Alioli

de botcrina in Sosuri, 6 Iun 2013 | 11114 vizualizari

 

Acest sos este de origine Catalana și este răspândit în toată Spania. Numele provine din cuvintele catalane pentru cele două componente principale: tot (usturoi) si oli (ulei). Se poate servi cu carne, pește sau legume - ori pe pâine.
Eu am facut atât alioli traditional cât şi o altă variană cu gogoşari.

 

INGREDIENTE

  • 8 căţei potriviţi de usturoi
  • 2 albuşuri de ou
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 cana ulei de măsline extra virgin (eu am folosit ulei de floarea soarelui)
  • sare după gust
  • 4-5 felii goşoşari muraţi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alioli:

Alioli

Într-un vas înalt  blendăm 4 căţei de usturoi, adăugăm albuşurile, după care punem ulei puţin câte puţin până devine un sos cremos.

Blendăm în continuare adăugând cele două linguriţe de suc de lămâie.

Alioli cu gogoşari

În cazul acestui sos blendăm prima dată gogoşarii apoi usturoiul, le amestecăm apoi procedăm la fel ca în reţeta de mai sus.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alioli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]