Aluat fraged pentru placinte.
Laptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste.
Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune oul, lingurita de bicarbonat, zaharul vanilat si esentele, se amesteca bine apoi se pune putin cate putin din faina si se amesteca bine. In functie d emarimea oului se poate ca cele 400 g faina sa nu fie necesara toata. Se continua framantarea pana se incorporeaza faina si srezulta un aluat moale dar nelipicios.
Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara apoi se da la frigider minimum o jumatate de ora.
Acest aluat dulce se poate folosi cu diferite umpluturi, mere, branza dulce si stafide, dovleac
Din acest alaut rezulta 2 foi. Daca dorim mai mult aluat se dubleaza cantitatile.'
Este un aluat garanta de fraged si gustos.
1
Pentru placinta cu dovleac, mere, branza dulce sau stafide