Briose:
Umplutura:
Glazura:
Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat;
Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de capucino si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi adaugam apa minerala.
In compozitia astfel obtinuta, se incorporeaza alternativ spuma din albusuri si faina proaspat cernuta.
Asezam hartiute pentru briose in formele de silicon.
In fiecare forma, punem cate o lingura din compozitie, apoi la mijloc, punem 1 lingurita de umplutura, iar la final peste aceasta adaugam in fiecare forma inca o lingura de compozitie pentru a acoperi umplutura.
Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru 35 minute.
Scoatem tava din cuptor, apoi briosele coapte din formele de silicon si le lasam la racit.
Topim ciocolata in cateva linguri de frisca lichida, glazuram briosele si le decoram cu bombonele colorate.
Pofta buna!