Astazi,mi-am luat si eu inima in dinti si am facut prima ciorba de burta din viata mea :) Eu nu mananc asta e si motivul pentru care nu am mai facut pana acum,dar…daca e sa ma uit acum in oala care nu cu mult timp in urma era plina…:)) ma gandesc ca a fost chiar buna,mai ales ca ai mei chiar sunt mancatori de ciorbita de burta,asa ca nu pot decat sa ma bucur ca le-am facut o bucurie.
Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare si otet si apoi am aruncat apa,am clatit burta si am lasat-o deoparte.
Osul de vita l-am pus intr-o oala la foc impreuna cu morcovii,patrunjelul,telina,boabele de piper si foile de dafin si le-am lasat sa fiarba cam 2 ore,luand spuma formata din cand in cand.Dupa ce carnea a fiert,am strecurat zeama,carnea am taiat-o fasiute de pe os,am pus-o in zeama inapoi impreuna cu morcovii taiati rondele si am pus-o la foc din nou,am adaugat usturoiul curatat si zdrobit,ardeiul iute tocat marunt si burta si am lasat sa mai fiarba aproximativ 40 min.Dupa ce toate au fiert complet,am dat oala la o parte de pe foc,am lasat-o sa se odihneasca cateva minute bune,apoi am batut bine 3 oua,amestecate cu smantana si am inceput sa adaug cate putina ciorba peste ele,in asa fel incat sa aduc ouale si smantana din castron la o temperatura cat mai apropiata de ce era in oala,pentru ca oul sa nu se stranga si sa arate urat.Am dres ciorba si cu 4 cuburi Knorr de pui si putin otet,nu foarte mult pentru ca fiecare sa o poata face in farfurie dupa gustul propriu.
Desi pare o ciorba complicata (cel putin asa era in viziunea mea),astazi m-am convins ca nu e chiar asa si cu siguranta voi mai face si alta data.
Pofta mare!