Chiftele de fasole

de anca_rm in Mancaruri de legume, 30 Apr 2014 | 5143 vizualizari

 

Crocante la exterior si moi in interior , servite cu salsa ..hmmm o bunatate au fost. Sunt pofticioasa de felul meu si intr-o seara saptamana trecuta am vazut la TVPaprika aceasta reteta pe care am incercat-o si vi-o aduc si voua .

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele:
  • -700 gr fasole fiarta (2 conserve fasole rosie )
  • -2 catei usturoi sau 2 fire usturoi proaspat
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • Pt salsa:
  • -3 rosii maricele
  • -1 conserva porumb dulce
  • -2 linguri ulei masline
  • Extra:
  • 0.5 l ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole:

Scurgem fasolea  (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure .

Tocam usturoiul marunt si il adaugam  peste fasolea pasta .

 Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine .

Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem  foarte bine .

Cu doua linguri formam chiftele mari pe care le punem in uleiul incins.

Prajim pe o parte si pe alta , dupa care scoatem pe servetel sa se scurga.

Pregatim salsa:

Rosiile spalate le taiem cubulete , punem in acelasi loc si porumbul din conserva , sare ,piper si ulei de masline.

Amestecam putin si gata de servit

Chiftelele mari , crocante la exterior le crestam putin pe jumate si punem o lingura mare de salsa .

Serviti calde , dar sunt bune si reci .

 

 

TIPS-URI

1

daca puneti ardei iute langa sunt si mai gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei la cuptor