Perisoarele se pot face si din carne de vită sau porc , dar eu consider că sun mai gustoase cele din carne de pasăre fiind recomandate si pentru copii mici asa cum este si fetița mea....Elena face pe 20 aprilie, 1 an si 8 luni.....Doamne ce a mai trecut timpul.
Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.
Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .
La final am curățat dovlecelul de coaja si l-am spalat , ardeiul l-am curățat si apoi spălat după care i-am taiat cubulete (ardei+dovlece). Când apa a dat in clocot, am adaugat legumele gata curățate si le-am lasat sa fiarbă la foc moderat si m-am apucat de preparat perisoarele. Peste pulpa dezosata si apoi tocată am adaugat un ou, orez, mărar si sare si am amestecat pana s-a omogenizat bine .
Compoziția de perisoare am lasat-o la frigider 1/2 oră pentru a modela usor si forma mici perișoare pe care le-am adaugat in oală una câte una .
După ce am adăugat perișoarele, am adaugat sare după gust, borș si patunjelul pe care l-am spalat si l-am tocat mărunt.
După ce am adaugat borșul am mai lasat la fiarba cam 30 de minute.
Sa aveti poftă la borș cu perișoare!
1
Din momentul in care se adauga perisoarele foc se dă la mic pentru a nu grabi fierberea lor si sa nu se desfacă.