Budinca de conopida
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca sosul...Citeste continuarea
Bascute si portofele
Postat de: RuxyRux in PrajituriIntr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de lapte, iar la sfarsit vom adauga faina...Citeste continuarea
Branzoaice siropoase
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere...Citeste continuarea
Briose cu cafea si stafide
Postat de: adasev12 in DulciuriMai intai punem stafidele la inmuiat in apa fierbinte., cam 15 min. Intre timp pregatim compozitia: Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma densa, se adauga apoi...Citeste continuarea
Barcute cu mascarpone si zmeura.
Postat de: lilik in PrajituriPrepararea aluatului: cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie...Citeste continuarea
Budinca de paste colorate cu carne...
Postat de: panacris in FusilliCarnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia...Citeste continuarea
Bezele cu nuca de cocos
Postat de: panacris in DulciuriIntr/un vas inalt se pun albusurile de ou in care se presara un varf de sare iodata, dupa care se bat energic cu telul sau mixerul, se adauga zaharul pudra si se bat in continuare pana devine un...Citeste continuarea
Brasovene de post
Postat de: alieli in Mancaruri de postSe fac clatitele(trebuie sa fie subtiri) Se fierbe soia in apa cu delikat, dupa aceea se scurge bine si se taie cuburile in patru pentru a fi mai mici. In acesali timp se fierb separat...Citeste continuarea
Biscuiti
Postat de: mitinita in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei...Citeste continuarea
Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni...
Postat de: Kadia80 in DulciuriSe amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o...Citeste continuarea
Briose cu crema de vanilie
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pudra si vanilia pana isi...Citeste continuarea
Bulgarasi de post
Postat de: Mariuka in DulciuriSe amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau...Citeste continuarea
Briose
Postat de: aziz in PrajituriAmestecam ouale cu zaharul pana devin crema. Incorporam uleiul si laptele apoi. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in amestecul precedent.Turnam jumatate din compozitie...Citeste continuarea
Branzoaice trandafir
Postat de: miha in DulciuriRobert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc...Citeste continuarea
Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus
Postat de: panacris in PuiUleiul de masline se pune la incins in tigaia Wokk, se adauga bucatile de pui si se lasa sa se patrunda, in tigaia acoperita, la foc mic, cca. 5 minute, atentie sa nu se arda. Intre timp...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: bitza in DulciuriBiscuiti: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. Faina se...Citeste continuarea
Bombonele dulci cu migdale si curmale
Postat de: Kadia80 in DulciuriSe pun toate in robot si se toaca bine pana iese o pasta densa, dar totusi moale, deformabila, din care se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale. Bilutele se fugaresc prin zahar...Citeste continuarea
Branza topita de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen. Untul se...Citeste continuarea
Bulete de cartofi cu cascaval din...
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCum se prepara Bulete de cartofi cu cascaval din doar cateva ingrediente Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec...Citeste continuarea
Budinca de macaroane cu branza...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriStafidele se pun intr-un bol,adaugam peste cele 2 lingurite de esenta de rom si apa cat sa le acopere.Le lasam la inmuiat 50-60 de minute pentru a se inmuia bine,apoi le punem la scurs intr-un...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu matcha
Postat de: mitinita in DulciuriSe pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul. Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape. Se tine pe...Citeste continuarea
Berbecut cu cus-cus!
Postat de: panacris in OaieCarnea de berbecut se spala, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cu putin sare cca. 1 ora. Dupa ce a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm facut o mamaliga vartoasa din apa, putin ulei, sare si malai. Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi cu mainile inmuiate in apa am luat mamaliga, am presat-o putin, am pus in mijloc...Citeste continuarea
Briose cu Nutella
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul se topeste se trage vasul de pe foc si se pune nutella. Se lasa putin la racit. Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi cu zahar si vanilie. Se pune untul cu nutella peste...Citeste continuarea
Briose braduti de cacao si ciocolata
Postat de: comanligia in PrajituriSe bat galbenusurile spuma, se adauga zaharul+vanilat, apoi se pun galbenusurile, uleiul si se bat pana devine o compozitie omogena. Adaugam cacaoa, iaurtul, praful de sare, cel de copt, faina...Citeste continuarea
Braduti
Postat de: ianculubita in PrajituriBiscuitii dati prin masina de tocat se amesteca bine cu untul si restul ingredientelor, iar cand a rezultat un aluat suficient de tare, se pune cate putin in forme, se rastoarna pe platou si se...Citeste continuarea
Briose din albusuri cu cafea
Postat de: postavaru in PrajituriMixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi". Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam...Citeste continuarea
Biscuiti ciocolatosi (chocolate...
