Bors de pui cu sfecla si dovlecel

de laura_n in Ciorbe, 26 Oct 2013 | 3901 vizualizari

 

Il declar ...best of ! Cel putin pentru mine.
Pofteam de cand l-a adus Ruxy :))) Azi i-a venit randul.
Problema la mine este ca nu tin minte retetele noi si nici nu reusesc sa urmez corect pasii si ingredientele. Ar trebui sa gatesc in fata laptopului :)))
Uneori nu iese, alteori iese grozava treaba!
Asta este una dintre cele grozave, chiar daca nu am reusit sa respect reteta.
Ruxy... sarumana pt inspiratie ! Muah!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pulpe + aripi pui
  • 3 l apa
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire praz
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 sfecla rosie
  • 2 rosii coapte
  • bors dupa gust
  • frunze patrunjel verde/ telina/ leustean
  • 2 oua
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pui cu sfecla si dovlecel:

Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D

Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea.

Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu gaurimici), prazul il taiem rondele, rosiile le curatam si le taiem cuburi. Dovlecelul il taiem cuburi mai marisoare.

Adaugam sare in oala cu pui. Luam spuma de la carne de cateva ori pana nu se mai formeaza. Eu strecor zeama printr-o sita in alt vas si pun din nou la fiert.

Adaugam legumele rase, prazul, mai putin dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba bine, apoi cand e fiarta carnea, adaugam dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care adaugam bors dupa gust. Dacamai este nevoie, mai adaugam sare.

Lasam inca 5 minute sa fiarba si adaugam patrunjel si telina tocate fin. 

Batem rapid doua oua si le punem in oala. Inchidem focul si adaugam leusteanul proaspat tocat. Acoperim cu un capac si lasam cam jumatate de ora sa se linisteasca.

Am servit cu mamaliguta.

O bunatate! Best of!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 25 - 27 lei.

2

data viitoare incerc cu sfecla coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui cu sfecla si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra de pui cu smantana si usturoi