Aperitiv friganele cu susan

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2018 | 2609 vizualizari

 

Pentru supa-cremă de zilele trecute, am preparat, pe lângă obișnuitele crutoane și niște friganele cu susan, așa cum pregăteam în urmă cu câțiva ani, ca aperitive și care erau foarte apreciate. Atunci m-am bucurat că această idee de a prepara altfel friganelele a avut succes și le-am servit uneori chiar și cu diferite salate. De această dată, le-am făcut pentru supa-cremă, știind că mulți adoră crutoanele prăjite, pentru gustul lor mai bun.
Mi s-a părut că supa-cremă este mai bună cu aceste friganele deosebite, foarte gustoase, pe care, le preparam de obicei ca aperitiv. De aceea am tăiat feliile de pâine toast sub formă de bastonașe și nu le-am lăsat întregi.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de pâine toast
  • 2 ouă
  • 100 grame de susan
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit friganelele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv friganele cu susan:

Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe.

Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.

Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate, apoi prin susan, după care se prăjesc ușor (se rumenesc) pe toate părțile, la foc mic, în uleiul încins în prealabil.

Se iau friganelele prăjite cu paleta și se depun pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc calde, ca aperitiv, cu diferite salate, sau la supa-cremă, în loc de crutoane. Sunt bune și reci.

TIPS-URI

1

Puteți adăuga și alte condimente în ouă, după cum doriți.

2

Încingeți uleiul, înainte de a prăji friganelele.

3

Prăjiți friganelele la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.

4

După ce s-au prăjit/rumenit, friganelele trebuie depuse pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv friganele cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta taraneasca