A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura Fulg de nea

Postat de: eumimi in Prajituri

Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o...Citeste continuarea

Pizza cu sunculita taraneasca si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de napolitane si...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul Se adauga apoi margarina/untul si...Citeste continuarea

Prajitura cu mac si visine

Postat de: Criss in Dulciuri

Faina se pune intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Se adauga untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor, se amesteca pana capata un aspect nisipos. Se...Citeste continuarea

Prajitura Arlechino

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un vas incapator, se pune faina, zaharul pudra, drojdia uscata si praful de copt si se amesteca. Se adauga untul rece taiat cubulete si, cu ajutorul degetelor, se amesteca pana cand capata un...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: ella87 in Dulciuri

 Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi...Citeste continuarea

Poale-n brau

Postat de: Oana in Dulciuri

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina...Citeste continuarea

Prajitura cafelina

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in...Citeste continuarea

Pui cu linte in stil etiopian

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5...Citeste continuarea

Pizza cu piept de rata afumat

Postat de: Satisfyyourcravings in Pizza

Se amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile, pana se obtine un aluat. Se...Citeste continuarea

Prajiturele cu cacao, iaurt si...

Postat de: simona72 in Prajituri

Se amesteca cu un tel tip para, oul cu zaharul, pana la incorporarea completa. Zaharul da semne ca vrea sa se topeasca, dar nu-l lasam, nu depunem mult efort la aceste prajiturele. Adaugam si...Citeste continuarea

Placinta crocanta cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute....Citeste continuarea

Prajitura cu crema si glazura de...

Postat de: Alepaty in Prajituri

Crema : Am inceput prin a face crema de budinca ca sa aiba timp sa se raceasca. Se pune laptele pe foc si cand e foarte fierbinte se pune budinca amestecata cu zaharul si cateva linguri de lapte...Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere

Postat de: Bunica in Prajituri

Spală și curăță merele de coajă. Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari. Călește merele până își schimbă culoarea. Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute....Citeste continuarea

Pateu de ficat cu linte rosie

Postat de: katty in Ficat

 Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o...Citeste continuarea

Pizza cu somon, ceapa si rosii

Postat de: katty in Pizza

Amestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia. Turnam apa calda si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa cresca 15 minute, apoi il intindem si il asezam pe o forma rotunda....Citeste continuarea

Paine cu masline si fulgi de ovaz

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet. Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura....Citeste continuarea

Prajitura cu nuci, mere si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se...Citeste continuarea

Placinta dospita, cu rahat

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam. Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat...Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si bezea

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul. Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava, punem hartie de copt,...Citeste continuarea

Prajitura de post, cu mere

Postat de: Ina in Dulciuri

Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac, dovlecel,...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...Citeste continuarea

Placinta domneasca cu branza dulce

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea

Pandispan cu budinca de vanilie si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....Citeste continuarea

Pita umpluta cu burta de porc la...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime....Citeste continuarea

Prajitura de post cu crema de...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

   Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.    Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura Alunita de padure

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...Citeste continuarea

Paine cu seminte de floarea soarelui

Postat de: Valclaudia in Piine

Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina,...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: Valclaudia in Pui

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram...Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si aluat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu prune si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Plachie de fasole boabe

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa....Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam.  Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc...Citeste continuarea

Pachetele cu gem de capsuni si nuca

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Dam drumul la cuptor.  Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate.  Gemul se amesteca cu nuca.  Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea

Prajitura cu crema mascarpone si...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate...Citeste continuarea

Pastrama de rata

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea...Citeste continuarea

Pancakes cu morcovi si nuci

Postat de: merisor67 in Prajituri

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în...Citeste continuarea

Placinta taraneasca cu dovleac

Postat de: andaoana in Prajituri

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...Citeste continuarea

Placinte la tigaie cu sparanghel,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute.  Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o...Citeste continuarea

Prajitura de post cu fructe

Postat de: aliliana in Prajituri

Faina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat.  Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul....Citeste continuarea

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Postat de: panacris in Rata

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu legume in foietaj

Postat de: nadea68 in Curcan

Incepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se...Citeste continuarea

Pui cu langustine

Postat de: ctlina in Pui

Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si cocos

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Painici cu dovleac - Pumpkin bread

Postat de: ctlina in Piine

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2...Citeste continuarea

Prajitura Kinder Bueno

Postat de: Meea in Dulciuri

Pentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful...Citeste continuarea

Pizza de seara

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se lasa la dezghetat (cam 40 minute). Ciupercile se pun in sita la scurs. Costita se taie cubulete. Carnatii se taie felii. Cascavalul se rade.  Se intinde aluatul in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]