Ciorba de cartofi

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 20 Apr 2011 | 4000 vizualizari

 

O ciorbita cu multe vitamine!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • o cutie de Cirio Polpa
  • 2 l apa,
  • 1 l bors,
  • sare (delikat)
  • 2  morcovi
  • ardei gras
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de loboda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2-3 linguri de untdelemn
  • radacina de  pastarnac si telina
  • cate o legatura de patrunjel si leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte.

Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se farame. Adaugam apoi delikatul/sarea (dupa gust), borsul si rosiile. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga  verdeata (patrunjelul, leusteanul, loboda si tarhonul, acesta din urma conferind ciorbei un gust deosebit).

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

In zilele in care nu tinem post putem drege ciorbita cu o lingura de smantana si un ou batut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de legume