Mancare de linte cu carne afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneNu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de mustar...
Postat de: Constelatialeu in PesteMai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...Citeste continuarea
Midii cu lapte de cocos
Postat de: AlexTeacher in Fructe de mareCurata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...Citeste continuarea
Maia pentru paine
Postat de: katty in PiineZiua 1: Amestecam intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore. Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa...Citeste continuarea
Mini-pizza cu vinete
Postat de: ladydi in PizzaSpalam vinetele si le taiem in felii rotunde subtiri. Le rumenim un pic pe gratar pe ambele parti si le lasam sa se racoreasca. Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase zeama....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu costita...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumePastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...Citeste continuarea
Mazare verde cu pipote si piept de pui
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePipotele se curata si se spala. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20...Citeste continuarea
Mancare de urzici cu oua de prepelita
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCuratam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postCeapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele....Citeste continuarea
Mancarica de vara cu copanele
Postat de: MorosanuDaniela Cornelia in PuiPulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti - de post
Postat de: mirela0911 in DulciuriDin aceasta cantitate mi-au iesit in total 18 mucenici din care 10 simpli si 8 impletiti. Se pregateste mai intai maiaua. Se incalzeste usor 150 ml apa, apoi se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina...Citeste continuarea
Muschi de porc si cartofi la cuptor...
Postat de: Cristina82 in PorcAsezam slanina intr-o tava rotunda, pe marginile tavei, muschiul il taiem felii si il asezam pe centrul tavei. Condimentam muschiul si slanina cu piper si cimbru. Cartofii ii curatam, ii...Citeste continuarea
Mucenici/ sfintisori moldovenesti,...
Postat de: Ina in DulciuriIncalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua...Citeste continuarea
Merluciu cu sos de lamaie
Postat de: elucubratiiculinare in PesteFileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei. Se pun intr-o tava unsa cu ulei (de preferat de yena, sa nu se lipeasca). Se dau la cuptor pentru 40-50 minute. Intre...Citeste continuarea
Medalion de somon la gratar
Postat de: elucubratiiculinare in SomonSe pregateste o marinada din zeama de la cele 2 lamai, cateii de usturoi pisati, uleiul de masline, sare si condimentul pentru peste. Medalioanele de somon se spala in cateva ape si se pun in...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei
Postat de: miha in CurcanDovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor...Citeste continuarea
Macrou Venetian
Postat de: elucubratiiculinare in PesteIntr-o craticioara topim untul, amestecam cu faina, adaugam sarea si laptele, amestecand constant. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se ingroasa. Macroul se curata de intestine, se...Citeste continuarea
Macrou umplut la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata, se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Amestecam ceapa verde cu patrunjelul, mustarul, chilly...Citeste continuarea
Maioneza de post
Postat de: sufletista in Mancaruri de postIntr-un vas adaugam apa, sare, mustarul si zeama de lamaie, turmeric. Incepem sa mixam la viteza mica, adaugand treptat uleiul in fir subtire, mixand continuu, pana ce ajungem la consistenta...Citeste continuarea
Machbous - orez cu pui (Kuweit)
Postat de: ctlina in PuiPuneti sare si piper peste carne. Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice. Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu smantana
Postat de: eumimi in PorcTaiem carnea de porc in fasii subtiri si o prajim in uleiul incins. Cand este prajita pe ambele parti, scurgem uleiul din tigaie si adaugam laptele, sare si piper dupa gust si lasam la fiert...Citeste continuarea
Mancare de varza alba cu carne de porc
Postat de: trifadalia in PorcVarza se opareste, apoi se lasa la racit si se taie fidelute. Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata felii, se amesteca pana se infeirbanta bine pe toate...Citeste continuarea
Mini checuri din carne cu mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in PorcCeapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia...Citeste continuarea
Musaca cu sos bechamel
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper. Se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in PestePeștele se curăță și se spală. Eu înlătur căpățâna și îl tai în bucățele, dar se poate lăsa și întreg. Dacă îl lăsați întreg...Citeste continuarea
Macrou cu lamaie
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata si se spala in cateva ape. Se face o marinata pentru peste din zeama de la o lamaie, ulei, sare si piper. Se freaca pestele cu aceasta marinata si se lasa pentru o ora....Citeste continuarea
Mamaliga cu telemea de oaie si...
Postat de: katty in PorcIntr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de a da in clocot, adaugam sarea si malaiul in ploaie. Fierbem o mamaliga mai moale. In uleiul incins punem la prajit carnatul taiat...Citeste continuarea
Merlucius crocant cu fasole verde...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija pestele pe interior unde...Citeste continuarea
Mancarica de rata cu salata...
Postat de: ctlina in RataPregatiti rougail-ul de rosii: Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu costita
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeTaiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri....Citeste continuarea
Mix de peste cu rosii si masline
Postat de: mihaelar63 in PestePestii se curata de solzi, se despica si se spala bine. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti. Increstati si jumatatile de crap. Crapul se taie in doua....Citeste continuarea
Mancare de ardei si rosii
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de postSe coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin...Citeste continuarea
Mujdei pufos
Postat de: mihaelar63 in SosuriUsturoiul se da prin presa de usturoi. Frecati cu ajutorul unei lingurite usturoiul cu sare si ulei. Adugati laptele si omogenizati. Se amesteca totul cu apa minerala...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu sunculita...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legumeAm curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei,...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu chorizo si...
Postat de: xana in Mancaruri cu carneFasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim. ...Citeste continuarea
Mancarica de vitel cu sos din...
Postat de: ctlina in VitaSpalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati. Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g. Scoateti si puneti deoparte....Citeste continuarea
Muschiulet impanat
Postat de: abetina in PorcPregatim cu grija muschiuletii, facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii, pastarnacul si patrunjelul, apoi pe latime facem mici gauri in care vom introduce cateii de usturoi....Citeste continuarea
Mini pizza muffins
Postat de: xana in PizzaIntr-un castron punem ouale, faina, uleiul, laptele, parmezanul, praful de copt si putina sare, apoi amestecam cu mixerul cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze. Pentru umplutura taiem...Citeste continuarea
Mancarica de prune uscate si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postPrunele se curăță de codițe și se pun în apă clocotită pentru 25-30 minute, pentru curățirea lor (nu putem ști în ce condiții au fost uscate și afumate!) și pentru a...Citeste continuarea
Muschiulet fraged de porc cu...
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati carnea, o stergeti bine. Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou. Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano...Citeste continuarea
Mancarica de vinete cu rosii
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja). Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul....Citeste continuarea
Mancare de conopida cu ciuperci si...
Postat de: eumimi in PorcMai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min. Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu coasta...
Postat de: sisterskitchen in PorcCum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o...Citeste continuarea
Mancarica din varza dulce, de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la...Citeste continuarea
Mancare de linte cu conopida si...
Postat de: katty in PuiConopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 5 -7 minute, in apa fierbinte cu sare. O scurgem. In uleiul incins punem ceapa taiata fin si morcovul fasii. Amestecam usor pana ceapa...Citeste continuarea
Mancare de legume cu linte
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il...Citeste continuarea
Musaca cu carne tocata si cartofi
Postat de: Bucataras inSpala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Macrou marinat la rece - Cea mai...
Postat de: MotanLaOale in PesteCum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am...Citeste continuarea