Postat de: Georgia in PrajituriPunem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul. Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta...Citeste continuarea
Biscuiti spritati(Spritzgebäck)
Postat de: marieta in PrajituriSe amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la...Citeste continuarea
Budinca cu gris
Postat de: ela in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 7linguri zahar pana ce acesta se topeste si se albeste,apoi adaugam treptat grisul amestecat cu praful de copt. Batem albusurile cu...Citeste continuarea
Bombone cu ciocolata ,orez...
Postat de: aziz in PrajituriSe pune untul sau margarina la topit impreuna cu ciocolata.Adaugam in acest sirop cald fulgii de orez ,alunele sau nuci sau ce va place,caramelul desigur si lasam la racorit dupa care...Citeste continuarea
Budinca fina de macaroane cu branza...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem apa cu sare intr-o oala si lasam apa sa fiarba,adaugam pastele si le lasam pe foc cat timp scrie pe punga de paste.Le scoatem si le punem la scurs intr-o sita. Radem telemeaua si branza...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu lamaie
Postat de: Retetegg in PrajituriAm taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am...Citeste continuarea
budinca de macaroane cu telemea
Postat de: sufletista in DulciuriFierbem macaroanele in apa cu sare,timpul indicat pe pachet,se trec pe sub u njet de apa rece Batem 4albusuri spuma bine,adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine o...Citeste continuarea
Bezele cu portocala
Postat de: Oana in PrajituriAlbusurile se pun intr-un castron de sticla curat si se tin la rece 15 minute. Se bat apoi cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul amestecat cu coaja de portocala, putin cate putin, pana spuma...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: Dulceatadetrandafiri in DulciuriPreincalzesti cuptorul la 190 grade. Ciocolata si nucile le toci potrivit (nu la cutit, poti folosi un robot de legume). Intr-un castron, bati untul cu zaharul, cu sarea si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Baclava
Postat de: brunetica in PrajituriTapetam o tava cu hartie de copt, si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca...Citeste continuarea
Bulion de rosii
Postat de: mihaelab in BulionRosiile le spalam bine dupa care le vom taia partile albe,apoi le taiem in 2 sau in 4 ,depinde de marimea rosiei.O data taiate le vom da prin masina de separat coaja de pulpa. Dupa ce am...Citeste continuarea
Bulgarasi de cartofi
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Se storc de zeama lasata. Se amesteca cu ouale, sare si piper. Se formeaza bilute mici si se prajesc in uleiul bine incins. Se pot servi...Citeste continuarea
Briose cu banane si nuci
Postat de: Oana in PrajituriSe mixeaza untul moale cu galbenusurile, iaurtul si bananele pasate bine. Se adauga zaharul vanilat si zaharul in ploaie, amestecand pana se incorporeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt...Citeste continuarea
Bavette cu dovlecei și ciuperci
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PasteLegumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul, ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se...Citeste continuarea
Budinca de orez cu tocanita
Postat de: brunetica in VitaCuratam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline. Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine,...Citeste continuarea
Biscuiti digestivi " 100"
Postat de: RuxyRux in PrajituriDin aceasta cantitate ies trei tavi de cuptor cu biscuiti. Se amesteca toate ingredientele si se face o bila mare de aluat care se pune in folie si se da la rece pentru 45 de minute. Se pot...Citeste continuarea
Budinca de paste cu ricotta si stafide
Postat de: adasev12 in DulciuriSe pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele. Intr-un bol se amesteca ricotta cu...Citeste continuarea
Banuti de cartofi
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator...Citeste continuarea
Budinca de orez cu banane
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam orezul si-l fierbem in lapte cu un praf de sare.Cand bobul de orez este aproape fiert adaugam zaharul si mai lasam sa dea in cateva clocote. La final adaugam zaharul vanilat, tragem de pe...Citeste continuarea
Bulgarasi cu nuca si visine ametite
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se amesteca biscuitii macinati, zaharul, nuca, cacaoa si ciocolata data pe razatoarea mica. In putin lapte se pune untul si se incalzeste pana se topeste untul. Se adauga esenta de rom...Citeste continuarea
Budinca cu paste
Postat de: diana_k in Prajiturise fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca 100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest...Citeste continuarea
Batoane de cereale
Postat de: miha in DulciuriCele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca...Citeste continuarea
Briose cu dovleac
Postat de: lia in PrajituriFaina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol. Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot...Citeste continuarea