Ciorba de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 8 Oct 2014 | 6684 vizualizari

 

O ciorba simplu de preparat . Eu am avut boabe de fasole necoapte . Am profitat cat mai sunt sa le folosesc . Acestea se fierb mai repede .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe proaspete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta marar verde / uscat
  • 1 crenguta cimbru verde/ uscat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 cana suc de rosii
  • tije de telina
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Se curata si se spala legumele .

Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina  si ardeiul iute .

Aceste legume se calesc usor in ulei .

Adaugati 3 l apa , sare , foaia de dafin ,mararul si cimbrul [ verde sau uscat , cum aveti ].

Puneti la fiert si boabele de fasole .

Fierbeti aproximativ o ora pana cand morcovul si fasolea sunt fierte .

Adaugati sucul de rosii si mai dati un clocot .

Serviti ciorba cu patrunjel verde presarat deasupra .

Printre boabe s-au mai ratacit si vreo doua pastai . Le-am pus in ciorba doar nu era sa le arunc .

Langa puteti pune  ardei iute , ridichi , ceapa rosie sau verde .

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba fara carne poate fi servita si intr-o zi de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata de post, cu marar