Aperitiv papara din paine

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 39202 vizualizari

 

O mancare din timpul copilariei de care mi-am amintit si am incercat sa o fac.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela (din ziua precedenta)
  • 500 ml lapte
  • 500 g branza telemea sau de burduf
  • 100 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 4 oua bacon si sunca (optional)
  • cascaval
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv papara din paine:

Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza.

Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi.

Franzela se taie felii groase de 1 centimetru.

Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta.

Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pun pe fundul cratitzei.

Se pune un strat de branza si catava cuburi de unt. Se pune iar un strat de paine inmuiata, un strat de branza cu cubuletze de unt.

Ultimul strat este de felii de paine si peste ele cateva cubuletze de unt.

Optional, pe straturile de branza se pot pune felii de bacon si sunca.

Se amesteca smantana cu doua oua si se toarna peste feliile de paine si peste smantana se rade cascaval. Eu am folosit cascaval afumat.

Se introduce in cuptor la foc mare pana se rumeneste. Atentie!!! creste in cuptor destul de mult.

Exista si varianta dulce, cu branza dulce si magiun de prune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv papara din paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
French toast altfel