Briose cu ricotta si glazura de ciocolata

de angyb in Prajituri, 9 Mai 2013 | 3952 vizualizari

 

Cum barbatelul meu de cate ori vine acasa cauta prin frigider ceva dulce azi i-am pregatit briose .Reteta am vazut-o zilele trecute intr-un serial pe care il urmaresc mereu si la sfarsit prezinta cate o reteta.

 

INGREDIENTE

Pt.briose:

  • 350 g ricotta
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(sau praf de copt)
  • coaja rasa de lamaie

Pt.glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt

Pt.uns:

  • Unt
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si glazura de ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri.

Amestecam galbenusurile cu ricotta,zaharul,coaja de lamaie,faina si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul de ricotta si amestecam de sus in jos.

Ungem formele de briose cu unt si le tapetam cu faina alba . Turnam compozitia obtinuta in forme pana la jumatatea formelor. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute.Le lasam sa se raceasca dupa care le scoatem din forme.

Intre timp topim pe baie de abur ciocolata cu untul si cand briosele s-au racit turnam cate 2,3 lingurite de ciocolata desupra.

 

TIPS-URI

1

Daca le doriti mai dulci puneti mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ness si dulceata de visine