Bors de urzici cu fasole

de Ksenya in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 6669 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul urzicilor, m-am gandit sa va ofer o reteta de bors cu urzici pe care am mancat-o in Basarabia. Este Dumnezeiasca! Aport de fier pentru cei ce tin post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 jumatate de telina
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrumjel
  • o ceapa
  • 500 g urzici curatate si spalate
  • 300 g fasole boabe fierte
  • rosii de la borcan 300 g
  • ulei pentru calit legumele 3 lg mari
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • o cana bors
  • 3l supa de legume /apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu fasole:

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi adaugam urzicile spalate si amestecam pana devin moi. Adaugam fasolea, supa /apa, lasam la foc 10 minute, adaugam borsul fier separat si mai lasam 5 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare.

Se poate servi atat calda cat si rece cu ceapa sau ardei iute.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan de porc