezultat un aluat suficient de tare, se pune cate putin in forme, se rastoarna pe platou si se...Citeste continuarea

Briose din albusuri cu cafea

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi". Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam...Citeste continuarea

Biscuiti ciocolatosi (chocolate...

Postat de: Georgia in Prajituri

Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul. Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta...Citeste continuarea

Biscuiti spritati(Spritzgebäck)

Postat de: marieta in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la...Citeste continuarea

Budinca cu gris

Postat de: ela in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 7linguri zahar pana ce acesta se topeste si se albeste,apoi adaugam treptat grisul amestecat cu praful de copt. Batem albusurile cu...Citeste continuarea

Bombone cu ciocolata ,orez...

Postat de: aziz in Prajituri

  Se pune untul sau margarina la topit impreuna cu ciocolata.Adaugam in acest sirop cald fulgii de orez ,alunele sau nuci sau ce va place,caramelul desigur si lasam la racorit dupa care...Citeste continuarea

Budinca fina de macaroane cu branza...

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Punem apa cu sare intr-o oala si lasam apa sa fiarba,adaugam pastele si le lasam pe foc cat timp scrie pe punga de paste.Le scoatem si le punem la scurs intr-o sita. Radem telemeaua si branza...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu lamaie

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am...Citeste continuarea

budinca de macaroane cu telemea

Postat de: sufletista in Dulciuri

 Fierbem macaroanele in apa cu sare,timpul indicat pe pachet,se trec pe sub u njet de apa rece Batem 4albusuri spuma bine,adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine o...Citeste continuarea

Bezele cu portocala

Postat de: Oana in Prajituri

Albusurile se pun intr-un castron de sticla curat si se tin la rece 15 minute. Se bat apoi cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul amestecat cu coaja de portocala, putin cate putin, pana spuma...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Dulciuri

Preincalzesti cuptorul la 190 grade. Ciocolata si nucile le toci potrivit (nu la cutit, poti folosi un robot de legume). Intr-un castron, bati untul cu zaharul, cu sarea si esenta de vanilie....Citeste continuarea

Baclava

Postat de: brunetica in Prajituri

  Tapetam o tava cu hartie de copt,  si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca...Citeste continuarea

Bulion de rosii

Postat de: mihaelab in Bulion

Rosiile le spalam bine dupa care le vom taia partile albe,apoi le taiem in 2 sau in 4 ,depinde de marimea rosiei.O data taiate le vom da prin masina de separat coaja de pulpa. Dupa ce am...Citeste continuarea

Bulgarasi de cartofi

Postat de: dena in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Se storc de zeama lasata. Se amesteca cu ouale, sare si piper. Se formeaza bilute mici si se prajesc in uleiul bine incins. Se pot servi...Citeste continuarea

Briose cu banane si nuci

Postat de: Oana in Prajituri

Se mixeaza untul moale cu galbenusurile, iaurtul si bananele pasate bine. Se adauga zaharul vanilat si zaharul in ploaie, amestecand pana se incorporeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt...Citeste continuarea

Bavette cu dovlecei și ciuperci

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Paste

Legumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul,  ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se...Citeste continuarea

Budinca de orez cu tocanita

Postat de: brunetica in Vita

Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de  ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline. Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine,...Citeste continuarea

Biscuiti digestivi " 100"

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Din aceasta cantitate ies trei tavi de cuptor cu biscuiti. Se amesteca toate ingredientele si se face o bila mare de aluat care se pune in folie si se da la rece pentru 45 de minute. Se pot...Citeste continuarea

Budinca de paste cu ricotta si stafide

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Se pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele. Intr-un bol se amesteca ricotta cu...Citeste continuarea

Banuti de cartofi

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator...Citeste continuarea

Budinca de orez cu banane

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Spalam orezul si-l fierbem in lapte cu un praf de sare.Cand bobul de orez este aproape fiert adaugam zaharul si mai lasam sa dea in cateva clocote. La final adaugam zaharul vanilat, tragem de pe...Citeste continuarea

Bulgarasi cu nuca si visine ametite

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca biscuitii macinati, zaharul, nuca, cacaoa si ciocolata data pe razatoarea mica. In putin lapte se pune untul si se incalzeste pana se topeste untul. Se adauga esenta de rom...Citeste continuarea

Budinca cu paste

Postat de: diana_k in Prajituri

se fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca 100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest...Citeste continuarea

Batoane de cereale

Postat de: miha in Dulciuri

Cele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca...Citeste continuarea

Briose cu dovleac

Postat de: lia in Prajituri

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol. Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]